Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Βήμα πρόκρισης έκανε η εθνική πόλο.



 Γράφει ο Γιώργος Χόμπης


Σημαντική νίκη που τη διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης  στο μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το προσεχές καλοκαίρι, πέτυχε η εθνική ομάδα πόλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 11-9 της Γερμανίας στην τέταρτη αγωνιστική του ομίλου της στο   προολυμπιακό τουρνουά  το οποίο διεξάγεται στο Έντμοντον του Καναδά και πλέον έχει το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης, με δεδομένο ότι οι διεθνείς μας αντιμετωπίζουν στο τελευταίο ματς,πριν τα παιχνίδια χιαστί,  την ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ Ολλανδία, ενώ οι Ρουμάνοι  κοντράρονται με το πρωτοπόρο Μαυροβούνιο.
  Οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς  έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους παίρνοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Το τέλος του πρώτου οκταλέπτου βρήκε την ελληνική ομάδα μπροστά στο σκορ με 4-2 με τη διαφορά να φθάνει ακόμη και το  και συν 4 στην τρίτη περίοδο του αγώνα(9-5). Στο τέταρτο οκτάλεπτο η εθνική παρά  τα τρία γκολ που δέθηκε κατάφερε  να διατηρήσει το προβάδισμα και να  φθάσει στην τελική επικράτηση. Κορυφαίος σκόρερ από ελληνικής  πλευράς ήταν ο Φουντουλάκης με τρία τέρματα, ενώ από δύο σημείωσαν οι Μυλωνάκης ,Χρήστος Αφρουδάκης και Γιώργος Αφρουδάκης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάγκεν Σταμ): Τσιγκίρ, Ναρόσκα, Βόλτχαν, Ρέαλ 1, Σταμ, Πολίτσε 1, Μπουκόβσκι, Σούλερ 3, Κρόιτσμαν, Έλερ 3, Σλότερμπερκ 1, Ρέσινγκ, Κονγκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν 'Αντριτς): Δεληγιάνης, Μυλωνάκης 2, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ.Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Γ.Αφρουδάκης 2, Φουντούλης 3, Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος.