Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε προς την Ελλάδα

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα την Ελλάδα, πως για να πάρει την επόμενη δόση του δανείου θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τους περισσότερους όρους του προγράμματος.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.
Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν πριν ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δις ευρώ.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία, ενώ σημείωσε πως δεν περιμένει την έκθεση της τρόικας πριν τις 11 ή τις 12 Νοεμβρίου.
«Η τρόικα δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της καθώς υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη να λυθούν», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από σήμερα, αργά το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και τους ενισχυμένους νότιους ανέμους που θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Συγκεκριμένα:

• Σήμερα Τετάρτη (31/10/2012) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο.
• Αύριο Πέμπτη (01/11/2012) το πρωί τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως Ανατολική και Βόρεια), την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων. Ειδικά για την Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Ύφεση του καιρού αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.
• Την Παρασκευή (02/11/2012), έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και εκεί θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Ειδικότερα:

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kόβουν παράνομα τις ελιές των αγροτών της Κορινθίας και τις πωλούν για..καυσόξυλα!

Από τότε που η πολιτεία αποφάσισε να αυξήσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης, έχει ξεκινήσει σε όλη την χώρα, ένα "κυνήγι θησαυρού" μέσω της παράνομης υλοτόμισης.

Ηδη παρατηρούνται δεκάδες περιπτώσεις στην Κορινθία, όπου ανυποψίαστοι ελαιοπαραγωγοί έκπληκτοι βλέπουν το πρώην ελαιώνα τους, να έχει μετατραπεί εν μια νυχτί σε ένα απέραντο χέρσο χωράφι. Τα πρώτα "θυματα" της παράνομης καρατόμησης των ελαιόδενδρων, ήσαν επί το πλείστον, ιδιοκτήτες ελαιοτεμαχίων που δεν μένουν στα χωριά που βρίσκονται τα συγκεκριμένα κτήματα.

Στην συνέχεια, είχαμε τις "περίεργες" πυρκαγιές του καλοκαιριού. Είναι σε όλους γνωστόν ότι τα καμμένα δένδρα αποτελούν το άλλοθι των παράνομων υλοτόμων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρούνται συχνά φαινόμενα παράνομης υλοτόμησης ακόμη και σε ελιές που ανοίκουν σε κατοίκους χωριών της Κορινθίας.......

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι:

Η ανοχή των κατοίκων που σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζουν και έχουν δει με τα μάτια τους, να καρατομούνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ ελιές, πεύκα, αμυγδαλιές και άλλα δενδρα.
Η ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή που κάνουν πάρτυ, τα αυτοκίνητα στους δρόμους φορτωμένα με την παράνομη "λεία" τους, κάποιες υπηρεσίες δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να κόψει μια κλάρα πεύκου που μπαίνει στο χώρο του.....
Και μην θελήσουν κάποιοι να στοχοποιήσουν μετανάστες ή εξωγήινους, γιατί αυτή την ΑΛΗΤΕΙΑ την πραγματοποιούν Ελληναράδες 100%. Και οργανωμένα μάλιστα........
Ελπίζουμε άμεσα να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να σταματήσει η παράνομη αποψίλωση του πολύτιμου φυτικού και δασικού κεφαλαίου του Νομού μας.

Πριν γίνει κανά φονικό..........

agriada.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ανακυρήχθηκε" η πιο FAIL ερώτηση δημοσιογράφου.. EVER!ΓΙΑΤΙ;(video)

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ
Το συγκεκριμένο βίντεο το ανεβάζουμε με αφορμή το σχόλιο αναγνώστη μας.Ομολογούμε πως δεν το είχαμε δει και πως το ανεβάζουμε χωρίς καμία σκοπιμότητα. Απλά η ερώτηση της κατα τα άλλα πολύ γλυκιάς Εύας Αντωνοπούλου, ήταν ερώτηση FAIL της χρονιάς!! Δείτε!



Πηγή:aniwthoi.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακούστε τί έγινε όταν η Ελένη Λουκά κάλεσε στην "Ελληνοφρένεια"!!! (video)

Μια περίεργη "έκπληξη" περίμενε τον Αποστόλη...!

Διότι στην "Ελληνοφρένεια" στον Real FM κάλεσε για να μιλήσει μαζί του η Ελένη Λουκά. Το τι ακολούθησε δεν λέγεται!

Ακούστε το απόσπασμα:

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλεπού κλέβει τσάντα και μετανιωμένη την επιστρέφει

Ήθελε απλά να δει αν ταιριάζει με τη γούνα της. Αλλά μάλλον αποφάσισε ότι δεν της ταιριάζει. Ο λόγος για μία αλεπού που έκλεψε την τσάντα μιας 35χρονης γυναίκας στην Βρετανία, μόνο και μόνο για να το μετανιώσει λίγο αργότερα και να την επιστρέψει.



Όπως αναφέρει η Huffington Post, η Άννα και ο Τζέρεμι Κλαρκ στέκονταν στον δρόμο έξω από το σπίτι τους στο Δυτικό Σάσεξ της Βρετανίας, όταν μία αλεπού εμφανίστηκε ξαφνικά και άρπαξε με το στόμα του την τσάντα της 35χρονης γυναίκας.

Ο σύζυγός της φώναξε στην αλεπού να πετάξει την τσάντα, αλλά εκείνη χάθηκε στους θάμνους, χωρίς να του δώσει σημασία.

Λίγα λεπτά αργότερα η αλεπού επέστρεψε, άφησε την τσάντα στα πόδια της γυναίκας και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που μια αλεπού «φλερτάρει» με την παρανομία.

Τον Αύγουστο μια αλεπού μαζί με τον... συνεργό της, ένα γουρούνι, βοήθησαν καγκουρό να δραπετεύσει από ζωολογικό κήπο στη Γερμανία.

Τότε η αλεπού και το γουρούνι είχαν σκάψει τρύπες κάτω από τον φράχτη, με αποτέλεσμα το καγκουρό να διαφύγει.

Πηγή: tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε εκπομπή μόνος του μέσα στον τυφώνα Sandy!

Ο Jimmy Fallon δεν φοβήθηκε να κάνει εκπομπή και να μεταφέρει όλα όσα γίνονται εν μέσω της φυσικής καταστροφής, Sandy! Ο παρουσιαστής που συνήθως έχει καλεσμένους και κοινό στην εκπομπή του, αποφάσισε να βγει έξω μόνος του!

Δείτε το βίντεο



zappit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αχαϊα:Σεξ και ξύλο σε κατάστημα - Χαμός για ένα 10ευρω!

Όλα έγιναν πριν από 10 μέρες, σε κατάστημα της Πάτρας και τα είχε όλα: από σεξ μέχρι άγριο ξύλο με μαλλιοτραβήγματα...
Oι δύο αφρικανές, του πρόσφεραν ερωτική απόλαυση αλλά στη συνέχεια κόντεψαν να του κάνουν το μαγαζί... καλοκαιρινό, επειδή τσακώθηκαν για την αμοιβή!

Όλα άρχισαν πριν από έναν μήνα όταν η μία από τις δύο αφρικανές επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον καταστηματάρχη και του είπε ότι μπορούσε να του προσφέρει στοματική απόλαυση με μόλις 5 ευρώ. Ο μαγαζάτορας, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Κορίνθου, δέχθηκε, την οδήγησε στη μικρή αποθήκη στο πίσω μέρος του καταστήματος, έκανε τη «δουλειά» του και από τότε η αλλοδαπή άρχισε να τον επισκέπτεται τακτικά.

Στην τελευταία επίσκεψή της, όμως, πήρε μαζί και τη φίλη της προκειμένου με... κάτι παραπάνω, ο έμπορος να έχει διπλή ευχαρίστηση. Σύμφωνα με το dete.gr, εκείνος δεν είπε όχι. Οι γυναίκες που τον επισκεπτόταν, του είπαν ότι αυτό θα κόστιζε 10 ευρώ. Εκείνος συμφώνησε και προχώρησε στη... διαδικασία με τη φίλη της η οποία προσφέρθηκε αμέσως. Μόλις ολοκληρώθηκε η συνεύρεση, ο καταστηματάρχης έδωσε τα 5 ευρώ σε αυτήν που γνώριζε και τα 10 ευρώ στη φίλη της.

Τότε συνέβη το αναπάντεχο. Ενώ οι τρεις τους βρίσκονταν στην αποθήκη, οι δύο γυναίκες άρχισαν να τσακώνονται. Κι αυτό γιατί η πρώτη ζήτησε το 10ευρω από τη φίλη της με το σκεπτικό ότι επειδή εκείνη έκλεισε το ραντεβού έπρεπε να πάρει τα περισσότερα χρήματα.

Η φίλη της αρνιόταν επικαλούμενη ότι πούλησε το δικό της κορμί κι έτσι οι δυο τους άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζονται. Μέχρι που πιάστηκαν στα χέρια, άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται και βγήκαν από την αποθήκη χτυπώντας η μία την άλλη εντός του καταστήματος και μπροστά στα μάτια περαστικών...

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνεται κατά …45 ευρώ η συμμετοχή βουλευτών στις επιτροπές

Κατά 1,9 εκατ. ευρώ είναι μειωμένες οι βουλευτικές αποζημιώσεις για το 2013, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής, ο οποίος δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη το βράδυ. Έτσι, οι συνολικές πιστώσεις που προβλέπονται για βουλευτικές αποζημιώσεις ανέρχονται στα 19.326.700 ευρώ έναντι 21.226.400 ευρώ το 2012. Έτσι, η ετήσια βουλευτική αποζημίωση -δίχως να συνυπολογίζονται σε αυτήν οι αμοιβές από την συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών, η οικογενειακή παροχή, τα έξοδα κίνησης κλπ.- ανέρχεται σε 60.000 ευρώ μεικτά, ήτοι 5.000 ευρώ μηνιαίως, ποσόν το οποίο αυξάνεται με τις προαναφερθείσες αμοιβές.

Πάντως, σε ό,τι αφορά την συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές, για την οποία αμείβονται αν και αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή τους στο πλαίσιο του νομοθετείν, προβλέπεται μείωση κατά 45 ευρώ ανά συνεδρίαση. Έτσι, η αμοιβή των 150 ευρώ που ελάμβαναν μειώνεται στα 105 ευρώ! Το συνολικό κονδύλι για την αποζημίωση των βουλευτών για την συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής (θερινά τμήματα) και τις επιτροπές μειώνεται κατά 1,3 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα από 2.875.000 ευρώ που ήταν οι σχετικές πιστώσεις του προϋπολογισμού κατά το 2012 μειώνονται στα 1.575.000 ευρώ.



Μικρή αύξηση εμφανίζει η οικογενειακή παροχή βουλευτών (είναι το επίδομα που καταβάλλεται με βάση τις δηλώσεις οικογενειακής κατάστασης) κατά 6.200 ευρώ (από 212.800 ανέρχεται στις 219.000 ευρώ).

Σταθερό παραμένει το κονδύλι για την οργάνωση γραφείου των βουλευτών, το οποίο ανέρχεται σε 8.146.900 ευρώ, όπως σταθερά παραμένουν και τα έξοδα κίνησης των βουλευτών που φθάνουν το 1.705.100 ευρώ ετησίως.

Επίσης, μειωμένη είναι η εργοδοτική εισφορά των βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, από 850.000 ευρώ που ήταν το 2012, μειώθηκε στις 729.200 ευρώ (- 120.800 ευρώ).

Μειωμένη είναι και η αντιμισθία συνεργατών βουλευτών κατά 3.801.800 ευρώ, η οποία διαμορφώνεται από τα 12.126.800 ευρώ το 2012 σε 8.325.000 ευρώ. Ενώ και τα χρήματα που δίδονται ως αποζημίωση «για απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου» υπαλλήλων που έχουν διατεθεί στα γραφεία βουλευτών εμφανίζονται μειωμένα κατά 2.091.100 ευρώ (από 4.981.100 ευρώ το 2012 μειώθηκαν σε 2.890.000 ευρώ).

Κατά τα λοιπά, ο συνολικός προϋπολογισμός δαπανών της Βουλής για το 2013 είναι μειωμένος κατά 22.221.000 ευρώ (ποσοστό 12,99%) σε σχέση με το 2012, ο προϋπολογισμός του οποίου ήταν και αυτός μειωμένος κατά 27.016.000 ευρώ (ποσοστό 13,65%) σε σχέση με το 2011. Αναλυτικά, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το προσεχές έτος ανέρχεται στα 148.751.000 ευρώ, ενώ το 2012 ήταν 170.972.000 ευρώ, το 2011 ήταν 197.988.000 ευρώ, το 2010 ήταν 218.253.000 ευρώ και το 2009 ήταν 222.140.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον βασικό μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, είναι μειωμένος κατά 1.213.700 ευρώ (από 27.688.700 ευρώ μειώθηκε στα 26.475.000 ευρώ), ενώ μειώνονται και το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, η οικογενειακή παροχή, το επίδομα θέσης ευθύνης, εξολοκλήρου τα επιδόματα εορτών και αδείας (κατά 1.330.000 ευρώ). Επίσης, μειώνεται κατά 613.500 ευρώ η αποζημίωση για υπερωριακή εργασία (από 12.747.500 ευρώ σε 12.134.000 ευρώ), όπως μειώνονται και τα μισθώματα κτιρίων κατά 345.000 ευρώ (από 4.340.000 ευρώ σε 3.995.000 ευρώ), καθώς και οι «λοιπές μισθώσεις» κατά 400.000 ευρώ (από 3.500.000 ευρώ σε 3.100.000 ευρώ), τα έξοδα μετακίνησης μελών του κοινοβουλίου από το εσωτερικό στο εξωτερικό κατά 255.000 ευρώ (από 1.555.000 ευρώ σε 1.300.000 ευρώ), ενώ παραμένουν σταθερές οι δαπάνες κινητής τηλεφωνίας που ανέρχονται στις 650.000 ευρώ.

Αυξημένος κατά 2.058.000 ευρώ εμφανίζεται ο κωδικός για τις αμοιβές φυσικών προσώπων, ο οποίος από τις 885.000 ευρώ που ήταν το 2012 ανέρχεται στις 2.943.000 ευρώ και αυτό οφείλεται στον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες από το 1974 έως σήμερα, που θα γίνει για όσους διετέλεσαν ή διατελούν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές.
tovima
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα γύφτικη ασυδοσία στο Αγρίνιο-Εισβολή αθίγγανων σε γυμνάσιο και ερωτικά πειράγματα σε μαθήτριες της Πρώτης Γυμνασίου.!

Σάλος στην τοπική κοινωνία από την εισβολή των νεαρών που αγνοούσαν επιδεικτικά τις παρατηρήσεις των καθηγητών του σχολείου για να απομακρυνθούν...και απαντούσαν με βρισιές.

Την αστυνομία ειδοποίησε η Διεύθυνση στο 1ο Γυμνάσιο του Αγρινίου, για να απομακρυνθούν νεαροί αθίγγανοι, που "έβαλαν στο μάτι" μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου!

Σύμφωνα με το dete.gr, οι νεαροί αθίγγανοι, σε διάλειμμα του σχολείου, άρχισαν να πειράζουν μαθήτριες που βρίσκονταν στο προαύλιο, ενώ δεν έδιναν καμιά σημασία στις παρατηρήσεις των καθηγητών.

Τελικά ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ώστε οι νεαροί να απομακρυνθούν, κάτι που έγινε τελικά, λίγο αργότερα.

Ο σύλλογος γονέων εκφράζει την έντονη ανησυχία του και ζητάει να παρθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν οι εικόνες...
Eglimatikotita
Διαβάστε Περισσότερα »

Για τα τεμάχια 2, 3, 9 και 11 Άδειες για 4 τεμάχια της ΑΟΖ αποφάσισε να χορηγήσει το Υπουργικό

Διαπραγματεύσεις για τα τεμάχια αρχίζουν σύντομα με τις κοινοπραξίες ENI, Cogas, Total - Novatec και GP Global Resources και Total.

Σχετικά άρθρα:

Με έσοδα από ΑΟΖ και δάνειο από ΕΤΕπ, το πακέτο των €300 εκατ. για την ανάπτυξη (11/10/2012)Στα 60 τρισ. κυβικά πόδια υπολογίζεται το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ (26/10/2012)

Λευκωσία: Tην καταρχήν χορήγηση άδειας για τέσσερα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ αποφάσισε απόψε το Υπουργικό Συμβούλιο.Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, οι άδειες αποφασίστηκε να χορηγηθούν για τα τεμάχια 2, 3, 9 και 11. Διαπραγματεύσεις για τα τεμάχια αρχίζουν σύντομα με τις κοινοπραξίες ENI, Cogas, Total - Novatec και GP Global Resources και Total.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια έχουμε αποφασίσει να εγκρίνουμε την κατ’ αρχήν άδεια και εννοείται να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά τα οικόπεδα 2 και 3 με την κοινοπραξία των εταιριών ΕΝΙ, η οποία είναι ιταλικής προσέλευσης και της Cogas από την Νότιο Κορέα». Σε ότι αφορά το οικόπεδο 9, είπε, «να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία Total E&P Activities η οποία είναι σε σύμπραξη με τη Novatec και την GP Global Resources»

. Συμπλήρωσε τέλος ότι «σε ότι αφορά το οικόπεδο 11 με την εταιρεία Total».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι αναμένεται οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν εντός του 2013.

«Στη βάση και των κριτηρίων που έχουμε εξαγγείλει και των εκθέσεων και των μελετών έχει αποφασίσει να εγκρίνει την κατ’ αρχήν χορήγηση άδειας – λαμβάνοντας τους όρους διαπραγμάτευσης που αναφέρονται στους βασικούς άξονες διαπραγμάτευσης όπως καταγράφονται και στην έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής – για τέσσερα τεμάχια που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για τα τεμάχια 2, 3, 9 και 11.

Ο κ. Συλικιώτης εξήγησε ότι «ο λόγος που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με αυτά τα τέσσερα τεμάχια πρώτα απ’ όλα είναι η δημιουργία οικονομιών κλίμακας δοθέντων των συνεργιών που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της γεωγραφικής εγγύτητας και συνέχειας αυτών των τεμαχίων με το τεμάχιο 12 όπου ανευρεθήκαν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων».

Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον Υπουργό, είναι «για να συμβάλλει σε μια συνετή και αειφόρο ανάπτυξη του φυσικού πλούτου της χώρας μας». Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το γιατί αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση μόνο για τα τέσσερα αυτά τεμάχια ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι είναι διεθνής πρακτική να γίνεται η αδειοδότηση σταδιακά.

Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση για τα υπόλοιπα τεμάχια συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι σε όλους τους αιτητές θα αποσταλεί επιστολή για το κατά πόσο επιθυμούν ανανέωση της άδειας τους για ακόμη 190 ημέρες. Πρόσθεσε ότι το χρονικό περιθώριο των αιτήσεων λήγει στις 17 Νοεμβρίου και υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης των εταιρειών δέκα ημέρες πριν τη λήξη του.

«Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης», είπε.



Ερωτηθείς πότε αναμένεται να γίνει η επόμενη διερευνητική εξόρυξη ο Υπουργός είπε ότι «κανένας δεν μπορεί να προκαθορίσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης». Την ίδια ώρα όμως, υπενθύμισε ότι από το Φεβρουάριο έχει δημοσιευθεί το πρότυπο συμβόλαιο, το οποίο όπως ανέφερε, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

«Είχαμε πει τότε ότι ήταν ένα ολοκληρωμένο πρότυπο συμβολαίου γιατί σήμερα αποκτήσαμε εμπειρία, άρα η βάση του συμβολαίου θα είναι αυτό», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι σήμερα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη «από μια άποψη βοηθά περισσότερο να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαπραγματεύσεις».

Αναμένεται, είπε, «οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν το 2013».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι στον πρώτο γύρο αδειοδότησης οι διαπραγματεύσεις είχαν διαρκέσει περίπου 8 μήνες, προσθέτοντας ότι «τότε βεβαίως, ήταν πολύ διαφορετικά τα δεδομένα και οι συνθήκες και ενδεχομένως τώρα να είναι πιο σύντομα».

Οσον αφορά στην έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων, είπε ότι «αυτό θα καθοριστεί από το συμβόλαιο», υπενθυμίζοντας εκ νέου ότι η ερευνητική γεώτρηση της Noble ξεκίνησε εν τέλει πιο γρήγορα απ’ ότι προνοούσε το συμβόλαιο.

Αρα, σημείωσε, «θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε, εφόσον υπογραφούν τα συμβόλαια, νέες εξορύξεις στα τεμάχια της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι ουσιαστικά «η οικονομική πρόταση αποτελείται από δύο μέρη, το όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την εξόρυξη, δηλαδή το ποσοστό το οποίο μετά τα ανακτήσιμα έξοδα θα πηγαίνει στο κράτος, που συνήθως κυμαίνεται σε ψηλά ποσοστά, προσεγγίζει ενδεχομένως και το 70%», προσθέτοντας ότι «το δεύτερο ήταν οι προτάσεις για τα δικαιώματα υπογραφής».

Δηλαδή, διευκρίνισε, με την υπογραφή των συμβολαίων, οι κοινοπραξίες που θα εξασφαλίσουν την άδεια για εξόρυξη θα καταβάλλουν αυτό που λέγεται «signature bonus», μπόνους υπογραφών, όπως είπε, προσθέτοντας ότι αυτά είναι τα έσοδα 200 εκ. ευρώ για τα οποία έγινε αναφορά στις προτάσεις της κυβέρνησης (για την ανάπτυξη).

Αυτό υπολογίστηκε γενικά, είπε, με κάποιους μέτριους υπολογισμούς, λέγοντας ότι τα ποσά που θα καταβληθούν θα είναι επίσης αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Εκείνο που έχει σημασία, είπε, είναι ότι με αυτή την απόφαση ανοίγουν κάποιες μεγάλες προοπτικές, πρώτα και κύρια και για την οικονομία της Κύπρου και για το ρόλο που διαδραματίζει ως ένας νέος σημαντικός ενεργειακός παίκτης και στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Αντιλαμβάνεστε το πόση σημασία έχει για την οικονομία μας η υπογραφή συμβολαίου με σημαντικές κοινοπραξίες που έχουν μεγάλη δραστηριότητα διεθνώς στα θέματα υδρογονανθράκων και πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλλεται για την οικονομία της Κύπρου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με την υπογραφή συμβολαίου ξεκινούν σημαντικά έργα στην Κύπρο και σημαντικές επενδύσεις, όπως παράλληλα σημαίνει και δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ
InfoGnomon
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεία: 25 υποτροφίες σε φοιτητές από το Ίδρυμα Λάτση

Πέντε χορηγίες αφορούν μεταπτυχιακούς σπουδαστές ή και διδάκτορες Α.Ε.Ι.

Είκοσι πέντε υποτροφίες προσφέρει το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Οι 20 υποτροφίες του ιδρύματος θα χορηγηθούν σε προπτυχιακούς δευτεροετείς φοιτητές ή φοιτητές επόμενων ετών ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Γι' αυτές τις υποτροφίες οι υποψήφιοι θα πρέπει υποβάλουν αίτηση εφόσον είναι απόφοιτοι Λυκείων του Νομού Ηλείας, στα οποία έχουν ολοκληρώσει και τις 3 τάξεις, ενώ θα πρέπει ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους στο Α.Ε.Ι. να είναι τουλάχιστον οκτώ (8,00). Επιπλέον, θα πρέπει να μην οφείλουν περισσότερα από τρία μαθήματα και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα για τα δύο τελευταία έτη να μην υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ.

Οι υπόλοιπες πέντε υποτροφίες αφορούν μεταπτυχιακούς φοιτητές ή/και υποψήφιους διδάκτορες ελληνικών Α.Ε.Ι., ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον:



Υπήρξαν απόφοιτοι λυκείων του Νομού Ηλείας, στα οποία ολοκλήρωσαν και τις τρεις τάξεις.

Ο μέσος όρος βαθμολογίας του προπτυχιακού τίτλου σπουδών τους καθώς και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τους, αν πρόκειται για υποψήφιους διδάκτορες, είναι τουλάχιστον οκτώ.

Εχουν γραπτή προσφορά θέσης για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οικογενειών τους ή των ιδίων, εφόσον υπάρχει, για τα δύο τελευταία έτη δεν υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (€ 30.000). Και, τέλος,

Δεν υπερβαίνουν το 30ό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα του ιδρύματος http://www.latsis-foundation.org.

Πηγή: ethnos
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψαλίδι» έως και 15% στις συντάξεις

Τη μείωση των συντάξεων από 5% μέχρι και 15% και την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας προβλέπει το τελικό πακέτο των μέτρων που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος θερινής αδείας θα ισχύει οριστικά από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά δυο έτη το όριο συνταξιοδότησης το οποίο πλέον φτάνει στο 60 έτος της ηλικίας.

Συγκεκριμένα, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.

Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2013 τίθεται ανώτατο όριο ύψους 720 ευρώ για τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1η Ιανουαρίου 2013 ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, με την είσοδο του νέου έτους το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος. Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.

Καταργείται η βουλευτική σύνταξη για τους νέους βουλευτές

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και χορηγίας για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού». Τα πρόσωπα αυτά «θα ασφαλίζονται για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη στους φορείς που ασφαλιζόντουσαν πριν από την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς».

Τέλος, οι βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε περίπτωση που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο, θα κληθούν να επιλέξουν είτε την καταβολή της βουλευτικής σύνταξης είτε την καταβολή της άλλης σύνταξης.

Πηγή: ifimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα ζήτησε 100.000 σόμπες από την Τουρκία!

Με τίτλο «Η Ελλάδα ζήτησε 100.000 σόμπες», η τουρκική Γενί Σαφάκ γράφει ότι στην Ελλάδα βιώνεται «επιστροφή στο παρελθόν στον τομέα της θέρμανσης για οικονομία».

Μετά την υποστήριξη και της κυβέρνησης για τη χρήση θερμαστρών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, οι εταιρείες ζήτησαν από την Τουρκία 100.000 σόμπες.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Βατάν με τίτλο «100.000 τουρκικές σόμπες στη γείτονα που αντιμετωπίζει κρίση» και γράφει ότι στην Ελλάδα, η οποία δίδει μάχη με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, ο λαός, που έχει πτωχεύσει, επέστρεψε στις σόμπες όταν κατάλαβε πως δεν θα μπορέσει πλέον να θερμαίνεται με φυσικό αέριο. Οι Τούρκοι κατασκευαστές μέχρι στιγμής πήραν 100.000 παραγγελίες για σόμπες.

Η Τακβίμ έχει τίτλο «Τουρκικές σόμπες στη γείτονα», η Σταρ «Η Ελλάδα που επιστρέφει στα παλιά ζήτησε 100.000 σόμπες» και η Σαμπάχ «Τελείωσε το αέριο, ζήτησαν σόμπες».
online-pressblog
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική απεργία στα ΜΜΕ

Γενική απεργία από σήμερα Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο αποφάσισαν ομόφωνα οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσοντας παράλληλα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Βασικό αίτημα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, είναι η απόσυρση της τροπολογίας του Ι. Στουρνάρα την οποία «ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε αιφνιδίως σήμερα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ».

«Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση. Αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ απεργιακή συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 500 ευρώ το όριο για τις συναλλαγές με μετρητά

Με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή θα πρέπει να γίνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2013 όλες οι συναλλαγές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Το νέο όριο, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, το οποίο θα καθιερώνει επίσης ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο εξετάζεται και η κατάργηση πρόσθετων βιβλίων που κρατούνται από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.

Αρχικά, το όριο των συναλλαγών για μετρητά είχε τεθεί στα 1.500 ευρώ και έπειτα επαναπροσδιορίστηκε στα 1.300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο αφορά το σύνολο της αξίας της συναλλαγής και είναι αδιάφορο, εάν η καταβολή της γίνεται τμηματικά σε δόσεις κάτω του ορίου.

Πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαμαράς : ''Μίλησα ακόμη και με το Θεό. Δεν γίνεται τίποτα"

Ενώ οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεδρίαζαν, ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι ''η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί''. Συνεργάτες του λένε ότι ο Πρωθυπουργός με αυτή του την κίνηση ήθελε να δείξει ότι η πολιτική διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, φαίνεται να είπε επίσης σε κορυφαίο υπουργό του ότι ''μίλησα ακόμη και με τον Θεό, δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο''.


Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού επεξεργάστηκαν επίσης και το σαφές μήνυμα που πήρε την Δευτέρα στο Euroworking Group, ο Πάνος Τσακλόγλου, ότι δηλαδή δεν μπορεί να πάει αύριο στο Eurogroup, ο Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς να έχει κλείσει η συμφωνία. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα συζητούσε το Eurogroup για την Ελλάδα, δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα την επιμήκυνση, ούτε το ‘’πράσινο φως’’ για τη δόση.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, ήθελε να ξέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. ότι η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί και ότι δεν μπορεί να πάρει τίποτε άλλο για την Ελλάδα.


Πηγή: enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αρχίζει η δίκη του Sea Diamond

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, θα ξεκινήσει την Τετάρτη η ποινική δίκη για τις συνθήκες και τα αίτια του ναυαγίου, του κρουαζιεροπλοίου Sea Diamond, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο Γάλλοι υπήκοοι, πατέρας και κόρη, σε σύνολο 1500 επιβατών.


Στο εδώλιο θα βρεθούν επτά μέλη του πληρώματος πέντε μέλη της διαχειρίστριας εταιρείας και ένα του νορβηγικού νηογνώμονα, ενώ αναμένεται να αναζητηθούν και οι ευθύνες για τυχόν παραλείψεις στα προβλεπόμενα μέτρα αντιρρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών όπως και ο Δήμος Θήρας έχουν ζητήσει από την πολιτεία την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία η πρόσκρουση και βύθιση του πλοίου, προκλήθηκε λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης της περιοχής από την υδρογραφική υπηρεσία.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών όπως και ο Δήμος Θήρας έχουν ζητήσει από την πολιτεία την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond.

Η δημοτική αρχή έχει επίσης καταθέσει αγωγή στο πρωτοδικείο Πειραιά εναντίον την πλοιοκτήτριας εταιρείας με την οποία ζητεί να προχωρήσει η απομάκρυνση του ναυαγισμένου πλοίου, η διαφορετικά να καταβάλει στο δημόσιο τα έξοδα ανέλκυσης είτε με κατάθεση ποσού είτε με εγγυοδοσία την οποία προσδιορίζει στα 80 εκατ. ευρώ.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, πάντως, υποστηρίζει ότι η πρόσκρουση και βύθιση του πλοίου, προκλήθηκε λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης της περιοχής από την υδρογραφική υπηρεσία, ενώ πρόσφατα το πειθαρχικό συμβούλιο ναυτικών ατυχημάτων, απήλλαξε όλους τους κατηγορούμενους μέλη του πληρώματος από τις κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχώρησε φράγμα στο Νιου Τζέρσεϊ λόγω Σάντι!

Τεράστια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σε σπίτια του Μπρίζι Πόιντ, που βρίσκεται στην παράκτια περιοχή των Ροκαγουέις που έχει πλημμυρίσει από την καταιγίδα Σάντυ. Περισσότεροι από 140 πυροσβέστες προσπαθούν με φουσκωτές βάρκες να προσεγγίσουν την περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές της Αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ, υποχώρησε ένα φράγμα με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει τρεις πόλεις στο βόρειο τμήμα της πολιτείας. Το νερό – σύμφωνα με την ίδια πηγή – φτάνει σε ύψος από 1,5 – 2 μέτρα. «Οι τρεις πόλεις έχουν σχεδόν καταστραφεί» δήλωσε στο Reuters τοπικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε το Ιατρικό Κέντρο NYU... στις όχθες του Ιστ Ρίβερ και περίπου 215 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Αλλά και σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν διακόπηκε η λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης έκτακτης ανάγκης, ωστόσο οι ασθενείς των μονάδων εντατικής είχαν ήδη προλάβει και είχαν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

online-pressblog
Διαβάστε Περισσότερα »

10+1 μύθοι για τη σοκολάτα

Η σοκολάτα αποτελεί την αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτονται πολλά οφέλη για την υγεία τα οποία προκύπτουν από την καθημερινή κατανάλωσή της. Ωστόσο, πολλοί είναι και οι μύθοι που υπάρχουν σχετικά με αυτήν, που αξίζει αν μη τι άλλο να τους γνωρίζουμε σε μια προσπάθεια… απενοχοποίησης του ολοένα και αυξανόμενου «ερωτά» μας προς αυτήν!

1. Η σοκολάτα αυξάνει την κακή χοληστερόλη

Αν έχετε βγάλει τη σοκολάτα από τη διατροφή σας στο όνομα της μείωσης της LDL (κακής) χοληστερόλης, μάλλον έχετε θυσιάζει άθελά σας αυτή τη γλυκιά απόλαυση στο βωμό του… τίποτα! Ενώ είναι αλήθεια ότι η σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, μεγάλο μέρος του λίπους προέρχεται από το στεατικό οξύ, το οποίο δεν δρα όπως τα κορεσμένα λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα δεν δημιουργεί κακή χοληστερόλη και στην πραγματικότητα μπορεί ακόμη και να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων.



2. Η σοκολάτα περιέχει πολλή καφεΐνη

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η σοκολάτα δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Ο καφές τύπου ντεκαφεϊνέ περιέχει περισσότερη, ενώ ο κανονικός καφές περιέχει ασύγκριτα μεγαλύτερη ποσότητα.

3. Η ζάχαρη στη σοκολάτα προκαλεί υπερκινητικότητα στα παιδιά

Αν και υπάρχει η άποψη ότι η υπερβολική ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, πάρα πολλές αξιόπιστες μελέτες απέτυχαν να βρουν οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της ζάχαρης στη διατροφή των παιδιών και στην υπερδραστήρια συμπεριφορά τους. Μάλλον είναι το περιβάλλον που δημιουργεί την ευερεθιστότητα αλλά και η λανθασμένη άποψη που υπάρχει στο μυαλό των γονέων ότι τα παιδιά τους γίνονται υπερ-δραστήρια μετά από την κατανάλωση ζάχαρης.

4. Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να ξεχάσουν τη σοκολάτα

Η σοκολάτα δεν χρειάζεται να αποφεύγεται εντελώς από ανθρώπους με διαβήτη. Στην πραγματικότητα, πολλοί εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι η σοκολάτα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα με κανονική και υψηλή αρτηριακή πίεση αλλά και την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία σε άτομα με διαβήτη. Φυσικά, πάντα σε συνεργασία με το γιατρό σας σχετικά με τα… σοκολατάκια που θα φάτε!

5. Η σοκολάτα προκαλεί τερηδόνα και καταστρέφει τα δόντια

Μια μελέτη που έγινε πρόσφατα σχετικά με ανάπτυξη της πλάκας στα δόντια από κατανάλωση σοκολάτας διαπίστωσε ότι η σοκολάτα έχει μικρότερη επίδραση στην οδοντική πλάκα από ό,τι η επιτραπέζια ζάχαρη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Οσάκα της Ιαπωνίας αναφέρουν ότι τα μέρη του φασόλια του κακάο (το κύριο συστατικό της σοκολάτας) μειώνουν κατά πολύ τα βακτήρια του στόματος και κατ’επέκταση περιορίζουν τη φθορά των δοντιών.

6. Η σοκολάτα παχαίνει

Φυσικά και το κάνει! Αν καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες σουφλέ σοκολάτας, για παράδειγμα, μαζί με μπόλικες σοκολατίνες και γεμιστά σοκολατάκια! Το ίδιο, όμως, θα συμβεί εάν φάμε μεγάλες ποσότητες φαγητού, πολλά ψωμιά κ.λπ

. Μια μεγάλη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας της Αμερικής αναφέρει ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας σοκολάτας κάθε πέντε ημέρες συνδέεται με χαμηλότερο ΔΜΣ , ακόμη και αν τα πρόσωπα αυτά έτρωγαν περισσότερες θερμίδες συνολικά και δεν ασκούνταν συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που δεν έτρωγαν σοκολάτα.

7. Η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει το στρες

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού μαύρης σοκολάτας την ημέρα για δύο εβδομάδες μειώνει σημαντικά τα επίπεδα των ορμονών του στρες σε ανθρώπους που υποφέρουν από έντονο άγχος.

8. Η σοκολάτα στερείται θρεπτικής αξίας

Αν έχετε δει ορισμένες μόνο από τις επιστημονικές μελέτες που «διαλαλούν» τα οφέλη της σοκολάτας στην υγεία, τότε ξέρετε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αλλά πόσο θρεπτική είναι η σοκολάτα; Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας έχει την αντιοξειδωτική ικανότητα που έχουν τρία φλιτζάνια πράσινου τσαγιού, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή ένα φλιτζάνι βατόμουρα. Επιπρόσθετα, περιέχει ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες.

9. Σοκολάτα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο για να κάνει καλό

Η γενική σύσταση είναι να καταναλώνουμε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο για να έχουμε τα αναμενόμενα οφέλη για την υγεία. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα τόσο υψηλότερη είναι και η περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ωστόσο, σε ένα πείραμα 18 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μια μικρή ποσότητα σοκολάτας με 50% κακάο παρουσίασαν σημαντική μείωση της συστολικής και διαστολικής πίεσης του αίματος. Επίσης, μια άλλη μελέτη έδειξε βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στη ροή του αίματος και της πίεσης μετά από κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με κακάο 60%.

10. Η σοκολάτα προκαλεί ακμή

Παρά το γεγονός ότι κάθε έφηβος λέει με σιγουριά ότι η σοκολάτα προκαλεί ακμή, οι μελέτες που έχουν γίνει επί τους θέματος ήδη από τη δεκαετία του 1960 έχουν αποτύχει να δείξουν κάποια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και της ακμής. Μια εκτεταμένη αναθεώρηση στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η διατροφή δεν παίζει κανένα ρόλο στη θεραπεία της ακμής στους περισσότερους ασθενείς … ακόμα και μεγάλες ποσότητες σοκολάτας δεν έχουν επιδεινώσει κλινικά την ακμή».

11. Η σοκολάτα είναι το καλύτερο αφροδισιακό

Οι Αζτέκοι μπορεί να ήταν οι πρώτοι που πίστευαν στη μεγάλη σχέση μεταξύ σοκολάτας και ερωτικής διάθεσης και ο Καζανόβα, στη συνέχεια, να κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες προκειμένου να έχει καλύτερη… απόδοση, ωστόσο δεν έχουν βρεθεί ακόμη πειστικές αποδείξεις ότι η σοκολάτα είναι ικανή να… ανάψει πυρκαγιές! Το μόνο σίγουρο είναι ότι επειδή η κατανάλωσή της μειώνει το άγχος, οι αφροδισιακές ιδιότητες που της αποδίδονται να έχουν ψυχολογική προέλευση.
perierga
tosokaki
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο περιστατικό παράνομης υλοτομίας στα Δερβενοχώρια

Αυξάνονται τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας στη Βοιωτία με αφορμή την τιμή φωτιά του πετρελαίου θέρμανσης και τις... τσιμπημένες τιμές στα καυσόξυλα.

Το δασαρχείο της Θήβας εκμεταλλευόμενο τηλεφωνική καταγγελία συνέλαβε πέντε άνδρες στα Σκούρτα Δερβενοχωρίων να ζυγίζουν 10 συνολικά τόνους ξύλα τα οποία ήταν προϊόν παράνομης υλοτομίας.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρχαρίας έξω από πλημμυρισμένη αυλή σπιτιού στο Nιου Τζέρσι


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι καρχαρίες κάνουν… βόλτα σε δρόμους του Νιου Τζέρσι, που πλήττεται από τον τυφώνα Σάντι.

Συγκεκριμένα, ένας καρχαρίας απαθανατίστηκε έξω από την αυλή ενός σπιτιού κοντά στην παραλία Brigantine του Νιου Τζέρσι.

Την απίστευτη αυτή φωτογραφία πόσταρε πρώτος ο Kevin P McCarty στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας: «Τώρα, δεν μπορώ να φύγω... καρχαρίες στους δρόμους».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο γνωστό ζευγάρι έχει χωρίσει εδώ κι έναν χρόνο αλλά δεν παίρνει διαζύγιο;;;


Υπάρχουν μερικά ζευγάρια στην showbiz που και την χαρά και την λύπη τους προτιμούν να την κρατάνε για τους εαυτούς τους. Ένα από αυτά τα πολύ low profile ζευγάρια είναι σίγουρα και η ηθοποιός Μαρία Λεκάκη με τον σκηνοθέτη σύζυγό της, Λεωνίδα Πανωνίδη.
Το ζευγάρι από την αρχή κιόλας της σχέσης του κινήθηκε εντελώς αθόρυβα. Ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε και απέκτησε ένα όμορφο κοριτσάκι και κράτησε αυτές τις στιγμές αυστηρά προσωπικές. Και παρά το γεγονός ότι και οι δύο ανήκουν σε έναν άκρως δημόσιο χώρο, αυτόν της showbiz, με εκείνη να βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες ως ηθοποιός και εκείνον πίσω από αυτές, ως σκηνοθέτης, κατάφεραν να κρατήσουν κρυφό ως τώρα και τον χωρισμό τους. Αθόρυβα και πάλι. Εντελώς διακριτικά, έδωσαν τέλος στην πολύχρονη σχέση τους, μην δίνοντας όμως τέλος και στον γάμο τους, τουλάχιστον μέχρι στιγμής αφού κανένας από τους δύο, παρά το γεγονός ότι έχουν χωρίσει πάνω από έναν χρόνο, δεν έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Πρώτη προτεραιότητα και των δύο, όπως μάθαμε είναι φυσικά η ευτυχία της κόρης τους και κάνουν τα πάντα για να την διαφυλάξουν διατηρώντας, παρά τον χωρισμό τους, άψογες σχέσεις μεταξύ τους. Μπράβο τους...
www.gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τη γυμνή φωτογράφιση της Ελένης Φουρέιρα!!!


Μπορεί το κλικ του φωτογράφου να είχε διάρκεια μερικά δευτερόλεπτα, η εικόνα όμως τηςΕλένης Φουρέιρα θα μείνει για πάντα.

Η ιδιαίτερη αυτή φωτογράφιση της τραγουδίστριας έγινε για τη στήριξη της μεγάλης εκστρατείας του περιοδικού Life & Style για τον καρκίνο του μαστού, με σύνθημα «Η πρόληψη δίνει ζωή».

Έτσι, λοιπόν, και η Ελένη Φουρέιρα έβγαλε τα ρούχα της και φωτογραφήθηκε γυμνή, όπως πολλές άλλες κυρίες.

Για να δώσει, βεβαίως, το σύνθημα στις γυναίκες που δεν δίνουν σημασία σε μια τόσο απαραίτητη εξέταση όπως είναι αυτή της μαστογραφίας.


www.newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η αληθινή ιστορία της "Emily Rose"! ΜΟΝΟ αν αντέχετε δείτε το βίντεο με τον πραγματικό εξορκισμό της!(video)

Η ταινία "Ο εξορκισμός της Εmily Rose" που προβλήθηκε πριν από λίγα χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Το κανονικό όνομα της "Emily Rose" ήταν Anneliese Michel (στη φωτογραφία). Γεννημένη τον Σεπτέμβριο του 1951, σε ένα χωριό της Βαβαρίας, από βαθιά θρησκευόμενους γονείς, η Anneliese μεγάλωσε σε ένα έντονα καθολικό θρησκευτικό περιβάλλον.

Η αρχή της τραγικής ιστορίας.

Όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στο κολέγιο, η ζωή της έμοιαζε απολύτως φυσιολογική και τίποτα δεν μαρτυρούσε την φρίκη που την περίμενε. Ήταν μόλις 17 ετών όταν ένα... βράδυ άρχισε εντελώς ξαφνικά και αναίτια να έχει σπασμούς σε όλο της το σώμα. Η διάγνωση των γιατρών ήταν "επιληψία". Τις ημέρες που ακολούθησαν η κατάσταση της Anneliese έγινε εντελώς ανεξέλεγχτη και οι δικοί της αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν σε ψυχιατρική κλινική. Αυτό όχι μόνο δεν την βοήθησε αλλά την οδήγησε και στην κατάθλιψη! Επηρεασμένη προφανώς από το έντονα θρησκευτικό περιβάλλον που μεγάλωσε, η Anneliese έπεισε τον εαυτό της ότι έχει καταληφθεί από δαίμονες. Οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα για τις ψυχώσεις αλλά εκείνη επέμενε πως η λύση στο πρόβλημά της ήταν μία και μοναδική: εξορκισμός! Κανείς δεν αναλάμβανε τον εξορκισμό της! Είχαν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι κρίσεις και η κατάσταση ήταν κάθε μέρα και χειρότερη. Κανένας ιερωμένος δεν δεχόταν να την αναλάβει και οι γονείς της ήταν σε απόγνωση. Τότε εμφανίστηκε ο ιερέας Ernst Alt. Αφού έζησε για λίγες ημέρες την Anneliese από κοντά, πείστηκε πως επρόκειτο γαι περίπτωση "δαιμονισμού" και ζήτησε από τον αρχιερέα του Würzburg, να προχωρήσει σε εξορκισμό. Η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή μετά από έναν χρόνο, το 1975, όταν η Anneliese σταμάτησε να τρώει φαγητό γιατί -όπως έλεγε- οι δαίμονες δεν της το επέτρεπαν, και άρχισε να τρέφεται με αράχνες και μύγες και να πίνει τα ίδια της τα ούρα. Τα ουρλιάχτά της αναστάτωναν νύχτα και μέρα την γειτονιά καθώς έσπαγε σταυρούς και κατάστρεφε εικόνες του Χριστού και άλλα ιερά σύμβολα. Τα κριτήρια του εξορκισμού για την καθολική εκκλησία, είχαν πλέον εμφανισθεί.

O εξορκισμός της Anneliese Michel .

Ο αρχιερέας του Würzburg, ανέθεσε στον πατέρα Arnold Renz και τον πάστορα Ernst Alt τον εξορκισμό της Anneliese Michel. Εκείνοι ακολουθώντας πιστά το τελετουργικό έκριναν πως η κοπέλα έπρεπε να σωθεί από την ύπαρξη πολλών δαιμόνων στο σώμα της, μεταξύ αυτών οι Lucifer, Judas Iscariot, Cain, Hitler και άλλων "καταδικασμένων ψυχών" που είχαν μπει μέσα της. Έναν ολόκληρο χρόνο κράτησε ο εξορκισμός! Μία φορά την εβδομάδα οι δύο ιερείς επισκέπτονταν την Anneliese στο σπίτι της και πάλευαν με τους δαίμονές της. Οι αντιδράσεις της μερικές φορές ήταν τόσο δυνατές που έπρεπε να την αλυσοδένουν στο κρεββάτι της. ΄Τους πρώτους μήνες των εξορκισμών, υπήρξε ένα διάστημα αισθητής βελτίωσης. Η Anneliese άρχισε να πηγαίνει πάλι σχολείο, έδωσε εξετάσεις στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Würzburg και δειλά δειλά επισκεπτόταν την εκκλησία. Το διάλειμα όμως κράτησε για λίγο. Οι "δαίμονες" επέστρεψαν ακόμη πιο ισχυροί και για εβδομάδες ολόκληρες η κοπέλα δεν δεχόταν τροφή. Οι δύο ιερείς αποφάσισαν τότε να ηχογραφούν τους εξορκισμούς και να τραβούν φωτογραφίες, μήπως έτσι μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιες λεπτομέρειες που θα τους βοηθούσαν. Από το υλικό αυτό, προέρχονται οι ήχοι και οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί:



Το τέλος!

Στις 30 Ιουνίου του 1976, έγινε ο τελευταίος εξορκισμός της Anneliese. Εξαντλημένη, αδύνατη με υψηλό πυρετό και πνευμονία το μόνο που κατάφερε να πει ήταν "μαμά, φοβαμαι!" Ξεψύχησε την επόμενη ημέρα, 1η Ιουλίου του 1976, ενώ κοιμόταν! Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ προσεκτικά τι θα συμβεί στον παππού πάνω στο φορείο! (video)

Πήγε να γίνει καλά στο νοσοκομείο, αλλα...
Αυτο που θα δείτε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο! Το ασθενοφόρο σταματάει και οι νοσοκόμοι βγάζουν από μέσα ένα φορείο με έναν παππού που δεν είναι καλά! Για να κάνουν γρήγορα και να τον ανεβάσουν στα έκτακτα περιστατικά, συνέβη κάτι που σίγουρα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!



zappit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να μεταφέρεις πολλές μπύρες μαζί(video)

Σερβιτόρα με ταλέντο



newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: 26χρονη γέρασε μέσα σε λίγες ημέρες λόγω αλλεργίας!(pics)

Μέσα σε 30 ημέρες γέρασε πριν από την ώρα της και ας είναι μόλις 26 χρόνων...

Ο λόγος για το άτυχο κορίτσι από το Βιετνάμ, Nguyen Thi Phuong, η οποία γέρασε κατά 30 χρόνια, εξαιτίας κάποιας αλλεργικής αντίδρασης.

Τώρα μοιάζει με μια ηλικιωμένη κυρία, με πολλές ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα.

Η ίδια πιστεύει ότι η περίπτωσή της οφείλεται στην αλλεργία της στα θαλασσινά και τονίζει ότι το 2008 είχε υποστεί αλλεργικό σοκ.

“Ένιωθα έντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και ξυνόμουν στον ύπνο μου”, είπε, ενώ πρόσθεσε: “Μετά από ένα μήνα σταμάτησε λίγο η φαγούρα, αλλά είχα ακόμη εξανθήματα στο δέρμα και στράφηκα στην ιατρική. Τότε εξαφανίστηκαν όλα τα σημάδια και η φαγούρα, αλλά το δέρμα μου άρχισε να χαλαρώνει και να κάνει ρυτίδες”.

Στη συνέχεια πήρε άλλο φάρμακο για να αντιμετωπίσει τα σημάδια του γήρατος, αλλά δεν είδε αποτέλεσμα.


to-kounavi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει 150 χρόνια!

Εάν οι προβλέψεις του Aubrey de Grey επαληθευτούν, τότε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για να δει τα 150α γενέθλιά του, έχει ήδη γεννηθεί.Και μάλιστα, ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για μία χιλιετία θα είναι κατά μόλις 20 χρόνια νεώτερός του!

Ο ιατρός-γεροντολόγος και επικεφαλής ενός επιστημονικού ιδρύματος, αφιερωμένου στην έρευνα για τη μακροζωία, δόκτωρ de Grey, εκτιμά ότι οι γιατροί της εποχής του θα έχουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία, προκειμένου να «θεραπεύσουν» τη γήρανση, εξαλείφοντας ασθένειες που έρχονται ως συνέπεια αυτής και επεκτείνοντας το προσδόκιμο ζωής επ' αόριστον.

«Θα έλεγα ότι έχουμε 50-50 πιθανότητες να φέρουμε τη γήρανση σε ένα, όπως θα το αποκαλούσα, αποφασιστικό επίπεδο ιατρικού ελέγχου μέσα στα επόμενα 25 περίπου χρόνια», δηλώνει ο δρ. de Grey κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, λίγο προτού πραγματοποιήσει μια διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας.

«Και αυτό που εννοώ είναι ο ίδιος ακριβώς τύπος ιατρικού ελέγχου που έχουμε ενάντια στις πιο μολυσματικές ασθένειες της εποχής μας», προσθέτει ο Βρετανός καθηγητής.

Ο de Grey φαντάζεται μια εποχή, όταν ο άνθρωπος θα επισκέπτεται τον θεράποντα γιατρό του για μια τακτική «συντήρηση», η οποία, μέχρι τότε, θα περιλαμβάνει γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές που θα τον διατηρούν σε καλή φόρμα.


Πηγή:newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες μέρες θα βλέπουμε το "Ράδιο Αρβύλα";Τι είπε ο Αντώνης Κανάκης...

Ο Αντώνης Κάνάκης στο τέλος της εκπομπής αποκάλυψε πως η εκπομπή θα είναι τρεις φορές της εβδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη, και Τετάρτη και από Ιανουάριο Δευτέρα, Τρίτη!

Ο παρουσιαστής τόνισε, " Θέλω πριν τελειώσουμε, να πούμε το εξής...Και θέλω να το κάνουμε από τώρα που είναι η πρώτη εκπομπή για να αποφύγουμε όλες τις φήμες! Το κρατήσαμε για το τέλος για να μη φάμε ξύλο. Φέτος, η δική μας διάθεση ήταν το Ράδιο Αρβύλα να είναι δύο φορές την εβδομάδα και όχι τρεις. Αυτό γιατί όλο αυτό δεν είναι εύκολο. Τελικά, ύστερα από συζητήσεις με το κανάλι αποφασίσαμε με τον ΑΝΤ1 στην εξής λύση..."

Δείτε όσα είπε...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Μόνο γυναίκα θα μπορούσε να το κάνει αυτό... (pics)



Δεν υπάρχει!
Δείτε τη συνέχεια και θα καταλάβετε...
Πηγή:Newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η Ιταλία ...μαστουρώνει!!! Ίχνη μαριχουάνας και κοκαΐνης στον αέρα!!!

Οι πόλεις που αποπνέουν άρωμα ναρκωτικών είναι η Μπολόνια, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Νάπολη, το Παλέρμο, η Ρώμη το Τορίνο και η Βερόνα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι τα επίπεδα ναρκωτικών που ανιχνεύθηκαν στον αέρα είναι χαμηλά και δεν προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις ναρκωτικών στον αέρα ανιχνεύθηκαν στο Τορίνο και οι χαμηλότερες στο Παλέρμο. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μαριχουάνας ανιχνεύθηκαν στη Φλωρεντία.

Οι ιταλικές Αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας για να αξιολογήσουν τις συνήθειες των Ιταλών.

www.perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίωρη στάση εργασίας στη ΝΕΤ!

Δίωρη στάση εργασίας έκανε το κρατικό κανάλι! Ο λόγος; Ως αντίδραση στο κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη.

Η κινητοποίηση έγινε από τις 06:00 έως τις 08:00, τις ώρες δηλαδή κατά τις οποίες μεταδιδόταν η εκπομπή.
Να αναφέρουμε ότι η «Πρωινή ενημέρωση» έλαβε τέλος χθες . Λίγο μετά το τέλος της εκπομπής τους ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση της ΝΕΤ ότι η χθεσινή τους εκπομπή ήταν η τελευταία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ για να αποφασισθεί η περαιτέρω στάση τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτεταμένες διασταυρώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Σε εκτεταμένες διασταυρώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών- Ειδοποιητήρια για καταθέτες εξωτερικού.
Διασταυρώσεις καταθέσεων, δόσεων δανείων, λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, νοσηλίων και ασφαλίστρων θα πραγματοποιεί η εφορία, προκειμένου να προσδιορίζει το εισόδημα των φορολογούμενων. Η υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων για τις δαπάνες αυτές των φορολογούμενων από τις τράπεζες και τους άλλους φορείς προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Το άθροισμα των δαπανών αυτών θα αποτελεί δείκτη προσδιορισμού του εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου. Στην υποχρέωση υποβολής των στοιχείων αυτών προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμπίπτουν τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια και τα σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες.

Ειδοποιητήρια για καταθέτες εξωτερικού

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς τους φορολογούμενους που διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν φόρο για το ποσό των καταθέσεων τους που δικαιολογείται από τις δηλώσεις τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Συνέλαβαν γνωστό ηθοποιό για ληστεία σε τράπεζα!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες; Σκεφτήκατε ποτέ γιατί κάποιος άνδρας θα επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό; Μήπως για λιποαναρρόφηση; μήπως για μπότοξ;, μήπως για να τονίσει τα ζυγωματικά και το πηγούνι του; Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο κάνετε λάθος. Διαβάστε το ιατρικό άρθρο και δείτε ποια είναι η δημοφιλέστερη πλαστική επέμβαση στους άνδρες και γιατί...


Η αυξητική πέους αποτελεί τη δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες.
Αφορά συνηθέστερα σε επιμήκυνση του πέους και αρκετές φορές σε συνδυασμό της με διόγκωσή του ( αύξηση της περιμέτρου του).
Η επιμήκυνση σε φυσιολογικούς άνδρες με φυσιολογική στυτική λειτουργία, γίνεται με κινητοποίησή του ουσιαστικά προς τα έξω, αφού μεγάλο τμήμα του (ειδικότερα σε άτομα με πολύ λίπος στην υπερηβική χώρα ),παραμένει στη χάλαση, ¨θαμμένο¨ εντός της πυέλου.
Για την κινητοποίηση αυτή είναι απαραίτητη ή διατομή των συνδέσμων που συγκρατούν το πέος ¨κρεμασμένο¨ από το ηβικό οστό, και η κινητοποίηση του δέρματος στην περιοχή του τριχωτού εφηβαίου, συνήθως με τομή V-Y.
Σε περιπτώσεις αυξημένου υπερηβικού λίπους γίνεται επιπρόσθετα λιποαναρρόφηση ή λιπεκτομή. Η επέμβαση διαρκεί 1:30-2:00 ώρες, και η διάρκεια νοσηλείας είναι μία μέρα. Το μήκος αυξάνεται κατά μέσο όρο 3,45 εκ. σε χάλαση(2,1-4,5), και 0,65 εκ. σε στύση (0,5-1,0).
Για τη διόγκωση του πέους έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες τεχνικές και υλικά,( τεχνητά μοσχεύματα,λίπος,υαλουρονικό,κλπ ) χωρίς μεγάλη επιτυχία ,λόγω της δυσκολίας να παραμείνει συμμετρικό το αποτέλεσμα ,από τις αυξομοιώσεις του μεγέθους του πέους κατά τη στύση.
Η τεχνική “Perovic”, με τη χρήση βιοαποδομήσιμων ικριωμάτων (scaffolds) ,που χρησιμεύουν σαν “καλούπια “για την τοποθέτηση κυττάρων πλάσματος του ίδιου ασθενούς,επεξεργασμένων με αυξητικούς παράγοντες, και τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού, κατανεμημένου συμμετρικά ,κάτω από το δέρμα του πέους (δαρτός χιτώνας), αποτελεί τα τελευταία χρόνια, μία πολύ ασφαλή τεχνική, με ποσοστά επιτυχίας που πλησίασαν το 100 %, σε μια σειρά περισσότερων των 500 περιστατικών .
Η σημαντικότερη (αλλά εξαιρετικά σπάνια) επιπλοκή ήταν η φλεγμονή του υλικού ,στη διάρκεια του χρόνου μέχρι να απορροφηθεί (3 μήνες περίπου).
Τα αποτελέσματα από μια εμπειρία 10 ετών έδειξαν μέση αύξηση της περιφέρειας σε χάλαση 3,15 εκ.(1,9-4,1), και σε στύση 2,47 εκ.(1,8-3,0).

Δημήτριος Μπορούσας
Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος
Παπαδιαμαντοπούλου 4 - Αθήνα
Λαοδίκης & Βας.Γεωργίου - Γλυφάδα
www.borousas.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στέγνωσε η αγορά από φάρμακα! Ποια γνωστά λείπουν από τα ράφια


Δεκάδες ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία όλης της χώρας. Αιτία μεταξύ άλλων η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά φαρμάκου από το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει πολλά λάθη στις τιμές. Ποια λείπουν;

Πολλές εταιρείες αδυνατούν να τιμολογήσουν τα σκευάσματά τους επειδή αναμένουν ο ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας να δώσει νέες διορθωμένες. Εκτός αυτού πολλές φαρμακαποθήκες φαίνεται ότι δεν προμηθεύουν με φάρμακα τα φαρμακεία, με συνέπεια γνωστά σκευάσματα να απουσιάζουν από τα ράφια.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έδωσε έναν ενδεικτικό κατάλογο με φάρμακα που απουσιάζουν από την αγορά και αφορούν γνωστές και πολύ συνηθισμένες παθήσεις.

Μεταξύ των φαρμάκων που λείπουν είναι:

LIPIDOR, DIOVAN, MICARDIS, SINGULAIR , ZODIN, SALOFALK, BIOSONIDE, GLUCOPHASE, EUTHYROX, LEGOFER, ZARATOR, XOZAL, DULCOLAX, MIRAPEXIN, SPIRIVA, PERSANTIN, SEROQUEL, CRESTOR, ATACAND, MEDROL, LYRICA, ATORSTAT, INSPRA, MODURETIC, BRASAN, ZURCAZOL, LEGOFER, CLARIPEN, CARVEPEN, LEPUR, MONOSORDIL, PENRAZOL.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέτα ψήφισης των μέτρων ενώ στις 10 Νοεμβρίου θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους δεδομένου ότι στις 12 Νομεβρίου αναμένουν να πληρωθούν για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.
iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύονται από το Δημόσιο όσοι δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ;

Οι επίορκοι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας δεν αρκούν για να καλύψουν τους αριθμούς των απολύσεων που ζητάει η τρόικα.
Έτσι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος από την κυβέρνηση ώστε ως το τέλος του 2012 να φύγουν από το Δημόσιο 2.000 άτομα, άλλοι 5.000 ως τον Μάρτιο του 2013 και συνολικά 25.000 άτομα ως το τέλος του 2013.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε προς κατάργηση όλων των θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου η κάλυψη των οποίων έγινε εκτός διαγωνισμών του ΣΕΠ.

Από το 1994 και μετά οπότε καθορίστικε ο οργανισμός του ΑΣΕΠ ήταν δυνατή η πρόσληψη εκτός διαγωνισμού, κυρίως για συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου οι οποίοι ωστόσο λίγο καιρό μετά μονιμοποιούνταν σε οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Τώρα φαίνεται πως όλοι αυτοί οτι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι μπαίνουν στο στόχαστρο προς απόλυση.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Hacking στο DNA η μεγαλύτερη απειλή...

Αν αποκωδικοποιηθεί, το γενετικό «σχέδιο» του κάθε ηγέτη μπορεί να παράσχει πληροφορίες που θα τον καθιστούσαν έρμαιο στα χέρια κάθε κακόβουλου εχθρού του. Αλλά και θα δίνει την δυνατότητα να κατασκευαστούν βιολογικά όπλα που θα είχαν ως στόχο τους μόνο εκείνον και δεν θα άφηναν κανένα ίχνος. Το σενάριο του περιοδικού Atlantic που μόλις κυκλοφόρησε μας μεταφέρει στο 2016… περίπου. Σε ένα από τα πολλά websites που θα υπάρχουν, στα οποία θα υποβάλλονται προκλήσεις για τον σχεδιασμό ενός ιού, με την ίδια ευκολία που θα υποβάλλονται και κάποια προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος στους λεμφαδένες και θα επιλύεται από τον σχεδιασμό ενός βιοαγωγού που θα σχεδιάζεται αποκλειστικά για το κάθε άτομο. Σε ένα από τα πολλά αυτά websites λοιπόν, που θα λέγεται99Virions, υποβάλλεται μία τέτοια πρόκληση. Μπορεί να είναι σύμβουλος μίας φαρμακευτικής εταιρείας, ή οτιδήποτε, αλλά δεν έχει σημασία. Η πρόκλησή του είναι ενδιαφέρουσα για τους ερασιτέχνες ιολόγους της εποχής και θα πλήρωνε και 500 δολάρια περίπου για το καλύτερο σχέδιο. Το 2016, το DNA hacking θα χρειάζεται πολύ φτηνό εξοπλισμό.

Μέσα σε 12 ώρες, 243 άνθρωποι θα έχουν υποβάλλει τα σχέδιά τους. Ένας θα είναι ο νικητής. Ο χρήστης με το κωδικό όνομα GeneGenie27, ένας 20χρονος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Columbia που του αρέσει η ιολογία. Το σχέδιό του θα προωθηθεί πολύ γρήγορα στην μεγαλύτερη online βιο-αγορά, στη Σαγκάη. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, ένα startup στην Ισλανδία, θα αναλάβει έναντι τιμήματος να συνθέσει το σχέδιο που αποτελείται από 5984 ζεύγη, σε πραγματικό γενετικό υλικό. Τρεις μέρες αργότερα, ένα πακέτο που θα περιέχει 10 milligram από γρήγορα διαλυόμενα χαπάκια, θα δοθεί σε ένα φάκελο της FedEx σε κάποιο οδηγό της εταιρείας.

Δύο ημέρες αργότερα, η Samantha, φοιτήτρια Δημόσιας Διοίκησης στο πανεπιστήμιο Harvard, θα λάβει το πακέτο. Νομίζοντας ότι περιέχει τα ναρκωτικά που έχει παραγγείλει για το βραδινό πάρτι, θα βάλει ένα από αυτά τα μικροσκοπικά χαπάκια στο ρουθούνι της και μετά θα αρχίσει να ετοιμάζεται. Μέχρι να ντυθεί η Samantha, η ταμπλέτα θα έχει αρχίσει να διαλύεται και ένα μέρος από ξένο DNA θα έχει εγκατασταθεί στη ρινική χλωρίδα της.

Το ναρκωτικό δεν θα ήταν της προκοπής. Το μόνο που θα κέρδιζε η Samantha, θα ήταν ένα κρύωμα. Αργότερα εκείνη τη νύχτα θα είχε ένα ελαφρύ πυρετό και θα κυκλοφορούσε στην πανεπιστημιούπολη μερικά δισεκατομμύρια μόρια ενός ιού. Τα μόρια αυτά θα εξαπλωθούν στους φοιτητές και επισκέπτες του πανεπιστημίου και θα προκαλέσουν αδιάφορα συμπτώματα. Λίγο πυρετό και μερικές βουλωμένες μύτες. Αυτό, όμως, θα αλλάξει, όταν ο ιός, θα συναντήσει ένα συγκεκριμένο DNA, ένα DNA το οποίο θα ξεκλειδώσει εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές στο συγκεκριμένο άτομο, πολύ πιο επικίνδυνες. H αλληλουχία που θα ξεκλειδώσει ο ιός στο συγκεκριμένο άτομο θα είναι μία πάρα πολύ δραστήρια νόσος που θα χτυπήσει το νευρικό σύστημα, θα οδηγήσει σε απώλεια μνήμης και, εν τέλει, σε θάνατο. Ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που διαθέτει το συγκεκριμένο DNA που θα πυροδοτήσει αυτή την ακολουθία είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στο πανεπιστήμιο Harvard, αργότερα εκείνη την εβδομάδα. Σίγουρα, εκατοντάδες άνθρωποι στο Πανεπιστήμιο θα φταρνίζονται, αλλά η Μυστική Υπηρεσία δεν θα υποψιαζόταν κάτι.
wiredgr
Διαβάστε Περισσότερα »

3000 βότανα έχουν αντικαρκινική δράση

Υπάρχει μια θεωρεία που εν μέρη την ασπάζονται πολλοί επιστήμονες σύμφωνα με την οποία, ασθένειες όπως ο καρκίνος μπορούν αν όχι να ιαθούν... μπορούν να καταπολεμηθούν συνδυαστικά με ικανοποιητικά αποτελέσματα, από την ίδια τη φύση. Τα βότανα συχνά πυκνά παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην προστασία μας από τον καρκίνο. Διαβάστε ποια βότανα και πως επιδρούν H κανέλα, το γαρίφαλο, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι δεν χρησιμεύουν μόνο για να νοστιμίζουν τα φαγητά και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο αλλά προστατεύουν και από τον καρκίνο. Περισσότερα από 3000 βότανα, που διαθέτει στη θεραπευτική της «φαρέτρα» η φύση, έχουν κάποια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τη λαϊκή παραδοσιακή ιατρική διαφόρων λαών για τη θεραπεία του καρκίνου, επισημαίνει, ο χημικός -υπεύθυνος του Εργαστηρίου Κυτταροκαλλιεργειών, Μοριακού Modeling και Σχεδιασμού Φαρμάκων, του Συμεωνίδειου Ερευνητικού Κέντρου, του Θεαγενείου, Γεώργιος Γερομιχαλός.



«Στο οπλοστάσιο που μας παρέχει η φύση κατά των ασθενειών- και δη κατά του καρκίνου- σημαντικότατη θέση κατέχουν τα βότανα, δηλαδή τα φαρμακευτικά φυτά που παράγουν χημικές ενώσεις, με θεραπευτική δράση για τον άνθρωπο. Η αντικαρκινική δράση των φαρμακευτικών φυτών της βοτανικής εναλλακτικής ιατρικής, είναι πολλές φορές ισχυρότερη των διάφορων κλασικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων που δεν έχουν φυσική προέλευση. Για τη βοτανοθεραπεία, η ασθένεια δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την επικράτηση της ανισορροπίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο στόχος της είναι να βοηθήσει τον οργανισμό να αναπτύξει τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας που διαθέτει. Χρειάζεται όμως προσοχή στη χρήση θεραπευτικών βοτάνων, γιατί αφενός δεν θεραπεύουν όλες τις ασθένειες και αφετέρου η αλόγιστη και χωρίς συμβουλή γιατρού χρήση τους μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα» αναφέρει ο κ. Γερομιχαλός.

Στη συμβολή των βοτάνων στη θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου αναφέρθηκε ο κ. Γερομιχαλός, σε ανακοίνωσή του στο 24ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, επικαλούμενος αποτελέσματα πληθώρας επιδημιολογικών αλλά και εργαστηριακών μελετών με in vitro και in vivo πειράματα, που κατέδειξαν τη σημασία των φαρμακευτικών φυτών στη μάχη κατά του καρκίνου.

«Η σημασία των βοτάνων είναι ότι δεν θεραπεύουν μία μόνο πάθηση και δεν έχουν δράση σε μία μόνο πρωτεΐνη -στόχο στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά εμφανίζουν πολύπλευρη θεραπευτική δράση, στοχεύοντας σε πληθώρα πρωτεϊνικών στόχων. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό δεδομένου ότι κάθε βότανο αποτελείται από μερικές δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες δραστικές ενώσεις. Αυτή είναι και η λυδία λίθος της σύγχρονης φαρμακευτικής επιστήμης στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου. Η σύνθεση δηλαδή φαρμάκων που θα εμφανίζουν μια multi-target δράση, κάτι δηλαδή που μας το προσφέρει απλόχερα η φύση μέσω των φαρμακευτικών φυτών και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες των συνθετικών φαρμάκων. Στο πλαίσιο αυτό, ευχής έργον θα ήταν να ερευνηθεί επιστημονικά ο ελληνικός βοτανικός πλούτος, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του μένει ανεκμετάλλευτος» εξηγεί ο κ. Γερομιχαλός.



Το φυτικό βασίλειο, όπως αναφέρει, αποτέλεσε πηγή πολλών αντικαρκινικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην κλινική πρακτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το διτερπενικό ψευδοαλκαλοεϊδές ταξόλη, δευτερογενής μεταβολίτης του Ιταμου του Ειρηνικού (Taxus brevifolia), που θεωρείται ένα από τα «όπλα» της σύγχρονης ιατρικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, του πνεύμονα, των ωοθηκών κ.λπ.

Μεταξύ των φαρμακευτικών φυτών, των οποίων η χρησιμότητα έχει αποδειχθεί στη μάχη κατά του καρκίνου, περιλαμβάνονται βότανα της ελληνικής φύσης αλλά και άλλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους Ινδιάνους της Αμερικής, από τους Ιάπωνες καθώς και από την παραδοσιακή αγιουρβεδική ινδική ιατρική. Ως παράδειγμα, ο κ. Γερομιχαλός αναφέρει φαρμακευτικά φυτά της ελληνικής φύσης όπως η λεβάντα, όλα τα φρούτα της οικογένειας που περιλαμβάνουν βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλα, κράνα, φράουλες κ.τλ., ο κόλιανδρος, ο μαϊντανός, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, ο χυμός από φύλλα ελιάς και τσουκνίδας, ο κρόκος, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, το γαϊδουράγκαθο, η πικραγγουριά, ο κίστος, η κολλιτσίδα.

Αλλά υπάρχουν και άλλα που χρησιμοποιούνται από την παραδοσιακή ιατρική της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και από τους Ινδιάνους θεραπευτές της Αμερικής, όπως το πράσινο και μαύρο τσάι, το σιταρόχορτο, η κανέλλα, το γαρίφαλο (μοσχοκάρφι), ο ιξός (γκι), η βερβερίδα, η κουρμπενία, το λάπαθο, το δρακόντι, το huang-chin , η πιπερόριζα, ο αστράγαλος, η ραβδόσια το μοσχοκάρυδο, η εχινάκεια, η αλόη arborescens, η αλόη, η κάνναβη, η κουρκούμη, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι καγιέν, το τζίνσενγκ, τo gingo biloba, η αιματόριζα.

Επίσης, αντικαρκινική δράση έχουν, η ινδική κηκίδα, το ινδικό ριβήσι, το λευκό σανδαλόξυλο, ο ιβίσκος, η γλυκόριζα, η ξηρά χλοώδη άνθη, η ινδική κοτυληδόνα, η κάρηκα, η κλιτόρια, το ξύλο αλόης, το καρδάμωμο, η κανέλα, το κύπειρο, η χρυσόριζα, το μέλι, η ακατέργαστη ζάχαρη και το γκι. Άλλα βότανα είναι η ασκληπιάς, το μαύρο μουσάλι, το μινίσπερμο, το καρδιόφυλλο, ο εχίνωψ των Ανατολικών Ινδιών, η γλυκόριζα, η ορχιδέα βάντα, τα αργυρεία, και το ινδικό αγριοπίπερο.

Τα αντικαρκινικά βοτανικά σκευάσματα αμερικανικής ηπείρου περιλαμβάνουν, ρίζα αρκτίου, ρίζα ινδικού ρήου, ένα είδος λάπαθου και φλοιό φτελιάς, ενώ υπάρχουν και άλλα όπως το Pau D' Arco, το σαπαράλ, το φυτό «νύχια γάτας» , το Ara-Larix, η σημύδα, η μιμόζα, η διωναία και πολλά άλλα.

«Όλες αυτές οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα βότανα δεν αποτελούν πανάκεια ούτε μπορούν να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ολοσχερώς τα κλασικά φάρμακα. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο ή κατόπιν ιατρικής συμβουλής, αφού η αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας» υπογραμμίζει ο κ. Γερομιχαλός.
Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »