Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Δεκέμβριο

Στις 65,1 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 71,5 μονάδων το Νοέμβριο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 73,7, γεγονός που σηματοδοτεί ότι οι καταναλωτές έχουν βαθιά επίγνωση των επιπτώσεων του δημοσιονομικού γκρεμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε χαμηλότερα από το μέγεθος των 70 μονάδων που είχαν εκτιμήσει οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ο δείκτης προσδοκιών των καταναλωτών για τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε στις 66,5 μονάδες από τις 80,9, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ενισχύθηκε στις 62,8 από τις 57,4 μονάδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Mίνι» Ελληνοτουρκική ναυμαχία στα Ιμια


Δεύτερο επεισόδιο μέσα σε τρεις μήνες είχαμε στην περιοχή των Ιμίων μετά από τον εμβολισμό της ακταιωρού του Λιμενικού από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χθες το πρωί 26 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της ΛΣ/Ακτοφυλακής στο defencenet.gr μία «μίνι» ναυμαχία στήθηκε δίπλα από τις βραχονησίδες μεταξύ ελληνικής ακταιωρού και τουρκικών σκαφών.

Ελληνικά αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και Λέρο είχαν ρίξει αλιευτικά εργαλεία στην περιοχή, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν γιατί ψάρευαν χωρίς άδεια «στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Οι ψαράδες κάλεσαν σε βοήθεια σκάφος της ΛΣ/Ακτοφυλακής το οποίο έσπευσε στην περιοχή και άρχισαν τα δύο σκάφη να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά αλιευτικά, κυνηγώντας το ένα το άλλο. Μία πηγή αναφέρει ότι ήρθε και δεύτερο τουρκικό σκάφος.

Τα τουρκικά επιχείρησαν αν εμβολίσουν το ελληνικό με αποτέλεσμα αυτό να αποχωρήσει. Λίγο αργότερα αναγκάστηκαν σε αποχώρηση και τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη αφού δεν υπήρχε άλλο ελληνικό στην περιοχή για να τα προστατέψει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή Αυγή: Άμεσος λογιστικός έλεγχος σε όλα τα υπουργεία με αφορμή το σκάνδαλο στον Ε.Ο.Τ.

από το Γραφείο Τύπου

Το σκάνδαλο στον Ε.Ο.Τ. επιβάλλει τον άμεσο λογιστικό έλεγχο στα οικονομικά όλων των υπουργείων και των κρατικών οργανισμών, όπου... η κλοπή του δημοσίου χρήματος έχει γίνει κανόνας τις τελευταίες δεκαετίες. Εξονυχιστικός έλεγχος, παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπόπτων, σκληρές ποινές και δήμευση της περιουσίας των επίορκων κρατικών λειτουργών. Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμποροι ναρκωτικών δολοφόνησαν την Γουίτνεϊ Χιούστον - Τους χρωστούσε 1,5 εκ. δολάρια

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του ιδιωτικού ντετέκτιβ Πολ Χούεμπλ που επιμένει ότι η Γουίτνεϊ Χιούστον δολοφονήθηκε στα χέρια εμπόρων ναρκωτικών με τους οποίους είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Μπορεί ο ιατροδικαστής να έβγαλε πόρισμα ότι ο θάνατος της 48χρονης οφείλεται σε πνιγμό εξαιτίας του κοκτέιλ κοκαΐνης, μαριχουάνας και λοιπών ναρκωτικών ουσιών που κατανάλωσε πριν μπει στην μπανιέρα του ξενοδοχείου, αλλά ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Πολ Χούεμπλ -ο οποίος δεν δηλώνει ποιος τον έχει προσλάβει- επιμένει σε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων.

Συγκεκριμένα ο Χούεμπλ μόλις παρέδωσε στο FBI στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σταρ βρισκόταν στο στόχαστρο διάφορων εμπόρων ναρκωτικών στους οποίους χρωστούσε πάνω από 1,5 εκ. δολάρια και οι οποίοι είχαν στείλει μπράβους για να προσπαθήσουν να εισχωρήσουν στην συνοδεία της Χιούστον και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Προσθέτοντας πως αυτός ήταν ο λόγος που η Χιούστον, μια μέρα πριν τον θάνατό της, γύρισε και είπε «Με έχει κουράσει αυτή η ιστορία», μόλις παρέλαβε την ποσότητα ναρκωτικών που είχε παραγγείλει.

Τέλος ο Χούεμπλ διαφωνεί με το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με τα τραύματα που έφερε η Χιούστον στο κορμί της, ισχυριζόμενος πως «Πρόκειται για τα κλασικά τραύματα που θα είχε όποιος αμυνόταν για την ζωή του σε περίπτωση που κάποιος του έκανε επίθεση την ώρα που έκανε μπάνιο».

Πηγή: iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Tο υπόλοιπο της φωτογραφίας θα σας... ανατριχιάσει!

Δεν υπάρχει αυτό που θα δείτε...!

Πόσο καιρό έχει να ξυρίσει τα πόδια της;

Πηγή: http://www.kamikaze.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλες επιβαρύνσεις σε χιλιάδες ιδιοκτήτες θα φέρει το 2013 η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών

Μεγάλες επιβαρύνσεις σε χιλιάδες ιδιοκτήτες θα φέρει το 2013 η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα και ειδικότερα σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται, όπως τα αγροτεμάχια και οι εκτός σχεδίου οικισμοί.

Σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν όλες οι περιοχές στο σύστημα, ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι αναπροσαρμογές των αξιών, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα οδηγήσουν και σε μεγάλες αυξήσεις.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος κατέχει αγροτεμάχιο έκτασης 20 στρεμμάτων, η αξία του οποίου εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού είναι 20.000 ευρώ.

Αν η έκταση ενταχθεί στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, η αξία ανά τετραγωνικό μέτρο θα είναι τολάχιστον 50 και η νέα τιμή θα προσδιοριστεί στις 100.000 ευρώ περίπου.

Μέχρι σήμερα ο ιδιοκτήτης δεν φορολογούνταν για το αγροτεμάχιο, η ένταξή του όμως στο σύστημα θα επιφέρει επιβάρυνση κατά τουλάχιστον 100 ευρώ.



Η επιβάρυνση αυτή αυξάνεται γεωμετρικά αν ταυτόχρονα κατέχει και άλλο ακίνητο.

Αν, για παράδειγμα, έχει ένα διαμέρισμα 100 τ.μ με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ και ένα αγροτεμάχιο με αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ, η συνολική επιβάρυνση από το νέο ενιαίο τέλος ακινήτων θα φτάσει τα 450 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα θα ήταν μηδενική με το αφορολόγητο για τον ΦΑΠ να προσδιορίζεται στις 200.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, τις προηγούμενες ημέρες, ο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, είχε πει ότι η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου θα εντάξει μέσα στο 2013 όλες τις περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. «Στόχος μας είναι αυτό να γίνει μέσα στο 2013», δήλωσε.

Σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές μέσα στο 2013, ο κ. Μαυραγάνης είχε πει ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο στόχο», προσθέτοντας πως «για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές».

ΑΠΕ/ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά Έλληνες ανάμεσα στους 150 ισχυρούς της Αυστραλίας

Επτά ομογενείς περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 150 ισχυρότερων προσωπικοτήτων της Νorthern Territory της Αυστραλίας...
τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Νorthern Territory News».

Όλοι τους προέρχονται από το Ντάργουϊν, μια πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο.

Στη 15η σειρά της λίστας βρίσκεται η οικογένεια των επιχειρηματιών Πασπάλη. Οι Πασπάλη κυριαρχούν στον κλάδο καλλιέργειας αυστραλιανών μαργαριταριών, που πωλούνται με τη φίρμα «South Sea». Η εταιρεία τους («The Paspaley Family») είναι μια από τις πλουσιότερες της Αυστραλίας. Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται φάρμες με αγελάδες, μία τοπική αεροπορική εταιρεία με 21 αεροσκάφη, ένας στόλος 120 αλιευτικών σκαφών, αλλά και ακίνητα στο Σίδνεϊ, το Ντάργουϊν, τη Νέα Υόρκη κ.α.

Σε επίπεδο ομογένειας πάντα, στον κατάλογο των ισχυρότερων της συγκεκριμένης περιοχής της Αυστραλίας και στην 22η θέση ακολουθεί ο κατασκευαστής ακινήτων Τζον Χαλίκος.

Τεσσαρακοστός στη λίστα είναι ο Ανδρέας Λιβέρης, που ηγείται του αμερικανικού κολοσσού «Dow Chemical» και είναι σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθούν:

- Στην 66η θέση ο Άντριου Μακρίδης, επικεφαλής της εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού και νερού στην πολιτεία.

- Στην 90 θέση ο επιχειρηματίας Μαρκ Μαρκέλις.

- Στην 97η θέση ο Λεν Νοταράς, επικεφαλής μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος.

- Στην 101η θέση ο ελληνορθόδοξος ιερέας του Ντάργουϊν Τζόελ Ξάνθος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οταν οι προφητείες πέφτουν έξω

Πίσω, στη δεκαετία του 1950, τρεις κοινωνικοί ψυχολόγοι μπήκαν σε μια αίρεση που προέβλεπε ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει. Στόχος τους ήταν να παρακολουθήσουν την αντίδραση των μελών της αίρεσης όταν ο κόσμος δεν θα τελείωνε κατά το πρόγραμμα.
Αυτό που ανακάλυψαν, και περιέγραψαν στο κλασικό βιβλίο τους «Οταν πέφτει έξω η προφητεία» είναι ότι η αδιάψευστη αποτυχία μιας προφητείας δεν οδηγεί τους πραγματικούς πιστούς - ανθρώπους που έχουν ασπαστεί μια πεποίθηση συναισθηματικά και από τις επιλογές της ζωής τους - να αλλάξουν γνώμη.
Αντιθέτως, γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι ζηλωτές και προσηλυτίζουν.
Αυτή η παρατήρηση αποκτά μεγάλη σημασία καθώς τελειώνει το 2012. Στο κάτω-κάτω, πολύς κόσμος πίστεψε ότι ήμασταν στο χείλος της καταστροφής. Οπως αποδείχθηκε, βεβαίως, η καταστροφή δεν συνέβη. Αλλά μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα μέλη της αίρεσης δεν θα παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος. Οχι, οι άνθρωποι που μας είπαν ότι επίκειται μία δημοσιονομική κρίση θα συνεχίσουν να το λένε, πιο πεπεισμένοι παρά ποτέ.
Α, για περιμένετε μια στιγμή - πιστέψατε ότι μιλούσα για την προφητεία των Μάγια;
Σοβαρά, σε κάθε στάδιο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης μας - και ιδίως κάθε φορά που κάποιος ισχυριζόταν ότι προσπαθούσε πράγματι να κάνει κάτι για την μαζική ανεργία - χορεία φωνών προειδοποιούσε ότι εκτός και αν μειώσουμε τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό τώρα τώρα τώρα, οι χρηματαγορές θα στραφούν κατά της Αμερικής, εκτοξεύοντας τα επιτόκια στον ουρανό. Και αυτές οι προφητείες της καταστροφής είχαν ισχυρές επιπτώσεις στις συζητήσεις μας για την οικονομία.
Οχι, πολλοί λίγοι προφήτες της δημοσιονομικής καταστροφής έχουν παραδεχθεί το γεγονός ότι οι προφητείες τους δεν έχουν μέχρι τώρα γίνει πραγματικότητα.
Οι τακτικοί αναγνώστες γνωρίζουν ότι εγώ και άλλοι οικονομολόγοι έλεγαν από την αρχή ότι αυτές οι καταστροφολογικές προειδοποιήσεις για τα δημοσιονομικά μας ήταν λανθασμένες, ότι τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό δεν θα προκαλέσουν έκρηξη επιτοκίων όσο η οικονομία δεν ανακάμπτει - και ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία είναι ότι θα επιχειρούσαμε να μειώσουμε το έλλειμμα πολύ γρήγορα. Και αυτή η άποψη έχει επιβεβαιωθεί με τον πιο πειστικό τρόπο από τα γεγονότα.
Το βασικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι προφήτες της δημοσιονομικής κασταστροφής, όσο αξιοσέβαστοι και αν φαίνονται, είναι αυτή τη στιγμή μέλη μιας αίρεσης που πιστεύει στο τέλος του κόσμου. Πιστεύουν, συναισθηματικά και επαγγελματικά, ότι η δημοσιονομική κρίση καραδοκεί στη γωνία, και θα το πιστεύουν αυτό όσες γωνίες και αν στρίψουμε χωρίς να συναντήσουμε αυτήν την κρίση.
Ετσι δεν μπορούμε, και δεν θα πείσουμε, αυτούς τους ανθρώπους να αλλάξουν γνώμη βάσει των στοιχείων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία σε αυτά που λένε. Θα είναι δύσκολο, επειδή πολλά μέλη της αίρεσης του ελλείμματος φαίνονται πολύ αξιοσέβαστα. Αλλά έκαναν τεράστια, παράλογα λάθη επί χρόνια, και ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να τους δίνουμε σημασία.
(Το Βήμα, 25/12/2012)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αεροπορικό δυστύχημα με 22 νεκρούς στο Καζακστάν

Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στο νότιο Καζακστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 22 επιβαίνοντες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ...Ίντερφαξ επικαλούμενο πηγή της ασφάλειας του Καζακστάν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Καζακστάν KTK μετέδωσε ότι το αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ γύρω στις 19:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) καθώς είχε αρχίσει την διαδικασία καθόδου κοντά στην πόλη Σίμκεντ, στο νότιο Καζακστάν.

Σύμφωνα με το δίκτυο ΚΤΚ, το αεροσκάφος αυτό ανήκε στην υπηρεσία ασφαλείας.

dimotikosafari.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα: Εμφανίστηκε ο υπερτυχερός του τζόκερ! - Παππούς με 6 εγγόνια!

Ούτε κινητό του τηλέφωνο δεν είχαν στο πρακτορείο προπό όπου συμπλήρωσε το τυχερό δελτίο του τζόκερ με τα κέρδη του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο υπερτυχερός Πατρινός.

Ωστόσο, σύμφωνα με το contraseolous, ο υπερτυχερός πατρινός εμφανίστηκε τελικά και πήρε τον πλούσιο χριστουγεννιάτικο μποναμά του.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο 70 ετών, πατέρα τριών παιδιών και παππού έξι εγγονών!

Σε καλή μεριά!
xespao
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το πρωτοσέλιδο-σκάνδαλο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη


Πρόκειται για ένα πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Οικογενειακός Θησαυρός», το οποίο μάλιστα ήταν και αποκλειστικό. Σύμφωνα με αυτό η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη κατηγορείται από φροντιστή ότι του έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο!

Η Αλίκη Βουλγιουκλάκη αρνείται την κατηγορία και μιλά για συκοφαντία, ενώ η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Πηγή: fimes
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας... 5πμ-9πμ, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. 

Τετάρτη και Πέμπτη ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού.
Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουλάχιστον 1,2 δισ. κόστισε στους Ελληνες ο «τυφώνας Λαυρέντης» στην Proton

Το κατηγορητήριο, με βάση το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τη δράση του ως ιδιοκτήτη της Proton Bank είναι ογκωδέστατο, και απόλυτο: Η ζημία την οποία κλήθηκε να πληρώσει ο ελληνικός λαός ανέρχεται σε τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ.

«Δομημένη ομάδα» που λειτουργεί ως σήμερα με «πλήρως ελεγχόμενα πρόσωπα» στην Proton Bank για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, είχε συστήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για τα ζημιογόνα δάνεια που χορήγησε η τράπεζα, σε εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του κατηγορούμενου επιχειρηματία.

Η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνει συνολικά 33 κατηγορούμενους, στελέχη της τράπεζας και άλλα πρόσωπα.

Αύριο οι τρεις συλληφθέντες, μετά από ένταλμα, θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας για τις απολογίες τους, ενώ η συγκατηγορούμενή τους που παραδόθηκε σήμερα θα απολογηθεί την Πέμπτη.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, οι κατηγορούμενοι «ενώ γνώριζαν πως η εταιρεία, του Λαυρεντιάδη, Alapis είχε συνολική οφειλή ύψους 1,084 δισ. ευρώ στις 31.12.10 και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, μεθόδευσαν την άντληση κεφαλαίων από την Proton με τη συνεργασία φαινομενικά άσχετων εταιριών ως προς τον όμιλο Λαυρεντιάδη, που, όμως, ενεργούσαν κατόπιν οδηγιών και υποδείξεων του επιχειρηματία προς εξυπηρέτηση των ατομικών και εταιρικών του συμφερόντων και όχι των επικαλούμενων επιχειρηματικών σχεδίων».

Κατά το κατηγορητήριο, το σχέδιο δανειοδοτήσεων υλοποιήθηκε «δυνάμει εικονικών μεταξύ τους συμφωνικών εξαγοράς εταιριών, κλάδων δραστηριότητας και εν γένει συνεργασιών (παροχής υπηρεσιών, πωλήσεις, δανείων κλπ) που χρηματοδοτήθηκαν από την τράπεζα».

Οπως μάλιστα αναφέρεται στη δικογραφία για τις κινήσεις του επιχειρηματία: «Ασκώντας καταχρηστική εξουσία διόρισε στο ΔΣ της τράπεζας, πλήρως ελεγχόμενα πρόσωπα ώστε να διασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ για τα ατομικά και εταιρικά του συμφέροντα. Αποδυνάμωσε δε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της τράπεζας ώστε να πετύχει ανεξέλεγκτη χρηματοδότηση του ομίλου Λαυρεντιάδη. Γι' αυτό το λόγο τοποθετήθηκε επικεφαλής στην Επιτροπή Πιστοδοτήσεων η στενή συνεργάτις του Λαυρεντιάδη και τελούσα υπό τις εντολές του που στερείτο βασικών γνώσεων επί τραπεζικών θεμάτων , πιστωτικού κινδύνου και του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου».

Βάσει του βαρύτατου κατηγορητηρίου που συντάχθηκε σε βάρος του, ο κ. Λαυρεντιάδης διετέλεσε μεν τυπικά πρόεδρος του ΔΣ της Proton από 4.1.10 έως 31.2.11, αλλά «κατ' ουσίαν ενεπλάκη ενεργά στη διοίκηση μέσω ειδικών οδηγιών και εντολών προς τα μέλη του ΔΣ ακόμα και μετά την τυπική αποχώρησή του από το Συμβούλιο».

Αναφέρεται μάλιστα ότι υπό περιστάσεις υπεξαιρέσεως και επί ζημία της τράπεζας, ο επιχειρηματίας με τους συνεργάτες του πέτυχε την εκταμίευση κεφαλαίων της τράπεζας, που υπερβαίνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, μέσω συμβάσεων πιστοδοτήσεως κάθε είδους (κάλυψη ομολογιακών δανείων, συβάσεις πιστώσεως, σε ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό και αυξήσεις πιστωτικών ορίων, δανειακές συμβάσεις ) που διοχετεύθηκαν στον κ. Λαυρεντιάδη και στις εταιρίες του ομίλου του.



Στα στοιχεία της έρευνας τους Εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση αναφέρεται επίσης ότι οι περιστάσεις υπό τις οποίες εγκρίθηκαν και εκταμιεύθηκαν τα ποσά αυτά, με συνοπτικές διαδικασίες, δεν εξασφάλιζαν καμία προοπτική ανάκτησής τους, «όπως προσεπιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ήδη το μεγαλύτερο μέρος των επίμαχων συμβάσεων καταγγέλθηκε λόγω σοβαρών παραβάσεων των συμβατικών υποχρεώσεων των τυπικώς αντισυμβαλλομένων της τράπεζας».

Τονίζεται επίσης ότι ακόμη και κατά το σκέλος που εξοφλήθηκαν, εν όλω ή εν μέρει, κάποιες από τις υποχρεώσεις που ανελήφθησαν έναντι της τράπεζας, «η εξόφληση αυτή δεν έγινε με διαθέσιμα των πιστοδοτούμενων προσώπων, λόγω ευδοκιμήσεως των επιχειρηματικών σχεδίων που χρηματοδοτήθηκαν, αλλά είτε με κεφάλαια της ίδιας της τράπεζας στο πλαίσιο άλλων χρηματοδοτήσεων, είτε με κεφάλαια του Λαυρεντιάδη και εταιριών του, γεγονός που καταδεικνύει άμεσο και αποφασιστικό έλεγχο εκ μέρους του στη λειτουργία των πιστοδοτηθέντων προσώπων».

Σύμφωνα με το «κατηγορώ» των δικαστικών αρχών για την υπόθεση, η εν λόγω δραστηριότητα συνεχίστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 κάτι που καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ τα φερόμενα επιχειρηματικά σχέδια, για τα οποία έγιναν οι δανειοδοτήσεις , εγκαταλείφθηκαν και ήταν οπωσδήποτε αδύνατη η εξυπηρέτηση των υπέρογκων δανειακών υποχρεώσεων που βάρυναν τις πιστοδοτηθείσες εταιρίες, «εντούτοις πολλές από αυτές μεταβιβάστηκαν αιφνιδιαστικά υπό άγνωστες περιστάσεις, εν αγνοία της τράπεζας που τις χρηματοδότησε, σε κυπριακή εταιρία με τη επωνυμία MIDEAS HOLDINGS LTD που ελέγχεται από το Λαυρεντιάδη, μέσω παρένθετων προσώπων , ενώ η συνεργασία του με πολλούς από τους συνεργούς του συνεχίζεται μέχρι σήμερα και σε πολλές περιπτώσεις δανειακές υποχρεώσεις των εν λόγω πιστοδοτηθέντων από τις εν λόγω χρηματοδοτήσεις εξυπηρετήθηκαν με δικά του κεφάλαια».

Βάση του εισαγγελικού πορίσματος που έχει στα χέρια της η ανακρίτρια κυρία Ιωάννα Χατζάκη από τις όλες παράνομες ενέργειες του κ. Λαυρεντιάδη και των συνεργών του προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στην Τράπεζα Proton η άδεια λειτουργίας της οποίας ανακλήθηκε.



Επιπλέον διαπιστώνεται ζημιά:

Των μετόχων της τράπεζας, λόγω του εκμηδενισμού της αξίας των μετοχών τους, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Δημοσίου που κάλυψε πάνω από 17 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές , ονομαστικής αξίας 4,49 ευρώ η κάθε μια , με τη διάθεση σχεδόν 80 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της υπαγωγής της τράπεζας στις διατάξεις περί στήριξης του τραπεζικού συστήματος, με δεδομένο ότι οι υποχρεώσεις της τράπεζας προς μετόχους, κοινούς και προνομιούχους, παρέμειναν στο παθητικό της υπό εκκαθάριση τράπεζας.Του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς επιβαρύνθηκε με την υποχρέωση καταβολής 250 εκ. ευρώ για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΕΑΣ PROTON BANK.Του ταμείου Εγγύησης καταθέσεων το οποίο με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών επιβαρύνθηκε με την υποχρέωση καταβολής 862 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της διαφοράς αξίας μεταξύ των μεταβιβασθέντων στο νέο πιστωτικό ίδρυμα από το υπό εκκαθάριση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού.Της ΝΕΑΣ PROTON BANK στο ενεργητικό της οποίας συμπεριλαμβάνονται κάποια από τα επίμαχα δάνεια, πολλά εκ των οποίων έχουν καταγγελία συμβάσεων, λόγω παραβίασης συμβατικών υποχρεώσεων και τέλοςΤης Τράπεζας της Ελλάδας.

Πηγή: iefimerida
xespao
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πρόβλεψη – σοκ για εμφύλιο… στην Ελλάδα λόγω ανέχειας

«Πόσο θα αντέξει αυτή η κοινωνία πριν εκραγεί; Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου καθώς είναι θέμα χρόνου η συλλογική απελπισία να ξεσπάσει σε βία που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα” αναφέρει γερμανός ψυχοθεραπευτής που επισκέφθηκε την Αθήνα με δημοσιογράφο της Frankfurter Allgemeine.

Ο Γκέοργκ Πίπερ ειδικεύεται στην αντιμετώπιση ψυχικών τραυμάτων που προκαλούν καταστροφές και σοβαρά ατυχήματα και πέρασε αρκετές ημέρες στη χώρα μας εκπαιδεύοντας έλληνες συναδέλφους του.

Η εικόνα που μεταφέρει είναι δραματική. Γυναίκες που έμειναν χωρίς ασφάλιση και γυρνούσαν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να… γεννήσουν. Άνθρωποι που ανήκαν πριν από λίγα χρόνια στη μεσαία τάξη να ψάχνουν σε κάδους.

Μιλά για έναν 40χρονο καρδιοπαθή που έφερε μαζί του στο νοσοκομείο σεντόνια και φαγητό καθώς το προσωπικό είναι απλήρωτο και για γιατρούς και νοσοκόμες που… καθάριζαν τουαλέτες.
Προσθέτει ότι από το νοσοκομείο έλειπαν πράγματα όπως… γάντια και καθετήρες.
Ο γερμανός ειδικός κάνει λόγο επίσης για την “έλλειψη κατανόησης” του φαινομένου από τους ευρωπαίους ιθύνοντες πράγμα στο οποίο συμβάλλουν και τα ΜΜΕ.
“Αντί να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τη διεθνή βαρύτητα του φαινομένου, μας δείχνουν την Μέρκελ να βγαίνει από μαύρες λιμουζίνες στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες ή άλλου, πηγαίνοντας από τη μία Σύνοδο στην άλλη”.
Μιλώντας για την ελληνική κοινωνία ο Πίπερ κάνει λόγο για συλλογικό τραύμα. “Οι άνθρωποι ξεχειλίζουν από οργή την οποία μεταφέρουν στην οικογένειά τους. Οι νέοι μεταφέρουν την οργή στο δρόμο. Αυξάνεται ο αριθμός συμμοριών που επιτίθεται σε μετανάστες” αναφέρει.
«Σε τέτοιες δραματικές καταστάσεις όπως αυτή που ζει η Ελλάδα ο άνθρωπος γίνεται ένα είδος ‘κυνηγού’. Η ανάγκη τον σπρώχνει στον παραλογισμό και την εγκληματικότητα. Η αλληλεγγύη αντικαθίσταται από τον ατομισμό» προσθέτει.
spirospero.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρατηθείτε, η Μέρκελ με μαγιό

Ανανεωμένη και ξεκούραστη η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απόλαυσε ώρες χαλάρωσης στο ιταλικό νησί Ισκια, στο πλευρό του δεύτερου συζύγου της Γιόαχιμ Ζάουερ.


Ο Ιταλός παπαράτσι συνέλαβε την Ανγκελα Μέρκελ να κολυμπάει στην πισίνα του ξενοδοχείου με τον σύζυγό της και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό περιοδικό Chi.

«Τόσο χαλαρή δεν είχαμε δει ποτέ την γερμανίδα καγκελάριο» γράφει στη λεζάντα του το ιταλικό περιοδικό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ανγκελα Μέρκελ έφτασε στο πολυτελές ξενοδοχείο Miramare στο νησί Ισκια της Ιταλίας με στρατιωτικό αεροπλάνο ενώ ο σύζυγός της ταξίδεψε μέσω Νάπολης με οικονομική πτήση.

Η καγκελάριος πέρασε οκταήμερες διακοπές στο νησί Ισκια και προκειμένου να αποφύγει τους παπαράτζι που είχαν εγκατασταθεί σε παρακείμενο λοφίσκο κυκλοφορούσε εκτός ξενοδοχείου με ομπρέλα.

Η Ανγκελα Μέρκελ επισκέπτεται το νησί Ισκια πάνω από 30 χρόνια και είναι γνωστή στους ντόπιους κατοίκους. Οπως αναφέρει το περιοδικό τα στιγμιότυπα είναι από την περασμένη άνοιξη και τις ινκόγνιτο διακοπές της γερμανίδας καγκελαρίου στο ιταλικό νησί.


Πηγή: www.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι πατέρας του Μηδενιστή;;; (ούτε που το φαντάζεσαι)

Ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι πατέρας του Μηδενιστή;;; (ούτε που το φαντάζεσαι)


Ο Μηδενιστής είναι γιος του... Τάσου Μπουγά!! 

Το πραγματικό του όνομα είναι Παναγιώτης Μπουγάς.

Ο μηδενιστής ήταν μέλος στους ΖΝ. 


www.tsekouratoi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέρριψε ο Αρειος Πάγος το αίτημα Στουρνάρα να εισπράττεται κανονικά το χαράτσι με τον λογαριασμό της ΔΕΗ




- Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε ζητήσει από την ΔΕΗ να εισπράττεται κανονικά το τέλος ακινήτων
- Το αίτημά του στον Αρειο Πάγο ήταν να παγώσει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου 
- Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο από το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα “παγώνει” την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γερ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά μετατέθηκε για αύριο.

Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

2012: Δέκα σημαντικές ανακαλύψεις στον κόσμο που ίσως να μην γνωρίζετε...

2012: Δεκα σημαντικες ανακαλυψεις στον κοσμο που ισως να μην γνωριζετε...


Οι επιστήμονες και οι ερευνητές διαρκώς ανακαλύπτουν νέα πράγματα στον πλανήτη Γη - αλλά και έξω από αυτόν! Η λίστα με τις περίεργες, απροσδόκητες αλλά και παράξενες αυτές ανακαλύψεις περιλαμβάνει από ζώα και θαλάσσια είδη μέχρι πλανήτες και στοιχεία για αρχαίους πολιτισμούς που προκαλούν εντύπωση και παραξενεύουν με την ύπαρξή τους. Πάντως εμπλουτίζουν και με το παραπάνω τις γνώσεις μας και ανοίγουν νέους δρόμους για περαιτέρω ανακαλύψεις.
10. King size κροκόδειλος!
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Με μήκος που φτάνει τα 6,17 μέτρα, ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού που βλέπετε είναι επίσημα από τον Ιούλιο ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Πιάστηκε στις Φιλιππίνες και ζει πλέον στο Bunawan Eco-Park and Research Centre.
9. Ζάχαρη στο Διάστημα
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Οι αστρονόμοι έκαναν μια γλυκιά ανακάλυψη: Απλά μόρια σακχάρου που επιπλέουν στον αέρα γύρω από ένα αστέρι περίπου 400 έτη φωτός μακριά υποδηλώνουν την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τον όρο «ζάχαρη» αναφερόμενοι σε οργανικά μόρια γνωστά ως υδατάνθρακες, που αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο, και οξυγόνο.
8. Νέος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα;
 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Ένας ακόμη ανεξερεύνητος πλανήτης θα μπορούσε να περιστρέφεται γύρω από τις σκοτεινές παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάιο. «Πολύ μακριά για να εντοπιστεί από τα τηλεσκόπια, ο  πλανήτης φαίνεται να κάνει αισθητή την παρουσία του... διαταράσσοντας τις τροχιές των λεγόμενων δακτυλίων του Kuiper (μικρά παγωμένα σώματα - συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων πλανητών-νάνων που βρίσκονται πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα)», δήλωσε ο Rodney Gomes, αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
7. Το «σωματίδιο του Θεού»
 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Τον Ιούλιο, δύο ξεχωριστές ομάδες που εργάζονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) ανέφεραν ότι ήταν περισσότερο από το 99% βέβαιοι ότι ανακάλυψαν το μποζόνιο Higgs, γνωστό και ως το «σωματίδιο του Θεού» - ή τουλάχιστον ένα ολοκαίνουργιο σωματίδιο ακριβώς εκεί που αναμένεται να είναι το μποζόνιο.
6. «Άγνωστος» κόσμος στην Ανταρκτική
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Μια φωτογραφική μηχανή εξοπλισμένη με ένα υποβρύχιο ρομπότ ανακάλυψε πεταλίδες, καβούρια, ανεμώνες και ένα χταπόδι, τα περισσότερα από τα οποία είναι άχρωμα και ζουν στο απόλυτο σκοτάδι, σε βάθος 2.400 μέτρων στον Ειρηνικό ωκεανό.
5. Σύστημα εννέα πλανητών
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Σύμφωνα με μια μελέτη του Απριλίου, το HD 10180, ένα άστρο σαν τον ήλιο στον νότιο αστερισμό HYDRUS, μπορεί να έχει μέχρι και εννέα πλανήτες σε τροχιά, κερδίζοντας στα... σημεία τους οκτώ επίσημους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
4. Νέο είδος πιθήκου στο Περού
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Ένα νέο είδος πιθήκου ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο από μια ομάδα Μεξικανών επιστημόνων στο Περού, άγνωστης βιοποικιλότητας.
3. Αμφίβια χωρίς άκρα
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Δεν είναι σκουλήκια ούτε φίδια. Είναι αμφίβια χωρίς έκρα και εντελώς νέα για την επιστήμη. Ανακαλύφθηκαν στη βορειοανατολική Ινδία και ανήκουν σε μια μυστηριώδη ομάδα ζώων που ονομάζεται caecilians, ενώ αποτελούν μια ολοκαίνουργια ομάδα αμφιβίων.
2. Το μυστηριώδες ημερολόγιο των Μάγια
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια απίθανη τοιχογραφία γεμάτη με αριθμούς που βοηθούσαν τους ανθρώπους να υπολογίζουν το χρόνο. Το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο στην ανθρώπινη ιστορία, ενώ, σε αντίθεση με την πρόβλεψη της καταστροφής του κόσμου το Δεκέμβριο του 2012, ο χρόνος δείχνει να συνεχίζεται και στο μέλλον...
1. Ο «Ναός του Ήλιου» των Μάγια
10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Ο ναός των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλας, πιο δημοφιλή ανακάλυψη του 2012, αποκαλύπτει πολλά στοιχεία σχετικά με τη βασιλεία των Μάγια, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους Αζτέκους και τους Ίνκας αποτελούσε μια χαλαρή δυνάθροιση πόλεων-κρατών.
Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό θα είναι ταλέντο! Η Adele ισχυρίζεται ότι συνέθεσε το Skyfall σε δέκα λεπτά!!!

Αυτό θα είναι ταλέντο! Η Adele ισχυρίζεται ότι συνέθεσε το Skyfall σε δέκα λεπτά!!!


Απίστευτο δεν είναι; Κι όμως όπως υποστηρίζει ο παραγωγός Πολ Έπγουορθ (Paul Epworth) η Βρετανίδα τραγουδίστρια χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να συνθέσει το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας Τζέιμς Μποντ "Skyfall".

Μάλιστα, η ίδια φέρεται να είναι εκείνη που θα φύγει με το χρυσό αγαλματίδιο στο χέρι για το βραβείο "Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι" στην φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ.

"Μέσα σε δέκα λεπτά έγραψε τους στίχους και συνέθεσε τα περισσότερα φωνητικά. Κι όλα αυτά μέσα στο μυαλό της! Τόσα χρόνια δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο. Είναι φαινόμενο" δήλωσε ο παραγωγός.

www.radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκε από το δρόμο λεωφορείο με Έλληνες επιβάτες στη Σόφια



Σοβαρό τροχαίο έγινε έξω από τη Σόφια τα ξημερώματα. Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και 27 Έλληνες ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπεύθυνου της τροχαίας της Βουλγαρικής πρωτεύουσας παρά το γεγονός ότι το λεωφορείο ανατράπηκε δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Μόνο εννέα άτομα μεταφέρθηκαν σε κλινική της περιοχής και μόνο σε έξι από αυτούς χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το τροχαίο συνέβη σε ένα σημείο όπου ο δρόμος στενεύει και την ώρα που στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη. Η τροχαία της Σόφιας έκανε αλκοτέστ στον οδηγό του λεωφορείο το οποίο ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο είναι αρκετά επικίνδυνο και έχει κακή σήμανση.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως! Κοριτσάκι 6,5 ετών προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό την ώρα που ο μακελάρης του Κονέκτικατ Ανταμ Λάνζα εκτελούσε δίπλα του τους συμμαθητές του!




- Ήταν η πρώτη που βγήκε από το σχολείο καλυμμένη με το αίμα των συμμαθητών της
- Διηγήθηκε την ιστορία στους γονείς της οι οποίοι είναι σε κατάσταση σοκ
- Δεν ανέπνεε και δεν κουνιόταν κρυμένη πίσω από τα άψυχα κορμάκια των άλλων παιδιών την ώρα που ο Ανταμ Λάνζα συνέχιζε να πυροβολεί 
- Ανείπωτος ο θρήνος στο Νιουταουν για τα 20 παιδάκια και τις δασκάλες τους 
- Ομπάμα: Δεν είστε μόνοι - Σήμερα κηδεύονται οι δυο πρώτοι μαθητές


Ήταν η πρώτη μαθήτρια που βγήκε τρέχοντας από το αιματοβαμμένο σχολείο. Ηταν και η ίδια γεμάτη αίματα από την κορυφή έως τα νύχια. Ηταν η μοναδική επιζήσασα από την τάξη με τα αγγελούδια που βρήκε στο διάβα του και εκτέλεσε ο Ανταμ Λάνζα. Αν σκεφτεί κανείς ότι πυροβολούσε με μανία τα θύματά του πάνω από μια φορά, το θάρρος του παιδιού αυτού και η ψυχραιμία του είναι απίστευτα!

Η μικρή, 6,5 χρονών, σύμφωνα με τον ιερέα Τζιμ Σόλομον, στον οποίο κατέφυγε η μητέρα της η οποία είναι σε κατάσταση σοκ, ήταν μέσα στην μοιραία τάξη.

Οπως διηγήθηκε η μητέρα, στον ιερέα, το κοριτσάκι της έζησε λεπτό προς λεπτό την εκτέλεση όλων των συμμαθητών της. Όταν εκείνος άρχισε να τα πυροβολεί, εκείνη κρύφτηκε κάτω από τα πτώματα των συμμαθητών της και όταν ο μακελάρης έφυγε από την αίθουσα ψάχνοντας να βρει και άλλα θύματα, εκείνη άρχισε να τρέχει έξω από το σχολείο.

Ήταν η πρώτη που βγήκε έξω και όταν την αντίκρυσαν όσοι βρίσκονταν εκεί έμειναν με το στόμα ανοικτό.
Όταν έφτασε στο σημείο η μητέρα της, η μικρή που ήταν σε κατάσταση σοκ, της είπε: "Μαμά, είμαι καλά, αλλά όλοι οι φίλοι μου είναι νεκροί!"

"Τι είδε εκεί μέσα;" ρώτησε ο ιερέας την μητέρα. "Είδε κάποιον ο οποίος ήταν θυμωμένος και τρελός", είπε η μητερα της μικρούλας.

"Πως ένα κορίτσι 6,5 χρονών μπορεί να είναι τόσο έξυπνο και τόσο γενναίο;" αναρωτήθηκε ο ίδιος ο ιερέας. "Πιστεύω", συμπλήρωσε, "ότι υπήρξε ενός είδους θεϊκή παρέμβαση. Εχει σοφία που δεν ταιριάζει στην ηλικία της."

Η οικογένεια της μικρής είναι όσο καλά θα μπορούσε να είναι μετά από μια τέτοια περιπέτεια. Είναι ανακουφισμένοι που το παιδί τους είναι καλά, όμως βλέποντας τόσο πένθος και θρήνο γύρω τους για τα άλλα παιδιά που χάθηκαν από τις σφαίρες του μακελάρη νιώθουν τις ενοχές που έχουν οι επιζώντες από μια τραγωδία. Άλλωστε χάθηκαν τόσα μικρά παιδιά με τις οικογένειες των οποίων ήταν ήταν φίλοι.

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατο της νοσοκόμας στην Αυστραλία

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατο της νοσοκόμας, Τζασίντα Σαλντάνια, που εξαπατήθηκε από τους δύο Αυστραλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η άτυχη νοσοκόμα μη μπορώντας να... αντέξει το γεγονός ότι έδωσε πληροφορίες για την εγκυμοσύνη της Κέιτ Μίντλετον νομίζοντας ότι μιλά με μέλη της βασιλικής οικογένειας, φέρεται να απαγχονίστηκε.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, άφησε σημείωμα στο σύζυγό της, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα.

Οι βρετανικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα ανακοινωθούν επίσημα, ενώπιον του Δικαστηρίου, την Πέμπτη.

Πάντως προς αποζημίωση της οικογένειας, η διεύθυνση του αυστραλιανού ραδιοφωνικού σταθμού ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει όλα τα διαφημιστικά έσοδα έως το τέλος του χρόνου στην οικογένεια της νοσοκόμας, με ελάχιστο ποσό το μισό εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας.

aegeantimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σοκάρουν οι νέες φωτογραφίες του Matthew McConaughey



Πριν λίγο καιρό ο ηθοποιός Matthew McConaughey είχε από τα πιο ωραία αντρικά σώματα και η εμφάνιση του ήταν αυτό που έκανε τον γυναικείο πληθυσμό να τρέχει από πίσω του σε κάθε του δημόσια εμφάνιση!



Πριν δύο μήνες είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του ηθοποιού που ήταν εντελώς αγνώριστος! Ο Matthew McConaughey θα είναι ο πρωταγωνιστής στην καινούρια ταινία "The Dallas Buyer's Club" όπου θα υποδυθεί έναν άντρα που πάσχει από Aids. Αυτός είναι ο λόγος που έχει χάσει πάρα πολλά κιλά! Τα γυρίσματα είναι σε εξέλιξη και αν δείτε τον ηθοποιό δεν θα το πιστεύετε στα μάτια σας...











Πηγή: ZappIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ανέκδοτο του μήνα: Δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης!




Μητέρα, ελαφρά αμήχανη, πλησιάζει το παιδί της και του λέει:

- Αγόρι μου, ήρθε η ώρα να σου πω κάτι...
O Αη Βασίλης δεν υπάρχει...

- To ξέρω μαμά... Eίναι απίστευτος... κάθε χρόνο μου φέρνει o,τι του ζητάω!

Δεν υπάρχει ο τύπος...!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Scarlett Johansson: “Καυτά” φιλιά με τον νέο της σύντροφο!




Τρελά ερωτευμένη φαίνεται πως είναι με τον 30χρονο Romain Dauric η σέξυ Scarlett Johansson. Η γνωστή ηθοποιός είναι στην καλύτερη περίοδο της ζωής της και δεν κρύβει πια τον έρωτά της.

Μπορεί να μην πέρασε πολύς καιρός από τότε που χώρισε με τον προηγούμενο σύντροφό της Nate Taylor και η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του Γάλλου δημοσιογράφου.



Ο φωτογραφικός φακός της “Daily Mail” και του Elder Ordonez τους απαθανάτισε αγκαλιά, την ώρα που αντάλλασσαν “καυτά” φιλιά στους δρόμους της Νέας Υόρκη. Με casual εμφάνιση και χαλαρή διάθεση, το ζευγάρι έδειχνε να απολαμβάνει τη βόλτα του, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Πηγή: TLife
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρήτη: Θύελλα αντιδράσεων για τις λίστες αλλοδαπών εμπόρων που ζήτησε η Χρυσή Αυγή




Η δημοτική παράταξη της λαϊκής συσπείρωσης του ΚΚΕ με επιστολή της, κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή για θρασύτητα και δουλικότητα του συστήματος και των μεγάλων συμφερόντων και χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το έγγραφο, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δήμους του νησιού.
Με αυτό, η Χρυσή Αυγή ζητά να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών που έχουν ζητήσει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να ανοίξουν καταστήματα ή να στήσουν πάγκους στις αγορές της Κρήτης, καθώς και τις χώρες προέλευσής τους.

Σε απάντηση του εγγράφου, η λαϊκή συσπείρωση πέρασε στην ... αντεπίθεση. Με επιστολή της, η δημοτική παράταξη επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Το φασιστικό θρασύδειλο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής υπηρετώντας με απίστευτη θρασύτητα και δουλικότητα το σύστημα και τα μεγάλα συμφέροντα που εξαθλιώνουν το λαό, τα βάζει με τα θύματα και γλείφει τους θύτες. Στοχοποιούν τους εργαζόμενους μετανάστες και την ίδια στιγμή με τα δουλεμπορικά τους γραφεία τροφοδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με ντόπιους εξαθλιωμένους εργαζόμενους των 15 ευρώ. Γάντι δηλαδή στην επιδίωξη της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του πολιτικού συστήματος να γενικεύσουν και στους Έλληνες την εργασιακή γαλέρα"...

Στην επιστολή, αναφέρεται επίσης ότι "Ο κρητικός λαός και η νεολαία δεν ξεχνούν τις προδοσίες των ιδεολογικών προγόνων της Χρυσής Αυγής στο πλευρό του χιτλεροφασισμού. Των καταδοτών, των γερμανοτσολιάδων, των ταγματασφαλιτών. Όσο κι αν τους θρέφει το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν, δεν ξεχνά το ολοκαύτωμα των Ανωγείων, της Βιάνου, της Κανδάνου. Θα τους απομονώσει όπως ήδη κάνουν οι υγειονομικοί της Μυτιλήνης, έκαναν οι εργάτες της ΑΓΝΟ, του Παπουτσάνη, οι μαθητές σε πολλά σχολειά.
Και θα τους απομονώσει όχι για να δεχθεί τον άλλο τρόπο της σφαγής αλλά για να απαλλαγεί από κάθε σφαγή των δικαιωμάτων του".

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

"Βόμβα" στον Παναθηναϊκό! - Αποχωρεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - "Με πρόδωσε το ίδιο μου το αίμα, ο Θανάσης"!




- Την αποχώρηση του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 
- Με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος των "πρασίνων" κατηγόρησε τον θείο του, Θανάση πως τον κορόιδεψε δίνοντας του λάθος οκονομικά στοιχεία
- "Ο Ομπράντοβιτς έφυγε γιατί τους χρωστούσε πολλούς μήνες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Υπάρχουν αποδείξεις...", τόνισε
- Το θέμα προέκυψε από την εμφάνιση της οφειλής του Μπατίστ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου και λίγο μετά τις 2 έριξε τη... βόμβα. Όλοι περίμεναν να αναφερθεί στο θέμα που προέκυψε με τον Μπατίστ, ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό. Αντίθετα η οφειλή της ΚΑΕ ήταν η αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο πλέον απειλεί την ύπαρξη του πιο πετυχημένου συλλόγου στον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρηση του κατηγορώντας τον θείο του, Θανάση και πλέον το μικρότερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι πως η ομάδα γίνεται άνω-κάτω λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Δεν είναι ευχάριστα αυτά που θα πω σήμερα. Από το 1987 που ανέλαβε η οικογένειά μου το μπάσκετ του Παναθηναϊκού μέχρι το 2002 τη διαχείριση της ομάδας την είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. 

Εκτοτε την ανέλαβε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μετά ψάξαμε να βρούμε κάποιους αγοραστές. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό και λόγω της αγάπης μου για την ομάδα βγήκα μπροστά για να κρατήσω το σύλλογο. 

Οταν ζήτησα από τους συνεργάτες του Θανάση Γιαννακόπουλου να πάρω στα χέρια μου τα οικονομικά στοιχεία με κοροϊδεψαν οικτρά το καλοκαίρι. 

Πήρα στα χέρια μου την κανονική εικόνα μόλις σήμερα. Πολλοί ρωτούσατε γιατί έφυγε ο Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς λοιπόν έφυγε γιατί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πάρα πολλούς μισθούς και κάτι τέτοιο συνέβαινε και με αθλητές. 

Για όλα υπάρχουν αποδείξεις. Αποδείξεις, όχι ενδείξεις. Λυπάμαι που λέω κάτι τέτοιο. Δεν έχω την δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες. Ηθελα να κρατήσω ψηλά τον Παναθηναϊκό. Πολλοί από εσάς μου έχετε κάνει ανελέητο πόλεμο. Φίλαθλοι με έχουν κατηγορήσει . Οποιος αγαπαέι όμως, κρατάει το στόμα του κλειστό γι' αυτούς που αγαπάει. Δεν ανέχομαι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα. Δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Οσο και αν το θέλω οι μετοχές είναι ήδη στη διάθεση του οποιουδήποτε. Τις κάνω και δώρο στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο ή σε όποιον Παναθηναϊκό θέλει. Αλλιώς αν δεν βρεθεί κάποιος θα τις επιτρέψω στον ερασιτέχνη εκεί όπου ανήκουν. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο» τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και δακρυσμένος αποχώρησε από την αίθουσα. 

Πηγή: NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο διάσημο ζευγάρι παρουσιάζει την πρώτη φωτογραφία του μωρού του;;;

Ποιο διάσημο ζευγάρι παρουσιάζει την πρώτη φωτογραφία του μωρού του;;;


Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του παιδιού τους.
Και να η πρώτη φωτογραφία του παιδιού τους! Ο αγαπημένος σύντροφος της Shakira,Gerard Pique ανέβασε στο Twitter του την πρώτη φωτογραφία του γιου του που αναμένεται να έρθει στον κόσμο τον Ιανουάριο!
Η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο αγαπημένος της, δεν κρατούν τίποτα κρυφό απο τους φανατικούς θαυμαστές τους. Στο διαδίκτυο ανέβασαν την είδηση πως θα γίνουν γονείς, την πρώτη φωτογραφία της Shakira με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της και τώρα το υπερηχογράφημα του παιδιού!
Shakira
Shakira χορεύει έγκυος

www.fthis.gr

Διαβάστε Περισσότερα »