Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ: Εκατομμύρια δολάρια σπαταλήθηκαν στο Αφγανιστάν


Εκατομμύρια δολάρια σπαταλήθηκαν για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν και δισεκατομμύρια ακόμη ενδέχεται να χαθούν, αναφέρει έκθεση υψηλόβαθμου αμερικανού αξιωματούχου που δόθηκε στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με τον ειδικό επιθεωρητή για το Αφγανιστάν Τζον Σόπκο, ο οποίος διορίστηκε στα τέλη Μαΐου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από τα αμερικανικά ταμεία λόγω των πρόχειρων σχεδιασμών και των κακοτεχνιών στα κατασκευαστικά έργα ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν.

Ο αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι ένα μεγάλο μέρος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν σε επενδυτικά προγράμματα για τις μεγάλες υποδομές το έτος 2011, ενδέχεται να χαθεί λόγω της αδυναμίας διαχείρισης, συντονισμού και εκτέλεσης των εργασιών.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα αυξήσει σημαντικά τη δαπάνη για τα αμερικανικά προγράμματα αρωγής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η στιγμή που μια μάνα βρίσκει τα παιδιά της νεκρά


Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που μία μάνα βρίσκει νεκρή την 7χρονη κόρη της και σοβαρά τραυματισμένο τον εννιάχρονο γιό της από τον πρώην άντρα της πριν αυτός αυτοκτονήσει.

Τα πτώματα των Abigail Benway και του 41χρονου άντρα της βρέθηκαν στο μεγάλο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της οικογένειας από έναν συγγενή το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο εννιάχρονος Owen, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση καθώς τον είχε πυροβολήσει στο κεφάλι...

Όταν η μητέρα των παιδιών Kelleen Benway, έφθασε στο σπίτι τους στο Oxford στην Μασαχουσέτη, συνελήφθη από αστυνομικούς καθώς εκείνη την ώρα υπήρχε μια σύγχυση για το ποιος διέπραξε το έγκλημα.

Στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη και πήγε στο πλευρό του γιου της που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Benway δεν είχε κάποιο κίνητρο για να διαπράξει αυτή την φρικτή πράξη όμως είχε χωρίσει με την σύζυγό του πριν από περίπου έναν μήνα.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση της θερμοκρασίας


Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για σήμερα Τρίτη, ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Στην Αττική, αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο θα δείχνει απο 25 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο εγκέφαλος «βλέπει» τις γυναίκες σε... δόσεις


Άντρες, την επόμενη φορά που θα «σκανάρετε» τους γλουτούς ή το στήθος μιας γυναίκας, μη νιώσετε ενοχές: ο εγκέφαλός σας είναι προγραμματισμένος να βλέπει το γυναικείο σώμα σε... δόσεις.


Και ακριβώς το ίδιο κάνει και ο γυναικείος εγκέφαλος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας» (EJSP) και έδειξε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο την εικόνα του γυναικείου σώματος από αυτήν του ανδρικού.

Στην πραγματικότητα, το γυναικείο σώμα το «βλέπει» περισσότερο σαν κομμάτια,ενώ το ανδρικό το αντιλαμβάνεται περισσότερο ως σύνολο και όχι ως ξεχωριστά μέρη.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, στο Λίνκολν, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Σάρα Γκερβέις.

Οι ερευνητές θέλησαν να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: για ποιον λόγο αντιμετωπίζονται τόσο συχνά οι γυναίκες, αλλά όχι οι άντρες, ως αντικείμενα του σεξ;

«Κάθε μέρα, κάθε γυναίκα μειώνεται στα σεξουαλικά τμήματα του σώματός της», δήλωσε χαρακτηριστικά η δρ Γκερβέις. «Και αυτό δεν είναι κάτι που υφίστανται μόνο τα φωτομοντέλα ή οι πορνοστάρ, αλλά οι καθημερινές γυναίκες».

Το όλο θέμα δεν είναι αστείο, διότι πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως όταν οι γυναίκες νιώθουν ως αντικείμενα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα, όπως ντροπή για το σώμα τους, διατροφικές διαταραχές (όπως η νευρογενής ανορεξία και η βουλιμία) και προβλήματα ψυχικής διάθεσης.

Σφαιρική και τοπική διεργασία
Για να μάθουν οι ερευνητές τι συμβαίνει, εστιάσθηκαν σε δύο είδη νοητικής διεργασίας, την σφαιρική και την τοπική.
Η σφαιρική διεργασία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα ως σύνολα. Την διεργασία αυτή λ.χ. χρησιμοποιούμε ακούσια για να αναγνωρίσουμε ένα πρόσωπο – παρατηρούμε, λ.χ., ακαριαία όχι μόνο το σχήμα της μύτης αλλά και την θέση της σε συνάρτηση με τα μάτια και το στόμα, τα μάγουλα κ.τ.λ.
Η τοπική διεργασία, από την άλλη πλευρά, εστιάζει περισσότερο στα διάφορα τμήματα ενός αντικειμένου. Με αυτήν μπορούμε λ.χ. να αναγνωρίσουμε ένα σπίτι από την πόρτα του.

Οι ερευνητές σκέφτηκαν ότι αν όντως υπάρχει διαφορά στην αντίληψη του γυναικείου από το ανδρικό σώμα, οι γυναικείες εικόνες θα ενεργοποιούν περισσότερο την τοπική διεργασία (λ.χ. θα εστιάζει κάποιος ακούσια τη ματιά του στο στήθος τους).

Το πείραμα
Για να ελέγξουν τη θεωρία τους, επιστράτευσαν 227 φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου και τους έδειξαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μη ερωτικές φωτογραφίες ανδρών και γυναικών (συνολικά, κάθε ένας είδε 48 φωτογραφίες).

Οι εθελοντές έβλεπαν πρώτα φωτογραφία ενός ντυμένου άνδρα ή γυναίκας, από το κεφάλι έως τα γόνατα.
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, στην οθόνη εμφανίζονταν δύο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα: η μία ήταν αυτή που είχαν δει προηγουμένως, και η άλλη η ίδια φωτογραφία αλλά με ελαφρώς τονισμένο το στήθος ή την κοιλιά, επειδή αυτά είναι τα κύρια σεξουαλικά τμήματα του σώματος.

Τους έδειξαν επίσης ένα δεύτερο σετ ζουμαρισμένων φωτογραφιών του στήθους ή της κοιλιάς, ζητώντας τους να ξεχωρίσουν ποιο είναι αυτό που έχει τροποποιηθεί.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπήρχε σαφής διαφορά στον τρόπο αντίληψης των φωτογραφιών των δύο φύλων.
Όταν έβλεπαν τις φωτογραφίες των γυναικών, εθελοντές και εθελόντριες αναγνώριζαν καλύτερα τα μεμονωμένα τμήματα του σώματος απ’ ό,τι όταν ταίριαζαν τις ολόσωμες φωτογραφίες τους με τις πρωτότυπες.

Το ακριβώς αντίθετο ίσχυε για τις φωτογραφίες των ανδρών: φοιτητές και φοιτήτριες αναγνώριζαν καλύτερα τον άντρα ως ολόσωμη εικόνα παρά τα μεμονωμένα τμήματα του σώματός του.

«Και οι άντρες και οι γυναίκες κάνουν αυτή την διαφοροποίηση όταν κοιτάζουν το γυναικείο σώμα», τόνισε η δρ Γκερβέις, «συνεπώς δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κατηγορήσουμε τους άνδρες».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι άντρες και γυναίκες επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο την εικόνα του ανδρικού και γυναικείου σώματος για κάποιον άγνωστο εξελικτικό λόγο, αλλά εκτιμούν πως καθοριστικό ρόλο στις μέρες μας παίζει και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται τα δύο φύλα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Το γυναικείο σώμα και τα διάφορα τμήματά τους χρησιμοποιούνται για την πώληση κάθε είδους προϊόντων και πλέον αντιμετωπίζουμε την μέση, καθημερινή γυναίκα με παρόμοιο τρόπο», είπε η δρ Γκερβέις.

Τα καλά νέα είναι πως μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τη συνήθεια να κοιτάζει πρώτα το στήθος ή τους γλουτούς μιας γυναίκας – αρκεί βεβαίως να το θέλει, κατέληξε.

Πηγή: tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Πουλούσαν σκοτωμένα σκυλιά


Σοκ προκάλεσε σε όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είδαν σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι «κρέατος».



Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Με ανακοίνωση της Φιλοζωικής, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, γίνεται λόγος για πληθώρα επώνυμων καταγγελιών για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες όταν είδαν κρεμασμένα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές».

Τις καταγγελίες αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν δεκάδες άλλες που αφορούν στην εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες. Η Φιλοζωική γνωστοποιεί στους Έλληνες πολίτες ότι τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να καταγγέλλονται στην Άμεση Δράση προκειμένου να επέμβουν στον τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας μάλιστα πολυετείς φυλακίσεις άνευ δικαιώματος εξαγοράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπλοκές με τραυματίες στου Γκύζη


Συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία του Γκύζη.
Περίπου 100 άτομα με 50 μηχανές συνεπλάκησαν, λίγο μετά τις 1.30 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές σε καταστήματα, αλλά και σε περιπολικά. Κατά τις συμπλοκές σημειώθηκαν τραυματισμοί, κάποιοι εκ των οποίων σοβαροί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Προστασία από τροχαία μέσω smartphone


Από την κυκλοφορία στο εμπόριο του πρώτου αυτοκινήτου μέχρι σήμερα, η κούρσα για τα πληρέστερα συστήματα και μέτρα ασφαλείας καλά κρατεί, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς. Οι πρόσφατες εξελίξεις πάνω στο θέμα της προστασίας των πεζών από τα αυτοκίνητα περιλαμβάνει πολύπλοκα συστήματα εντοπισμού ή ακόμη και αεροσάκους για πεζούς.



Ωστόσο, η General Motors μια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην επικαιρότητα περισσότερο λόγω των οικονομικών της προβλημάτων, φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στο χώρο, αναπτύσσοντας ένα σύστημα το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σχετικά με την παρουσία πεζών, ποδηλατών, εργατών και άλλων ατόμων που υπάρχει κίνδυνος να συγκρουστούν με το αυτοκίνητο χάρη σε μία πρωτοποριακή τεχνολογία που αξιοποιεί τις δυνατότητες των smartphones.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της GM χρησιμοποιούν τις δυνατότητες άμεσης σύνδεσης με ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi Direct) που έχουν τα σημερινά smartphones για να κάνουν το κινητό να «μιλά» με το εισερχόμενο αυτοκίνητο. Συσκευές Wi-Fi Direct θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις νέες γενιές αυτοκινήτων, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τους πεζούς που φέρουν smartphones εφοδιασμένα με σχετική εφαρμογή ασφαλείας, που αναπτύσσεται επίσης από την General Motors

Η ιδιαιτερότητα του Wi-Fi Direct, που το κάνει ιδανικό για τέτοιου είδους χρήση, είναι το ότι έχει εμβέλεια περίπου 200 μέτρων και επιτρέπει σύνδεση συσκευής με συσκευή. Επίσης, η σύνδεση μεταξύ τους είναι άμεση, τη στιγμή που σε ένα «συμβατικό» δίκτυο Wi-Fi χρειάζονται 7-8 δευτερόλεπτα για να συνδεθεί μία συσκευή με το access point.

Προτάσεις και τεχνολογίες όπως αυτή ανοίγουν το δρόμο για την ενσωμάτωση ασυρμάτων τεχνολογιών στα αυτοκίνητα, και τη σύνδεσή τους στο Ίντερνετ- κάτι που θεωρείται από πολλούς το επόμενο λογικό βήμα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εξάπλωση των smartphones και η συνεχής εμφάνιση νέων εφαρμογών και βελτιώσεων των ασυρμάτων τεχνολογιών, όπως το Wi-Fi και το Bluetooth θεωρείται πως θα επιταχύνουν τα σχέδια για κάτι τέτοιο, οδηγώντας ακόμα και στη δημιουργία «δικτύων αυτοκινήτων», που θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες πάσης φύσεως, για διάφορους σκοπούς- από την ενημέρωση σχετικά με την κίνηση σε μία περιοχή, μέχρι και τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τις επιδόσεις ενός συγκεκριμένου μοντέλου και τον εντοπισμό και σύγκριση πιθανών παρομοίων προβλημάτων. Πρόκειται για την αποκαλούμενη V2V (Vehicle To Vehicle, κατά το P2P- Peer To Peer) τεχνολογία και το «παρακλάδι» της, την V2I (Vehicle To Infrastracture, οχήματα με υποδομές), που τελούν υπό δοκιμή σε εκτεταμένο πιλοτικό πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα στο Αν ’ρμπορ του Μίτσιγκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΕΛ.ΑΣ.: Συμβουλές για αποτροπή διαρρήξεων - κλοπών


Συμβουλές δίνει η ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες για τις περιόδους που λείπουν από το σπίτι τους, αλλά και για την ασφάλεια των προσωπικών τους αντικειμένων όταν ταξιδεύουν ή όταν βρίσκονται στην παραλία.

Φεύγοντας από το σπίτι

· Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

· Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

· Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

· Μην αφήνετε χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και εάν υποχρεωτικά πρέπει να αφήσετε μην τα αφήνετε σε συρτάρια ή ντουλάπες, αλλά σε μέρη ασυνήθιστα και που δύσκολα τα υποπτεύεται κανείς.

Στο ταξίδι

· Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.

· Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

· Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

· Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στη διαμονή

· Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

· Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Στην παραλία

· Στην παραλία, μην αφήνετε ποτέ ανεπιτήρητα τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).

· Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα κανενός είδους αντικείμενά (χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, φακέλους και τιμαλφή) εντός του Ι.Χ. Επιβατηγού σας με τρόπο ώστε να είναι ορατά εξωτερικά του οχήματος. Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερμό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο.
naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά στην Πυρρή Αρκαδίας


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πυρρή Αρκαδίας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτών οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και τρία πεζετέλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ασφαλιστικό για όσους δουλεύουν από την 1η Ιανουαρίου 1983;


Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων φαίνεται πως έχουν πέσει στο τραπέζι, με πεδίο εφαρμογής όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου του 1983!


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ζήτημα θα τεθεί στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς η τρόικα ασκεί πιέσεις για εξοικονόμηση πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να μην γίνουν το 2015, αλλά το 2013.

Από τα μέτρα αναμένεται να επηρεαστούν όσοι θέλουν να αποχωρήσουν με 35ετία. Συγκεκριμένα, από το 2011 ξεκίνησε η σταδιακή αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και του ορίου ηλικίας, ώστε σταδιακά το 2015 η έξοδος να γίνεται με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 60 ετών (το όριο ηλικίας πάει στα 65).

Στην περίπτωση που το μέτρο εφαρμοστεί το 2013 και όχι το 2015, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, η έξοδος θα γίνεται μόνο με 40 έτη δουλειάς σε ηλικία 60 ετών. Οι αλλαγέςενδεχομένως να μην επηρεάσουν τις μητέρες που βγαίνουν με το ειδικό καθεστώς ανηλίκων, ενώ στα βαρέα και ανθυγιεινά, για τους οποίους ο ισχύον νόμος προβλέπει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο ακόμα και μέχρι το 2017.

Αλλαγές προβλέπονται και στον τρόπο υπολογισμού, η οποία αρχικά επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το 2015. Συγκεκριμένα, η σύνταξη θα υπολογίζεται ως εξής:

- Βασική σύνταξη, η οποία θα είναι ίδια για όλους τους ασφαλισμένους (με βάση το αρχικό σενάριο 360 ευρώ) και
- Αναλογική σύνταξη, η οποία θα είναι σε συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης που θα έχει ο κάθε εργαζόμενος (δηλαδή όσα περισσότερα έτη τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα παίρνει).

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες ελληνικές πρωτιές και διακρίσεις δείχνει πρόσφατη έρευνα της Durex


Με έναν μέσο όρο 164 σεξουαλικών επαφών το χρόνο, οι Έλληνες στρογγυλοκάθονται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας που προκύπτει από έρευνα της γνωστής εταιρείας προφυλακτικών. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Βραζιλιάνοι με 145 φορές το χρόνο και λίγο πιο κάτω Ρώσοι και Πολωνοί με 143.


Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκονται οι "φειδωλοί" Ιάπωνες με μόλις 48 ερωτικές συνευρέσεις το χρόνο! Αυτό σημαίνει 4 φορές το μήνα. Μόνο.
Οι πρωτιές για τους Έλληνες δεν σταματούν στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. Η έρευνα δείχνει ότι έχουμε περισσότερες φαντασιώσεις από οποιονδήποτε άλλο λαό, ενώ βρισκόμαστε στην κορυφή της λίστας και όσον αφορά τη διάρκεια των προκαταρκτικών, αφού αφιερώνουμε πάνω από 21 λεπτά πριν "μπούμε στο ψητό".
Στα του οργασμού, κατακτούμε το αργυρό μετάλλιο, με το 71% να δηλώνει ικανοποιημένο από τον οργασμό του.
Αν η έρευνα χρήζει κοινωνικοπολιτικών συμπερασμάτων, είναι προφανές ότι η οικονομική κρίση -σε αντίθεση με το πορτοφόλι μας- δείχνει να μην επηρεάζει στο ελάχιστο τις επιδόσεις μας στο κρεβάτι. "Η φτώχεια θέλει καλοπέραση" δεν λέει το γνωστό ρητό;
Πηγή: Espresso
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το τρέιλερ για την ταινία του Παπακαλιάτη! (video)


Μια ερωτική ιστορία αποκαλύπτει το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Αν»!


Η ταινία -η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Παπακαλιάτη στο σινεμά- είναι γυρισμένη στην Πλάκα.

Κεντρικά θέματα του «Αν», το οποίο θα βγει στις αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου, είναι ο έρωτας, ενώ κεντρικοί ήρωες είναι δύο νέοι, ο Δημήτρης και η Χριστίνα.

Σε ρόλο αφηγητών θα δούμε τους πρωταγωνιστές του «Η Δε Γυνή Να Φοβήται Τον Άνδρα», Αντωνάκη και Ελενίτσα Κοκοβίκου, δηλαδή τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικος σε συμμορία που λήστευε με σύριγγα


Ο φόβος και ο τρόμος των πεζών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν γίνει δύο 20χρονοι και ένας 14χρονος, που λήστευαν περαστικούς χρησιμοποιώντας σύριγγες!



Με την απειλή σύριγγας, οι δράστες έκλεβαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, με τα θύματά τους να είναι σίγουρα επτά.

Η σύλληψη των 20χρονων και του 14χρονου έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Μοναστηρίου, ενώ γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν κλέψει με τον ίδιο τρόπο κι άλλους διαβάτες…

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος με το πιο… ελαστικό δέρμα! (photo + video)


Γνωρίστε τον κ. «Stretch» ή αλλιώς ​​Γκάρι Τέρνερ, που έχει το πιο ελαστικό και χαλαρό δέρμα στον κόσμο, εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής που ονομάζεται Ehlers-Danlos και η οποία έχει «αποδυναμώσει» εντελώς την επιδερμίδα του.



Το δέρμα του 41χρονου είναι «πολλαπλών χρήσεων», όπως λέει ο ίδιος χαριτολογώντας, είτε θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει την κοιλιά του σαν τραπέζι ή το μπράτσο του ως ράφι… δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!


Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εν λόγω διαταραχή αποδυναμώνει τις αρθρώσεις των ανθρώπων και τα αιμοφόρα αγγεία και επηρεάζει περίπου 1 στα 10.000 άτομα, ενώ η περίπτωση του κ. Τέρνερ είναι πολύ σπάνια.


«Τα δικά σας δερματικά κύτταρα κάτω από ένα μικροσκόπιο είναι ωραία και στρογγυλά και ταιριάζουν μεταξύ τους σε πολλά σημεία. Τα δικά μου, όμως, είναι ακανόνιστα και δεν ταιριάζουν μεταξύ τους με τίποτα. Επιπλέον, το δέρμα μου είναι δύο φορές πιο λεπτό από ό,τι το κανονικό», λέει ο Γκάρι και συμπληρώνει:

«Στην πραγματικότητα είμαι σαν ένα… κακο-υφασμένο καλάθι και το ανακάλυψα αυτό από την ηλικία των πέντε ετών, όταν οι φίλοι μου μού τραβούσαν το δέρμα και γελούσαν. Τότε κατάλαβα ότι είχα κάτι παράξενο!». Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί…


perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι άντρες βλέπουν τις γυναίκες μόνο ερωτικά!


Η γνωστή ρήση ότι «δεν μπορεί να υφίσταται φιλική σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα» επιβεβαιώνεται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον άνδρα. Νέα μελέτη αναφέρει ότι οι φιλικές σχέσεις που αναπτύσσουν οι άνδρες με τις γυναίκες καθοδηγούνται από την ερωτική έλξη που νιώθουν για εκείνες. Σύμφωνα με τους ερευνητές δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες που συνάπτουν φιλικές σχέσεις με άνδρες.


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν ήρθαν σε επαφή με 88 ζεύγη φίλων. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα κάθε ζεύγους κλήθηκαν να απαντήσουν ξεχωριστά σε διάφορα ερωτήματα μεταξύ των οποίων ήταν και ο βαθμός της ερωτικής έλξης που ένιωθαν για τον/τη φίλη τους.

Όπως διαπιστώθηκε οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να αισθάνονται ερωτική έλξη για τη φίλη τους σε σχέση με τις γυναίκες οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δήλωσαν ότι δεν ένιωθαν ερωτικά για τον φίλο τους.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης ότι οι άνδρες δεν διστάζουν να συνάψουν φιλικές σχέσεις με γυναίκες από τις οποίες έλκονται σεξουαλικά ακόμη και αν εκείνη την περίοδο έχουν σύντροφο. Αντίθετα οι γυναίκες αποδέχονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες την πλατωνική φύση μιας φιλικής σχέσης ανάμεσα στα δύο φύλα.

Επίσης η έρευνα καταρρίπτει έναν ακόμη «μύθο», αυτόν που αναφέρει ότι οι γυναίκες έλκονται από δεσμευμένους άνδρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Social and Personal Relationships» οι δεσμευμένοι άνδρες δεν αποτελούν πόλο έλξης για τις γυναίκες.

πηγή: tovima.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΤΟΕ: Απεργία στις τράπεζες τη Δευτέρα




Δυναμική απάντηση στις κυοφορούμενες εξελίξεις, που αφορούν στο μέλλον των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, αποφάσισε να δώσει η ΟΤΟΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης στις τράπεζες τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Η ΟΤΟΕ απαιτεί την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η οποία θα επικεντρώνει:

- Στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

- Στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών με την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών.

- Στη δημιουργία προϋποθέσεων προστασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης στη χώρα.

- Στην υπεράσπιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ


Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο οποίο περιλαμβάνονται οι αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Το νομοσχέδιο θα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι θα παραπεμφθεί αμέσως προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την επομένη.

Η συζήτηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον κανονισμό στην επιτροπή εντός της Τρίτης. Αμέσως μετά, δηλαδή την Τετάρτη, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, σε μία και μόνη συνεδρίαση.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, δεσμεύθηκε πάντως ότι οι κρίσιμες διατάξεις για την αλλαγή του νόμου-πλαισίου των ΑΕΙ θα ενσωματωθούν στον κύριο όγκο του νομοσχεδίου και δεν θα κατατεθούν υπό την μορφή τροπολογιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι βασικές αλλαγές που προωθούνται, είναι οι εξής:

- Επαναφορά τμημάτων και τομέων με τις γενικές τους συνελεύσεις, τους προέδρους, τους διευθυντές τους και με τις αρμοδιότητές τους, που αφαιρούνται από τον κοσμήτορα και την κοσμητεία.

- Συγκρότηση των εκλεκτορικών σωμάτων εκλογής και εξέλιξης καθηγητών από τις γενικές συνελεύσεις τμημάτων, αντί των Σχολών.

- Κατάργηση της διεθνούς προκήρυξης για την εκλογή πρύτανη. Μόνον καθηγητές του κάθε ιδρύματος θα μπορούν να είναι υποψήφιοι.

- Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου θα πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και άλλα ακαδημαϊκά προσόντα.

- Η μία θητεία των πρυτάνεων μειώνεται από 5 σε 4 χρόνια.

- Επιστροφή των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (ΜΠΣ) στον έλεγχο των τμημάτων, αφού καταργείται η Μεταπτυχιακή Σχολή.

- Tην ευθύνη για τις εκλογές ανάδειξης των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου έχουν οι πρυτάνεις.

- Παρατείνεται η θητεία των πρυτάνεων, οι οποίοι όμως θα έχουν την υποχρέωση να διενεργήσουν τις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης. Αν, όμως, κωλυσιεργούν, θα διώκονται για παράβαση καθήκοντος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες... γυμνής τηλεοπτικής τρέλας (video)


Παρουσιάστριες γδύνονται την ώρα μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων, ασθενείς τα... βγάζουν στην αίθουσα αναμονής, μοτοσικλετιστής συμμετέχει όπως τον γέννησε η μητέρα του στο γύρο του θανάτου...

Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα καταγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο παρουσιάζει περιεχόμενο από τηλεοπτικό σόου των ΗΠΑ.

Αν μετά την παρακολούθησή του σκεφτείτε ότι είμαστε πολλά χρόνια πίσω, θα συμφωνήσουμε.

Φανταστείτε όμως ένα τέτοιο τηλεοπτικό... προϊόν στην Ελλάδα και την αντίδραση που θα προκαλούσε.

gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Bρέθηκε νεκρός σε αρδευτικό αυλάκι!


Τραγικό φινάλε είχε η αναζήτηση ενός 45χρονου από τα Σταμνά Μεσολογγίου καθώς τελικά βρέθηκε νεκρός μέσα σε αρδευτικό αυλάκι!


Από το βράδυ του Σαββάτου όταν και είχε πέσει μέσα στο αυλάκι με το αυτοκίνητο του είχε σημάνει συναγερμός στην περιοχή. Τελικά μετά από πολλές ώρες αναζήτησης από αστυνομία και πυροσβεστική βρέθηκε το πτώμα του!

ΠΗΓΗ: eparxia24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εκδίκηση της ερωμένης μέσω αγγελιών


Απίστευτη η εκδίκηση που διάλεξε προϊσταμένη δημόσιας υπηρεσίας της Πάτρας για να τιμωρήσει τον επί δύο χρόνια παντρεμένο εραστή της.

Όπως διαβάσαμε στο dete.gr, επειδή δεν χώριζε από τη γυναίκα του όπως εξ αρχής της είχε υποσχεθεί, θέλησε να κάνει κάτι για να του αναστατώσει τη ζωή. Έτσι, έβαλε δύο «ροζ» αγγελίες προσωπικών γνωριμιών, μία για γυναίκες και μία για άνδρες, δίνοντας τα τηλέφωνα του συγκεκριμένου και της συζύγου του! Έτσι τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού άρχισαν να χτυπάνε συνεχώς και τόσο ο άνδρας, όσο και η γυναίκα του έχουν απηυδήσει από τις πολλές κλήσεις αλλά και το χυδαίο τρόπο (προκαλούσε το κείμενο των αγγελιών) με τον οποίο μιλούν ορισμένοι... Όσο για την υπεύθυνη αυτής της ιστορίας, το έχει διαδώσει παντού, καμαρώνοντας μάλιστα για την πράξη της...

kamarinia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Νέες γερμανικές βολές κατά της Ελλάδας


Νέες επιθέσεις κατά της Ελλάδας εξαπέλυσαν στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, τασσόμενα κατά των περαιτέρω πληρωμών προς τη χώρα, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo πρότεινε τη χορήγηση εγγυήσεων προς το Βερολίνο.

«Η Ελλάδα δεν σώζεται, είναι απλά Μαθηματικά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Μίχαελ Φουκς, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

«Η διοίκηση εκεί ούτε έχει τη βούληση ούτε είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις - ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε το οτιδήποτε», ανέφερε ο κ. Φουκς (CDU), προσθέτοντας ότι δεν επιτρέπεται να υπάρξει «φρέσκο χρήμα» για την κυβέρνηση στην Αθήνα.

Παρατήρησε μάλιστα ότι η αντίσταση προς περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα στο γερμανικό Κοινοβούλιο αυξήθηκε από ψηφοφορία σε ψηφοφορία.

Πλειοψηφία στη Βουλή για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν θεωρεί πιθανή και ο οικονομικός εμπειρογνώμονας των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Χέρμαν Ότο Σολμς, ο οποίος, μιλώντας στο ίδιο περιοδικό, επεσήμανε ότι «εάν η εκτίμηση της τρόικας δεν είναι απολύτως θετική και η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες η ίδια ανέλαβε, δεν μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές».

Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Σολμς δεν βλέπει άλλη πιθανότητα από το «να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη και να εισαγάγει ένα δικό της νόμισμα, ώστε να ανακτήσει, μέσω μιας γρήγορης υποτίμησης, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να χορηγεί περαιτέρω βοήθεια σε χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, μόνο έναντι εγγυήσεων.

«Η Moody's επιβεβαίωσε το ΑΑΑ της Φινλανδίας, διότι η Φινλανδία ζήτησε να της δοθούν εγγυήσεις για τα δικά της δάνεια διάσωσης. Αυτή είναι η λύση και για τη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Ζιν στο ίδιο περιοδικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα θεωρία για την προέλευση της Σελήνης


Σύμφωνα με την επικρατέστερη - έως σήμερα - θεωρία για τη δημιουργία της Σελήνης, το φεγγάρι είναι προϊόν μίας σύγκρουσης του πλανήτη μας με έναν άλλο πλανήτη στο μέγεθος του Αρη, πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ακόμη το ηλιακό σύστημα σχηματιζόταν και η Γη ήταν μια φλεγόμενη περιστρεφόμενη σφαίρα. Μια ομάδα επιστημόνων από τα πανεπιστήμια της Βέρνης, της Ζυρίχης και του Λουντ, προτείνουν μια νέα θεωρία για αυτό το πολυσυζητημένο ζήτημα σύμφωνα με την οποία η Γη χτυπήθηκε από ένα πολύ μεγαλύτερο και ταχύτερο σώμα από τις υπάρχουσες εικασίες.


Πέρα από θεωρίες που εμπεριέχουν κάποια σύγκρουση, έχει προταθεί και η πιθανότητα η Σελήνη να αποκολλήθηκε από τη Γη εξαιτίας των φυγοκεντρικών δυνάμεων που προκάλεσε η πιο γρήγορη περιστροφή της Γης στο παρελθόν, ή απλά να πρόκειται για κάποιο σώμα του ηλιακού συστήματος που περνώντας από τη Γη, μπήκε σε τροχιά γύρω της. Καθώς όμως υπάρχουν επιχειρήματα εναντίον και των δύο παραπάνω πιθανοτήτων, η θεωρία της βίαιης σύγκρουσης είναι η πιο ευρέως αποδεκτή. Η βίαιη σύγκρουση προκάλεσε την απελευθέρωση μια μεγάλης πύρινης μάζας η οποία αιχμαλωτίστηκε από τη βαρύτητα της Γης και έμεινε σε τροχιά γύρω της, πάγωσε, και είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε Σελήνη.

Ο θεωρητικός πλανήτης που συγκρούστηκε με τη Γη ονομάζεται Θεία, έχοντας πάρει το όνομά του από την ελληνική μυθολογία και την κόρη της Γης και του Ουρανού. Το ακριβές όμως μέγεθος του πρωτοπλανήτη που συγκρούστηκε με τη Γη, η ταχύτητά του και οι συνθήκες της σύγκρουσης παραμένουν θέμα συζήτησης.

Η θεωρία της σύγκρουσης των δύο σωμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Σελήνη αποτελείται από μια μείξη υλικών της Γης και της Θείας, τα οποία ως ένα βαθμό θα έπρεπε να διαφέρουν. Μελετώντας δείγματα από βράχους στο φεγγάρι και συγκρίνοντάς τα με τη σύνθεση των υλικών στη Γη, είναι δυνατόν από την αναλογία των υλικών στη Γη και στη Σελήνη να βγουν συμπεράσματα για το μέγεθος της Θείας και τα χαρακτηριστικά της πρόσκρουσης με τη Γη. Από τη χημική ανάλυση των δειγμάτων φαίνεται πως η σύνθεση της Σελήνης είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό όμοια με αυτή της Γης, από ότι θα περίμενε κανείς από μια προσομοίωση της σύγκρουσης της Γης, με ένα σώμα με μέγεθος παρόμοιο με τον Αρη.

Στηριζόμενοι σε στοιχεία από χημικές αναλύσεις, και σε γεωλογικές έρευνες της επιφάνειας της Σελήνης, στη νέα έρευνα οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια προσομοίωση της σύγκρουσης σε υπολογιστή και προτείνουν πως το μέγεθος της Θείας και η ταχύτητά της ήταν πολύ μεγαλύτερα από ότι μέχρι σήμερα πιστεύεται. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως μια σύγκρουση στην οποία η Θεία χτύπησε τη Γη με μεγάλη ταχύτητα ίση με περίπου 1,2 με 1,4 φορές την ταχύτητα διαφυγής από τη βαρύτητα της Γης (11χλμ το δευτερόλεπτο), και υπό γωνία περίπου 30 μοιρών, χάνοντας μόνο ένα μικρό μέρος της μάζας της κι έπειτα συνεχίζοντας εξοστρακισμένη τη φρενήρη πορεία της στο ηλιακό σύστημα, θα μπορούσε να εξηγήσει τη δημιουργία και τη σύνθεση της Σελήνης, σε αντιστοιχία με το γεγονός πως η Σελήνη αποτελείται κατά κύριο λόγο από υλικά που προέρχονται από τη Γη.

Μέχρι πρότινος, η παραδοχή ήταν πως η ταχύτητα της Θείας ήταν της τάξης των 4χλμ το δευτερόλεπτο, υπό μία γωνία 45 μοιρών, κάτι που σημαίνει πως η Γη και η Θεία συνενώθηκαν μετά τη σύγκρουση σε ένα μοναδικό σώμα. Λόγω της σύγκρουσης, τα υλικά της Θείας εισχώρησαν στο εσωτερικό της ρευστής Γης, και σήμερα μένουν παγιδευμένα στο εσωτερικό του μανδύα της. Το νέο μοντέλο προτείνει μια εντελώς διαφορετική πιθανότητα λοιπόν, στην οποία η σύγκρουση ήταν πιο βίαια, αλλά λιγότερο μετωπική.Αν και το θέμα παραμένει ανοικτό, μια λεπτομερέστερη ανάλυση των αναλογιών των υλικών της Σελήνης και της Γης, και ένας νέος γύρος ακριβέστερων προσομοιώσεων θα μπορούσαν να αποτελέσουν απόδειξη υπέρ ή εναντίον αυτής της νέας θεωρίας.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Στα μαλακά» επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί


Συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι», κακοδιοίκηση, ανευθυνότητα και… άφεση αμαρτιών στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, αποτυπώνει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011, που θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Την «πρωτοκαθεδρία» στις περιπτώσεις διαφθοράς διατηρούν οι εφοριακοί, λόγω της φύσης της εργασίας τους, και υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και συχνά υψηλό βαθμό στη διοίκηση.



Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με παραβάσεις καθήκοντος, συναλλαγές δημόσιων λειτουργών «κάτω από το τραπέζι» και ελλιπή ή αδικαιολόγητα «πόθεν έσχες». Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων πειθαρχικών αποφάσεων είναι η απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων ποινής, γεγονός που οδήγησε το γενικό επιθεωρητή στην άσκηση ένστασης ενώπιον των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δυνατότητα που όμως περιορίζεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4057/12 ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποθέσεις που εξετάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από παρέμβαση του κ. Ρακιντζή, είναι αυξημένες περίπου κατά 10% συγκριτικά με πέρσι, στοιχείο που καταδεικνύει την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και τη διατήρηση των προβλημάτων κακοδιοίκησης. Ο γενικός επιθεωρητής άσκησε ένσταση κατά 185 πρωτόδικων πειθαρχικών αποφάσεων (εν συνόλω 1.250) που ήταν υπερβολικά επιεικείς ή η αιτιολόγησή τους ανεπαρκής.

Σχεδόν το 70% των σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων έχει τελεσθεί από «παλιούς» υπαλλήλους με α' βαθμό και αρκετά χρόνια υπηρεσίας (τουλάχιστον 20-25). Πολλοί κατέχουν θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι τμημάτων κ.ά.).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΔΟΕ: 22.435 παραβάσεις σε ελέγχους τον Ιούλιο


Συνολικά 22.435 παραβάσεις διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων του ΣΔΟΕ το διάστημα από 6 έως 23 Ιουλίου σε επιχειρήσεις σε περιοχές με τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.410 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 805 παραβάτες, ενώ το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%.

Ειδικότερα, τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας εμφανίζουν το Ρέθυμνο (100%), η Ζάκυνθος (100%), η Λευκάδα (100%), η Κως(100%), η Καστοριά (100%), τα Χανιά (86,7%) και η Θήρα (83%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστολή λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό


Σε αναστολή της λειτουργίας της πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό προχωρά από σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στη Συρία.


Παραμένουν ωστόσο σε λειτουργία τα Επίτιμα Προξενεία της Ελλάδας στο Αλέπο, τη Λατάκια και την Ταρτούς, με οδηγία να παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους Έλληνες πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Συρία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εναπομείνασες πέντε από τις 27 Πρεσβείες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρέχουν προξενική συνδρομή στους Έλληνες πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει της οποίας οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ταξιδεύουν στη Συρία για οποιοδήποτε λόγο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το δηλητηριώδες ψάρι που πρέπει να προσέχουν όλοι οι λουόμενοι!(video)


Το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού δέχτηκε αναφορές για εμφάνιση του δηλητηριώδους ψαριού “λαγοκέφαλος” στη Χαλκιδική και τη Μεθώνη. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή κατανάλωσης ακόμη και των ψαριών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Το ψάρι μέσω του Ινδικού Ωκεανού εμφανιζόταν τα προηγούμενα χρόνια από την Κρήτη έως την Πελοπόννησο, αλλά φέτος εμφανίστηκε και σε Χαλκιδική και Μεθώνη.



“Το δέρμα και τα εντόσθια έχουν νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Το ψάρι μπορεί κάποιος να το ξεχωρίσει εύκολα, αλλά το κακό είναι ότι εάν είναι μικρό μοιάζει με σαρδέλα, για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εάν κάποιος το πιάσει θα πρέπει να πλύνει πολύ καλά τα χέρια του και επίσης τα ψάρια που είναι δίπλα του μπορεί να έχουν επιμολυνθεί” τονίζει στα Νέα η δρ Πολυξένη Νέου, παιδίατρος, διευθύντρια Κέντρου Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το ψάρι βρίσκεται και σε ρηχά νερά έχει μαύρες πιτσιλιές στην πλάτη και τερατόμορφο κεφάλι. Μικρό μοιάζει με σαρδέλα. Ο λαγοκέφαλος (ή λαγόψαρο) είναι επικίνδυνος αφού μπορεί να προκαλέσει παράλυση, αρρυθμίες ακόμη και το θάνατο εξαιτίας της νευροτοξίνης που φέρει στα σπλάχνα και το δέρμα του.



Πηγή:radar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαλε λουκέτο στα γεννητικά όργανα της γυναίκας του!


Σοκ προκαλεί η ιστορία μιας γυναίκας από την Ινδία, ο σύζυγος της οποίας έβαλε κυριολεκτικά λουκέτο στα γεννητικά της όργανα για να σιγουρευτεί ότι δεν θα τον απατήσει. Η απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως όταν η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Maharaja Yashwant Raoin στην πόλη Ιντόρ, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας με ποντικοφάρμακο.


Οι γιατροί της έκαναν πλύση στομάχου και μπόρεσαν να την σώσουν, όμως αυτό που αντίκρισαν στη συνέχεια ήταν πέρα από κάθε φαντασία… Έκπληκτοι οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Σιταμπάι Κούχαν είχε ένα μικρό λουκέτο στα γεννητικά της όργανα. Όπως αποδείχθηκε ο άντρας της είχε τρυπήσει με βελόνες το αιδοίο της και από αυτές τις τρύπες περνούσε ένα λουκέτο, όταν δεν ήταν μαζί με τη γυναίκα του, ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον απατήσει!

Ο Κούχαν πριν τέσσερα χρόνια, είχε ναρκώσει τη σύζυγό του και είχε προχωρήσει σε αυτή την απίστευτη πράξη, καθώς όπως είπε στη συνέχεια πολλές γυναίκες της οικογένειάς του είχαν παραστρατήσει στο παρελθόν. Αμέσως η αστυνομία προσπάθησε να βρει τον άντρα, καθώς ήταν ο μόνος που είχε τα κλειδιά για να ανοίξουν την κλειδαριά στα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Ο Κούχαν έκρυβε τα κλειδιά στις κάλτσες του! Η Σιταμπάι ευτυχώς τώρα αναρρώνει και θα γίνει πλήρως καλά. Όπως ομολόγησε προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν ο άντρας της πήγε να βιάσει την μεγαλύτερη κόρη τους. Οι δυο τους είναι παντρεμένοι από τότε που η Σιταμπάι ήταν 16 ετών και έχουν πέντε παιδιά. Ο Κούχαν περιγράφηκε ως αλκοολικός και ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος.

Πηγή:radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακάλυψε πόσο χρονών είναι κάποιος από μία φωτογραφία του!


Ονομάζεται ΑPI και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ο εφιάλτης των επωνύμων - και μη- γυναικών και ανδρών που κρύβουν την ηλικία τους!

Πρόκειται για μια εφαρμογή που σκανάροντας μια φωτογραφία ενός ατόμου ισχυρίζεται ότι μπορεί να υπολογίσει την ηλικία ενός ατόμου!...

Βέβαια και δεν είναι 100% ακριβής αλλά μπορεί να προσεγγίσει την ηλικία του ατόμου, όπως αναφέρει το thestival.gr
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί τσεκάρει είναι αν το πρόσωπο είναι απαλό και στρογγυλό που υποδηλώνει άτομο νεαρής ηλικίας ή αν είναι πιο μακρόστενο που υποδηλώνει άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποπειράθηκαν να διακινήσουν 833 κιλά κάνναβης


Σε 833 κιλά ανέρχεται η ποσότητα της ινδικής κάνναβης που μετέφεραν με ταχύπλοο σκάφος δύο άτομα, τα οποία καταδιώχθηκαν από λιμενικούς νοτιοανατολικά της Ιθάκης Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε 584 δέματα, τα οποία οι διακινητές πέταξαν στη θάλασσα, πριν εγκαταλείψουν το σκάφος σε ερημική παραλία στην περιοχή Αβυσσος της Κεφαλονιάς, από όπου διέφυγαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς. Οι ναρκωτικές ουσίες και το ταχύπλοο κατασχέθηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλάσια δουλειά ζητεί από την Ελλάδα ο Σόιμπλε


Νέες πιέσεις για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο άσκησε σήμερα στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλώντας τη να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εκπληρώσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης.

«Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει», τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις όσον αφορά το μέλλον της χώρας στο ευρώ και είπε ότι αναμένει τα νέα συμπεράσματα της τρόικας. «Δεν θέλω να προκαταλάβω την Τρόικα. Όταν η έκθεσή της θα είναι έτοιμη, θα συνεδριάσει το Eurogroup», σημείωσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεν κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κατάσταση στην Ελλάδα και εκείνη στην Ισπανία.

«Τα αίτια των κρίσεων στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικά. Η ισπανική οικονομία είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και έχει μια διαφορετική δομή», ανέφερε και εκτίμησε πως «η χώρα θα σταθεί στα πόδια της ξανά γρήγορα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: εγκλωβισμός άγριου ζώου


Στην βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης ένας 20χρονος είχε εγκλωβισμένο σε ένα ιδιαίτερα στενό κλουβί ένα αγριογούρουνο, το οποίο – όπως δήλωσε – κάθε φορά, που το χάιδευε του έριχνε την πίεση του, η οποία συνήθως είναι υψηλή.



Η καταγγελία για το εγκλωβισμένο ζώο, που ανήκει στην άγρια πανίδα και δεν είναι κατοικίδιο, έφτασε ανώνυμα στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, Γιώργο Τσακρακλίδη, ο οποίος καθημερινά δίνει μεγάλη μάχη για την προστασία των ζώων στην Πελοπόννησο, θέτοντας ουσιαστικά τη ζωή του σε κίνδυνο.

Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), την Αστυνομία, το Δασαρχείο και τη Θηροφυλακή της περιοχής, το ζώο εντοπίστηκε χθες μέσα σε κλουβί σε ιδιόκτητο χώρο και αφού εκδόθηκαν τα απαραίτητα χαρτιά κατάσχεσης, θα απελευθερωθεί επιτέλους στο φυσικό του περιβάλλον τη Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως το θέαμα ήταν αποκρουστικό, αφού το αγριογούρουνο ήταν καθηλωμένο και δεν μπορούσε καν να κουνηθεί. Από τους γείτονες έγινε γνωστό, ότι το ζώο παρέμενε εγκλωβισμένο σε αυτή την κατάσταση εδώ και τρία χρόνια.

Πηγή: www.zoosos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το περιβάλλον εκπέμπει SOS:Αποκολλήθηκε παγόβουνο στο μέγεθος της Ελλάδας


Παγόβουνο λίγο μικρότερο σε έκταση από την Ελλάδα, μεγέθους 119.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποκολλήθηκε από τον Παγετώνα Πέτερμαν.




Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους παγετώνες της Γροιλανδίας, από τον οποίο είχε αποσπαστεί ένα άλλο παγόβουνο διπλάσιου μεγέθους πριν από δύο χρόνια.

Η νέα αποκόλληση θεωρείται πολύ σοβαρή διότι σημειώθηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά την πρώτη. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συρρίκνωση του στρώματος του πάγου στη Γροιλανδία.

“Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας συνολικά συρρικνώνεται, λιώνει και μικραίνει εξαιτίας παγκόσμιων αλλαγών στις θερμοκρασίες του αέρα και του ωκεανού και των σχετικών αλλαγών στα ρεύματα κυκλοφορίας τόσο στον ωκεανό όσο και στην ατμόσφαιρα” δηλώνει ο Α. Μύνχοφ, επίκουρος καθηγητής φυσικής των ωκεανών και μηχανολογίας του Πανεπιστήμιου Ντέλαγουερ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας γύρω από τη Γροιλανδία ανεβαίνει κατά 0.11 βαθμούς Κελσίου κάθε χρόνο τα τελευταία 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τύχη του παγόβουνου δεν διαφοροποιείται σε σχέση με το προηγούμενο που αποκολλήθηκε το 2010, και θεωρείται ότι θα αρχίσει να διαλύεται μόλις μπει στο θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στη Γροιλανδία και τον Καναδά.

Πηγή:radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γυναίκα και ο άντρας στη γλώσσα της τεχνολογίας!


Από τις πιο πετυχημένες -τεχνολογικές- ατάκες!




Πηγή:newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις νεκροί από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Ισπανία


Τρεις νεκροί και περίπου εκατό τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη βορειοανατολική Ισπανία, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν οι καταλανικές αρχές.
. «Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Φαίνεται πως είχαν περιοριστεί στα σπίτια τους λόγω της φωτιάς και, για άγνωστο λόγο, προσπάθησαν να φύγουν προς τη θάλασσα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να πει ποια ήταν η εθνικότητα των θυμάτων.

Εκπρόσωπος των πυροσβεστών επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών, διευκρινίζοντας ότι περίπου εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή».

Σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση, η πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι κοντά στην πόλη Λα Χονγκέρα, στα σύνορα με τη Γαλλία, είχε καταστρέψει μέχρι το βράδυ 7.000 εκτάρια, ενώ πολλές χιλιάδες άνθρωποι περιορίστηκαν στα σπίτια τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπιτς βόλεϊ: Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη


Με τον τίτλο των πρωταθλητριών Ελλάδας, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα «Masters» μπιτς βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών του Δήμου Νέστου, θα ταξιδέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι διεθνείς Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Τα «χρυσά» κορίτσια του ελληνικού μπιτς βόλεϊ δικαίωσαν στην Κεραμωτή Καβάλας τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας με 2-0 (21-12, 21-16) των φιναλίστ Αθηνάς Παπαφωτίου και Κάταλιν Κις. Στους Άνδρες, ύστερα από έναν τελικό που κρίθηκε στον πόντο, οι Μάνος Ξενάκης και Φερνάντο Μπιλλήρης επικράτησαν των Νίκου Ζουπάνη και Γιώργου Κοτσιλιάνου με 2-1 σετ (21-17, 19-21, 15-13), μετά από 70 λεπτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βύθιση ιστιοφόρου βορειοανατολικά της Μυτιλήνης


Ιστιοφόρο σκάφος με πέντε Έλληνες επιβαίνοντες, και συγκεκριμένα τέσσερα παιδιά και έναν ενήλικα, προσάραξε στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί εισροή υδάτων και να βυθιστεί.


Οι επιβαίνοντες έχουν εγκαταλείψει το σκάφος, ενώ στη θαλάσσια περιοχή σπεύδουν δύο πλωτά του λιμενικού από το Μόλυβο και δύο από τη Μυτιλήνη. Στο σημείο σπεύδει από τη Χίο και ένα ελικόπτερο super puma.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασε η μάνα των διδύμων που χτυπήθηκαν από τη μοτοσικλέτα:««Δεν θέλω να δω αυτόν τον άνθρωπο ποτέ. Δεν θέλω…»


«Δεν θέλω να δω αυτόν τον άνθρωπο ποτέ. Δεν θέλω… αυτό που μας έκανε δεν περιγράφεται. Μας χτύπησε και μας άφησε στο δρόμο να πεθάνουμε».


Η μάνα των διδύμων που χτυπήθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας από τον ασυνείδητο οδηγό μοτοσικλέτας και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στην άσφαλτο, ξεσπάει και μιλάει μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Πρώτο Θέμα, για τη στιγμή του ατυχήματος, τα παιδιά της και τον δράστη.

«Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη τη στιγμή είναι ότι κοιτούσα τα παιδιά μου ακίνητα, πεταμένα στον δρόμο», δηλώνει η Αννίσκα Ματσιουρόφσκα. Τα τραύματα της είναι νωπά, όμως δείχνει να μην τη νοιάζουν. Η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε από την αρχή βαριά αλλά ελεγχόμενη. Έφερε κατάγματα στο πρόσωπο, θλάση στο θώρακα και ρήξη σπλήνας και γι’αυτό και χειρουργήθηκε.

Ο σύζυγος της βρίσκεται στο Παίδων, όπου νοσηλεύονται τα δύο της παιδιά. Το κορίτσι, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο αδερφός της εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, οι γιατροί κάνουν λόγο για σταδιακή βελτίωση της υγείας του.

«Πρέπει να ξαναγεννήσω τα παιδιά μου για να γίνουν όπως πριν» δηλώνει η Αννίσκα , η οποία προς το παρόν δεν θέλει καν να ασχοληθεί με τον άνθρωπο που έφερε σε αυτή την κατάσταση την οικογένεια της. «Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Θέλουμε πρώτα να ξαναείμαστε και οι τέσσερις μαζί και καλά στην υγεία μας και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε».

«Ζητάμε συγγνώμη»

Ο πατέρας του 21χρονου υπαξιωματικού που χτύπησε και τραυμάτισε τα δίδυμα και τη μητέρα τους, υποστηρίζει ότι ο γιος του βρισκόταν σε μεγάλη φόρτιση πριν από το ατύχημα και γι’αυτό αντέδρασε έτσι.

«Λίγη ώρα πριν γίνει αυτό που έγινε, τηλεφώνησα στο γιο μου και του είπα πως μαχαίρωσαν τον άντρα της αδερφής του και χρειαζόταν επειγόντως αίμα. Εκείνος, αφού πήρε την άδεια από το Ναυτικό, πήρε τη μηχανή και έφυγε κακήν κακώς από τη μονάδα του για το νοσοκομείο. Βρισκόταν σε τέτοιο πανικό, που δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα, ούτε τίποτα.

Ήταν θολωμένος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έπρεπε να χτυπήσει όποιον βρέθηκε μπροστά του. Λυπούμαστε πάρα πολύ. Τους ζητάμε συγγνώμη. Πούλησα ήδη ένα οικόπεδο που είχα για να πληρώσω την εγγύηση του γιου μου. Ό,τι χρειαστεί η οικογένεια, αν και δεν έχουμε οικονομική άνεση, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά», καταλήγει ο πατέρας του υπαξιωματικού.

tragiko.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αποκλειστικό : Ληστεία στο κέντρο της Κορίνθου σε περίπτερο

Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Κορίνθου πρίν από λίγο , και συγκεκριμένα στην οδό Κολιάτσου. Τρεις ένοπλη με την απειλή όπλων και χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, απέσπασαν από την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου 600 ευρώ. Έρευνα διενεργεί Α.Τ. Κορίνθου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύκλωμα διακίνησης όπλων «ξεσκέπασε» η ΕΛΑΣ


Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 40 και 42 ετών, που από το 2006 διακινούσαν όπλα σε Αττική και Εύβοια προχώρησε η αστυνομία.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι συλληφθέντες εισήγαγαν αεροπορικώς στην Ελλάδα, με ταχυδρομικά δέματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Χόνγκ Κόνγκ πολεμικά τουφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), αναισθητικά σπρέι καθώς και εξαρτήματα πυροβόλων όπλων.

Από την αστυνομία αναζητούνται ακόμη τρεις Έλληνες και 11 αλλοδαποί (έξι υπήκοοι ΗΠΑ, τρεις Γερμανοί, ένας Αυστραλός και ένας Καναδός) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Σε 10 ταχυδρομικά δέματα που εντοπίσθηκαν και ελέγχθηκαν στη Χαλκίδα, στην Αθήνα και στο Αργος, καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία στη Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:

- ένα υποπολυβόλο τύπου MP-5

- ένα υποπολυβόλο μάρκας STERLING των 9mm

- δύο πολεμικά τυφέκια

- 26 πιστόλια

- ένας σιγαστήρας για πιστόλι

- τέσσερα περίστροφα

- ένα πιστόλι κρότου 9mm

- ένα πιστόλι (replica)

- τρεις αμυντικές χειροβομβίδες κενές περιεχομένου MKZ

- δύο πλήρεις μεταλλικές μήτρες εγχάραξης

- 18 μεταλλικοί γεμιστήρες όπλου

- 76 φυσίγγια των 9 mm

- 15 φυσίγγια των 7.65 mm

- 57 βολίδες

- 11 πλήρη κλείστρα πιστολιού με αντίστοιχες κάνες

- ένας μηχανισμός κλείστρου πιστολιού GLOCK17

- τέσσερις κάνες πιστολιού

- ένας φορέας κλείστρου πιστολιού

- ένα σκοπευτικό λέιζερ κατάδειξης στόχου

- επτά συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (TAZER)

- 12 αναισθητικά σπρέι

- πλήθος εξαρτημάτων πυροβόλων όπλων και πολεμικών τουφεκίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα και αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομακτικό βίντεο!!!


Ο skateboarder Jaasir Linger και οι φίλοι του βιντεοσκοπούσαν τις φιγούρες τους σε ένα πάρκο του Άμστερνταμ, αλλά δεν περίμεναν τι θα καταγράψουν! Καθώς κατέγραφαν τις φιγούρες τους βιντεοσκόπησαν ένα τρομακτικό ατύχημα! Δείτε στο βίντεο!

Διαβάστε Περισσότερα »

Sexy αθλήτρια ανάβει φωτιά στο internet (video)


Ποτέ άλλοτε το internet δεν έχει δώσει τόση σημασία στις κινήσεις προετοιμασίας αθλητή τα δευτερόλεπτα πριν τον αγώνα. Η Michelle Jenneke κατάφερε να κάνει όλο το internet να μιλά για αυτή.

Δείτε το video

eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Επαιρνε τη σύνταξη του πατέρα του, που είχε πεθάνει


Στη σύλληψη 54χρονου που αποσπούσε παράνομα από το Ι.Κ.Α συντάξεις του πατέρα του, ο οποίος είχε πεθάνει, προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 54χρονος εκταμίευε μέσω τραπεζικής κάρτας ανάληψης και ιδιοποιούταν παράνομα δυο συντάξεις, που λάμβανε ως δικαιούχος ο πατέρας, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Μάιο.

Το ύψος της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχεται στις 2.253,89 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kόρινθος: Νεκρή μέσα στο σπίτι της βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα στον οικισμό ''Αρίων'' Κυρα-Βρύσης Κορινθίας


Ηλικιωμένη γυναίκα, βρέθηκε νεκρή σήμερα, μέσα στο σπίτι της στον οικισμό ''Αρίων'' Κυρα-. Βρύσης Κορινθίας.
Η γυναίκα έμενε μόνη της στο σπίτι.

Oι υπάλληλοι της «Βοήθειας στο Σπίτι» ανησύχησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Στο σπίτι έσπευσαν αστυνομικοί που άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν τη γυναίκα νεκρή .
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και ερευνούνται όλα τα ενδεχόμενα.
.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μη σώσω να κάνω ποτέ ξανά τηλεόραση στη ζωή μου», ποιος το είπε;


Είναι ένας πολύ γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές. Ο ηθοποιός όμως έχει απογοητευτεί από την τηλεόραση, αφού ακόμα δεν έχει πληρωθεί από την τελευταία δουλειά που έχει κάνει και η οποία έχει σταματήσει να προβάλλεται αρκετό καιρό...




«Μιλάω ανοιχτά, δεν φοβάμαι τίποτα, μη σώσω να κάνω ποτέ ξανά τηλεόραση στη ζωή μου. Να ζητάς τα λεφτά σου, να ζητιανεύεις από τα λογιστήρια, από κάποιον που είναι δεδομένο ότι τα έχει; Υπάρχει και η τρομοκρατία θα μπεις μπλακ-λιστ», αποκάλυψε ο Σάκης Μπουλάς στο περιοδικό "Λοιπόν".
Διαβάστε Περισσότερα »