Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κλειστά Τρίτη ώς Παρασκευή τα ιατρεία του ΙΚΑ - Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών


Απεργία διάρκειας τεσσάρων ημερών, από την Τρίτη έως την Παρασκευή, εξήγγειλαν οι γιατροί του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση του συλλόγου τους, τα πολυϊατρεία του Ιδρύματος δεν θα λειτουργήσουν από αύριο, Τρίτη έως την Παρασκευή, καθώς κηρύχθηκαν δύο διαδοχικές 48ωρες απεργίες.

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας έχουν κηρύξει για αύριο, Τρίτη τετράωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Οι γιατροί ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατροί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ τη Δευτέρα


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ τασσόμενοι κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το ν/σχ για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, με μικρές τροποποιήσεις.

Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 16.00, προκειμένου να μετάσχουν στη γενική τους συνέλευση, όπου αναμένεται να αποφασιστεί 48ωρη απεργία από την Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλονται δεκάδες δρομολόγια του ΟΣΕ


Στην αναστολή δεκάδων καθημερινών δρομολογίων προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται :

- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής του δικτύου της Πελοποννήσου πλην των Τοπικών δρομολογίων Πάτρας - Ρίου - Αγ. Ανδρέα , Κατάκολου - Πύργου - Ολυμπίας, Διακοφτού - Καλαβρύτων και των Λεωφορείων Κιάτου - Πάτρας.

- Όλα τα επιβατικά Τοπικά Δρομολόγια Λάρισας - Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας και αντιστρόφως, καθώς και Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας και αντιστρόφως πλην των 563/882, 883/592, 591/886, 887/564 και των 884, 885 στο συγκεκριμένο τμήμα.

- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης -Δικαίων - Ορμένιου - Σβίλενγραντ και αντιστρόφως πλην των: 604, 605, 613, 614, καθώς και πλην των διεθνών δρομολογίων 460, 461, 360, 361, 362, 363, 444, 445.

- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια μεταξύ Έδεσσας - Φλώρινας και αντιστρόφως.

Όσοι επιβάτες έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τα αναστέλλοντα δρομολόγια πέραν της 30ης Ιανουαρίου 2011, μπορούν να αποταθούν στα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ζωντανή μετάδοση της 1ης Ανοιχτής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο


Διαβάστε Περισσότερα »

Παπανδρέου: Δώστε μας τη λίστα με τις καταθέσεις στην Ελβετία


Συνεννόηση σε επίπεδο κορυφής με την ελβετική κυβέρνηση επιδιώκουν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εντοπιστούν και να ελεγχθούν ελληνικά κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες.

Όπως αποκαλύπτει το Bήμα Online, στόχος είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς σε περίπτωση που προσδιοριστούν οι ύποπτες καταθέσεις θα ακολουθήσει διαδικασία διασταύρωσης προκειμένου να επαληθευτεί αν για τα ποσά αυτά έχουν καταβληθεί φόροι στην Ελλάδα ή αν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων δεν δικαιολογούν τέτοιου είδους καταθέσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, χιόνια και απαγορευτικό


Τσουχτερό κρύο βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατεί και τις επόμενες ημέρες στη χώρα. Σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται σε ορεινά οδικά δίκτυα. Σε πτώση η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας Ελλάδας και οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Βυτιοφόρο έπιασε φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου


Μικρής έκτασης πυρκαγιά προκλήθηκε σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε υγρή καυστική ύλη την στιγμή που κινούταν στην Ε.O. Αθηνών Κορίνθου.

Με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε σε γρήγορο χρονικό διάστημα και χωρίς να υπάρξει κίνδυνος. Η φωτιά προκάλεσε περιορισμένες υλικές ζημιές στον τροχό του οχήματος και στην μόνωση του βυτίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης


Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός από τα δυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Για την Παρασκευή προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, αναμένεται να σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη νεαρός για κατοχή αρχαίων στην Κόρινθο


Συνελήφθη στον Ισθμό της Κορίνθου μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολης Εγκλήματος σε συνεργασία με την Ασφάλεια Κορίνθου, ένας νεαρός 21 ετών, επειδή σε έλεγχο που έγιν στο Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησιάς του, βρέθηκαν δύο αρχία αντικείμενα, και, συγκεκριμένα μία κεφαλή από μάρμαρο η οποία απεικονίζει γυναικείο πρόσωπο, ύψους επτά εκατοστών και ένα κόσμημα (μενταγιόν) χρυσόδετο με λευκό λίθο, στο οποίο απεικονίζεται στη μία όψη αρχαία ελληνική επιγραφή και στην άλλη ένα φίδι.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρμοδίου υπαλλήλου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, πρόκειται για αντικείμενα της ρωμαϊκής περιόδου. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραλήφθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν ελέγχει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο σύμφωνα με το Wikileaks


Ομολογία του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο διότι δεν ελέγχει τον στρατό, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από διαρροή αμερικανικού εγγράφου στο Wikileaks.

Ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο διότι δεν ελέγχει τον στρατό φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός το 2004, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Ηurriyet επικαλούμενο αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο που διέρρευσε στο Wikileaks.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ολλανδία γράφει στις 2 Δεκεμβρίου 2004, ότι Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρντ Μποτ ήταν «ανάστατος» από τον ισχυρισμό του Ρετζάπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, ο Μποτ φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ ώστε να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, «τουλάχιστον μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου 2004» ώστε να μην εναντιώνεται η Ελλάδα στην πορεία της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ατύχημα με τρεις ελαφρά τραυματίες στη φρεγάτα ΕΛΛΗ


Συνεδρίασε χθές η διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με την θεσμική συμμετοχή του Αιρετού Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη σύγκλιση που έχει επιτευχθεί στην αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού της Περιφέρειας τόσο για την οριστική όσο και την προσωρινή λύση του προβλήματος.
Μετά από διεξοδική συζήτηση η διυπουργική συμφώνησε στη λύση που αποτελεί την προγραμματική δέσμευση της Αιρετής Περιφέρειας και που συνίσταται στη διεξαγωγή άμεσα διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα βασίζεται στις ακόλουθες 4 αρχές:

  1. Αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων
  2. Ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες
  3. Δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους
  4. Ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή

Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους – οφέλους του έργου, τον συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου προχωρούν 41 δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας


Να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισαν 41 δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας των συλλόγων. Από τη συνεδρίαση απείχαν οι υπόλοιποι 22 δικηγορικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση μετέχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γρεβενών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Θεσσαλονίκης, Θηβών, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κιλκίς, Κορίνθου, Κω, Λαμίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδας, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρών, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση Jeep Wrangler και Cherokee


Στην ανάκληση αυτοκινήτων Wrangler και Cherokee Θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η Jeep. Η ανάκληση αυτή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να γίνει έλεγχος στην εξωτερική επένδυση στα σωληνάκια των φρένων αλλά και για να αντικατασταθεί ο μηχανισμός των υαλοκαθαριστήρων.
Σύμφωνα με την Ελληνική αντιπροσωπία «Chrysler Jeep Ελλας ΑΒΕΕ» και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στην ανάκληση συμπεριλαμβάνονται 271 Cherokee που πουλήθηκαν στην Ελλάδα και 894 Wrangler και Wrangler Unlimited. Στα μεν Cherokee θα αντικατασταθεί ο μηχανισμός των υαλοκαθαριστήρων στα δε Wrangler θα ελεγχθούν για φθορά τα σωληνάκια των φρένων.
Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα οχήματα εμπλέκονται στην ανάκληση θα ενημερωθούν με επιστολή από την εταιρεία ώστε να επισκεφτούν ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6700896.

Πηγή: Tο πρώτο θέμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό


Χειρόφρενο τραβούν και σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού καθώς οι μηχανοδηγοί απεργούν παρά την αρχική απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να αναστείλει τη 48ωρη απεργία.

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις στον Οργανισμό, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Πάντως, το Μετρό λειτουργεί κανονικά στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθώς η διαχείριση του δικτύου δεν γίνεται από τους μηχανοδηγούς
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσπευση των διαδικασιών για την απόσυρση ζητεί η αγορά αυτοκινήτου


Σαράντα ημέρες έχουν ήδη περάσει από τη στιγμή που η απόσυρση παλαιών ΙΧ αποτελεί νόμο του κράτους, αλλά ακόμη δεν μπορεί να υλοποιηθεί, σε μία περίοδο όπου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων έχουν σημειώσει πτώση 70% και η έλλειψη ρευστότητας στον κλάδο ενισχύει τις φήμες για «λουκέτα».

Βάσει του νόμου, το μέτρο της απόσυρσης θα ξεκινήσει 10 ημέρες μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αν Η ΚΥΑ δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, τότε το μέτρο θα ξεκινήσει μετά τις 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πλεροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Ημερησία, το τελικό σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι ήδη έτοιμο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακόμα το περιεχόμενο της.

Κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για διαφωνίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, ενώ άλλοι θεωρούν πως το θέμα κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των τριών συνεργαζόμενων υπουργείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάργηση του γεύματος προς τιμήν των επίσημων στον εορτασμό του πολιούχου Αγ. Βλασίου,στο Δ. Ξυλοκάστρου


Κάθε χρόνο, την εορτή του πολιούχου Αγ. Βλασίου ήταν καθιερωμένο ο Δήμος να παραθέτει γεύμα προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων του και εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26-01-2011, εισηγήθηκε την κατάργηση του γεύματος που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι στη συνείδηση των πολιτών αυτά τα γεύματα είναι ΄΄ξεπερασμένα΄΄ και ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής κρίσης τέτοιες δαπάνες που επιβαρύνουν το σύνολο των πολιτών είναι αδικαιολόγητες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ΦΠΑ


Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. που υποβάλλονται για τις φορολογικές περιόδους του τετάρτου τριμήνου του 2010 και του Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2011 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων αυτών καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Παράλληλα το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη ότι:

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών που υποβάλλονται για την ημερολογιακή περίοδο του Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την 27η Ιανουαρίου 2011.

Η υποβολή των ανακεφαλαιωτικών πινάκων αυτών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

H υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο και καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιανουαρίου 2011 δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιείται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι και την ημερομηνία αυτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετέφερε λαθρομετανάστες με το τρακτέρ!


Ένας 33χρονος οδηγός τρακτέρ συνελήφθη από το λιμεναρχείο Κορίνθου για μεταφορά λαθρομεταναστών.

Ο οδηγός τρακτέρ μετέφερε σε διαμορφωμένο χώρο στο όχημα 14 λαθρομετανάστες, 3 εκ των οποίων ανήλικοι, με σκοπό τη φόρτωσή τους σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου συνελήφθησαν οι λαθρομετανάστες ενώ κατασχέθηκαν ο ελκυστήρας και το επικαθήμενο στο οποίο έκρυβε τους μενανάστες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων


Χθές απεστάλη προς όλους τους αρμόδιους φορείς και στα θεσμικά όργανα το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, σχετικά με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εταιρείας ΄΄ SUSSAKI LOGISTICS A.E ΄΄, από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα εστάλη στην υπουργό, αλλά και στο συναρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στους βουλευτές του νομού, στην Περιφέρεια, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στον π. Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιβάλλοντος και νυν Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης έκανε την ακόλουθη δήλωση : ΄΄ Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τα θεσμικά όργανα ότι δε θα επιτρέψουμε περαιτέρω επιβάρυνση στην περιοχή μας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την υλοποίηση σχεδιασμών που συγκρούονται με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με τη σύσσωμη βούληση των θεσμικών οργάνων και των κατοίκων του Δήμου μας. Ο δρόμος της ανάπτυξης επιβάλλεται να είναι απολύτως συμβατός με τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτή είναι πάγια αρχή μας και δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση. Πολύ σύντομα δε, υλοποιώντας την προεκλογική μας δέσμευση για την ίδρυση Δημοτικού Παρατηρητηρίου ελέγχου της ρύπανσης με έδρα τους Αγίους Θεοδώρους θα σηματοδοτήσουμε και την πάγια πολιτική μας αντίληψη : η ανάπτυξη έχει όρους και κανόνες, τους οποίους περιφρουρεί η δημοτική αρχή.΄΄
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακάλυψαν γονίδιο υπεύθυνο για τον καρκίνο


Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, που περιλάμβανε ερευνητές από τρεις χώρες (Βρετανία, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη), εντόπισε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο υπάρχει στο ένα τρίτο περίπου των ασθενών με καρκίνο των νεφρών. Η ανακάλυψη χαρακτηρίστηκε η πιο σημαντική των τελευταίων 20 ετών
Γονίδιο υπέυθυνο για τον καρκίνο των νεφρών;

καθώς είναι το δεύτερο σημαντικό γονίδιο που συνδέεται με τη συγκεκριμένη νόσο. Το επίτευγμα ελπίζεται ότι θα ανοίξει νέους δρόμους για την φαρμακευτική αντιμετώπισή της.

Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Μάικ Στράτον του βρετανικού Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το ΒΒC και την «Τέλεγκραφ», ανέφεραν ότι η νέα έρευνα παρέχει πλέον μια καλύτερη γενετική εικόνα για το πώς σχηματίζεται ο καρκίνος στα νεφρά.

Το συγκεκριμένο γονίδιο που βρέθηκε είναι το PBRM1 (επίσης γνωστό ως Baf180), στο χρωμόσωμα 3, ενώ είχε προηγηθεί πριν μια εικοσαετία η ανακάλυψη του ακόμα πιο συχνού γονιδίου VHL, που εμφανίζει μετάλλαξη σε οκτώ στους δέκα ασθενείς με τη συγκεκριμένη πάθηση. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμα την ακριβή αιτία που το PBRM1 απενεργοποιείται (μεταλλάσσεται), με συνέπεια να προκαλείται αφύσικη ανάπτυξη των κυττάρων και σχηματισμός όγκου.

Ο καρκίνος των νεφρών αποφεύγει την έγκαιρη διάγνωση, καθώς στις μισές περίπου περιπτώσεις οι ασθενείς δεν έχουν καθόλου συμπτώματα στα νεφρά τους. Είναι η έβδομη συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες και η ένατη στις γυναίκες.

Τώρα, όπως δήλωσε ο Στράτον, «πιστεύουμε πως έχουμε πια μια σχεδόν πλήρη κατανόηση των ανώμαλων γονιδίων που προκαλούν αυτόν τον καρκίνο, πράγμα που θα μας παρέχει πολλές νέες θεραπευτικές κατευθύνσεις». Η πιθανή εύρεση βιοδεικτών για την ύπαρξη μετάλλαξης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο γρήγορη διάγνωση της νόσου, προτού προχωρήσει πολύ και ουσιαστικά δεν είναι θεραπεύσιμη. Αν ο νεφρικός καρκίνος διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί σε ποσοστό 95%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βενζινοπώλες έκλεισαν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ


Κλειστά θα είναι, μέχρι και τις 12 το μεσημέρι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο σταθμό των Ευζώνων, αφού βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Πολιτείας να επαναλειτουργήσουν πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εάν η πολιτεία δεν πάρει πίσω την απόφασή της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τρίωρη στάση εργασίας δάσκαλοι και καθηγητές για τον σχολικό «Καλλικράτη»


Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για εκτεταμένες συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στον σχολικό «Καλλικράτη».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση 421.000 οχημάτων από την Toyota


Στην ανάκληση 421.000 οχημάτων στο εξωτερικό ανακοίνωσε πως προχωρά η Toyota εξαιτίας κινδύνου διαρροής καυσίμου. Το ίδιο πρόβλημα υποχρεώνει την εταιρεία να ανακαλέσει περισσότερα από 1,2 εκατ. οχήματα στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, διαπιστώθηκαν σε διάφορα μοντέλα προβλήματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διαρροή καυσίμου.

Οι ανακλήσεις εκτός Ιαπωνίας αφορούν κυρίως τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Βόρεια Αμερική (280.000), τη Γερμανία και, σε μικρότερο βαθμό, τη Ρωσία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτορείο

Διαβάστε Περισσότερα »

Kορινθοφρένεια επεισόδιο 16

Διαβάστε Περισσότερα »

Αμετακίνητος ο Λοβέρδος στις θέσεις του για τους φαρμακοποιούς


Αμετακίνητος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε ό,τι αφορά το «πακέτο» μέτρων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν θα χρησιμοποιήσει τον αμυντικό μηχανισμό που έχει στην διάθεση του για την καταστολή των κινητοποιήσεων – όπως είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την άρση των ιδιοκτησιακών περιορισμών, ρύθμιση που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον κλάδο, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει γίνει χειρόγραφη προσθήκη στο νομοσχέδιο που ξεκαθαρίζει πως τα φαρμακεία ανήκουν στους φαρμακοποιούς.

«θα μπορούσα να είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να ανοίξουν. Δεν το κάνω όμως. Στέλνω μήνυμα καταλλαγής», δήλωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως το «μενού» των μέτρων θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σκληρό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τις δημόσιες προμήθειες


Την θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ιδιαίτερα για τους διαγωνισμούς δημόσιων προμηθειών προϊόντων σε μεγάλες ποσότητες και για υλικά με κοινές τεχνικές προδιαγραφές, όπου μικρή διαφορά στην μοναδιαία τιμή καταλήγει σε σημαντικό συνολικό οικονομικό όφελος, παρουσίασε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ντ.Ρόβλιας, η διαδικασία θα αποτελείται από τα εξής στάδια: τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (eAuction), την ηλεκτρονική δημοσίευση (eNotification), την ηλεκτρονική υποβολή προσφορών (eSubmission), την ηλεκτρονική κατακύρωση (eAward), την ηλεκτρονική παραγγελία (eOrdering), συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών καταλόγων (eCatalogues), την ηλεκτρονική τιμολόγηση (eInvoicing) και την ηλεκτρονική πληρωμή (ePayment).

Πηγή : tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πελοποννήσου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης στην 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του κ. Τατούλη για συνεχή επικοινωνία και εμβάθυνση της συμμετοχικότητας των πολιτών στους θεσμούς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προσκαλούνται όλοι οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις και θέσεις τους προκειμένου να καταρτισθεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σχέδιο τουρκικής απόβασης σε ελληνικά νησιά


Με βασικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, το σχέδιο "Βαριοπούλα" που είχε καταστρώσει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό περιελάμβανε και επιχείρηση απόβασης σε ελληνικά νησιά.

Βάσει δημοσιεύματος τουρκικής εφημερίδας "Γιενί Σαφάκ", σε έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ υπήρχε αναφορά για τουρκική απόβαση στις Οινούσες, τους Φούρνους και τη Λέρο.

Η διαταγή για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, είχε δοθεί από τον τότε διοικητή του τουρκικού στόλου, το ναύαρχο Οζντέν Ορνέκ.

Να σημειωθεί ότι στα έγγραφα επισημαίνεται πως πρόκειται για "νησιά, νησίδες, βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα".

Σε συνεδρίαση που διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο "Suga", το ναυτικό τμήμα της "Βαριοπούλας", οι "προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα".

Επισημαίνεται επίσης ότι "σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης".

Μία εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της Λέρου, όπως επισημαίνεται σε έκθεση του 2002 με την υπογραφή του αρχιπλοιάρχου Ντενίζ Τζόρα, θα προκαλούσε αλλαγή στην κατάσταση επιφυλακής της Ελλάδας.

Η επίθεση με στόχο τις Οινούσες αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ και από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσέφεραν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του αντιπλοίαρχου Ερντίν Ινάλ και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003 αναφέρεται ότι στη μονάδα που θα δημιουργηθεί για την επιχείρηση στα νησιά θα πάρει μέρος και μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών.

Στην έκθεση, τέλος, για τη σχετική με το σχέδιο "Suga" συνεδρίαση που έγινε τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση, όμοια με αυτής στα Ίμια, που θα ξεσπάσει, θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ.

Πηγή: cosmos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα στείλουν κινητό στο διάστημα


Όλα τα είχε ο κόσμος με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, να μάθει ότι θα στείλουμε κινητό τηλέφωνο στο διάστημα του έλειπε. Σύμφωνα με το BBC, Βρετανοί μηχανικοί και επιστήμονες του Surrey Satellite Technology Limited (SSTL) στο Guildford σχεδιάζουν να στείλουν ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας γενιάς στο διάστημα, για να δουν αν θα λειτουργεί κανονικά κάτω στις ακραίες συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Το τηλέφωνο θα έχει λειτουργικό σύστημα Google Android, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ακριβές μοντέλο που θα στείλουν στο διάστημα. Το σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για ένα κανονικό smartphone από εκείνα που κυκλοφορούν στην αγορά και όχι κάποιο ειδικά ενισχυμένο μοντέλο.

Θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο για να ελέγξουν έναν μικρό δορυφόρο μήκους 30 εκατοστών και να βγάλει φωτογραφίες της Γης κατά τη διάρκεια μιας αποστολής που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες με την κωδική ονομασία STRaND-1 (Surrey Training Research and Nanosatellite Demonstration).
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ χωρίς ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία


Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους. «Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας .
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταδιακή μείωση των επικουρικών συντάξεων από το 2012


Στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν και οι επικουρικές συντάξεις, κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων της την ερχόµενη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, για τον τριµηνιαίο έλεγχο που θα κρίνει και την εκταµίευση της τέταρτης -και µεγαλύτερης- δόσης των 15 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει σε σχετι8κό δημοσίευμα η εφημερίδα Τα Νέα, στο αναθεωρηµένο Μνηµόνιο ορίζεται ότι οι όποιες προσαρµογές χρειαστούν στις παραµέτρους του κύριου ασφαλιστικού συστήµατος, καθώς και η µεταρρύθµιση των επικουρικών ταµείων και των ταµείων πρόνοιας, θα ολοκληρωθούν µέχρι το τέλος Ιουνίου 2011, ύστερα από διαβούλευση µε την τρόικα.

Τα επικουρικά ταµεία, τα οποία καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρµόσουν τις παροχές τους µε βάση την οικονοµική τους βιωσιµότητα.

Έτσι, όσα Ταµεία δεν είναι οικονοµικά βιώσιµα, θα πρέπει να περικόψουν τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες μπορεί να πέσουν ακόµα και κάτω από το 20% του συντάξιµου µισθού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες μέσα σε φορτηγάκι


Τριάντα δύο λαθρομετανάστες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν αστυνομικοί στην Κόρινθο ενώ στα χέρια των αρχών βρίσκεται και ο διακινητής.

Οι συλλήψεις έγιναν την Κυριακή (23/1) όταν ο 26χρονος Ουκρανός προσπάθησε να μεταφέρει του λαθρομετανάστες στην Πάτρα για να διαφύγουν από εκεί στο Μπάρι της Ιταλίας.

Το φορτηγό οδηγούσε ο νεαρός διακινητής και μέσα σε αυτό βρίσκονταν 26 Αφγανοί υπήκοοι και 6 Ιρακινοί.

Μάλιστα, το όχημα έφερε γερμανικές πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας και την πράσινα κάρτα τα οποία ήταν όλα πλαστά.

Ύστερα από έλεγχο, οι αρχές διαπίστωσαν πως ο αριθμός πλαισίου του φορτηγού άνηκε σε όχημα εταιρείας, με έδρα τους Αγίους Αναργύρους.

Το φορτηγό κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λίστα µε όσους χρωστούν πολλά στο ∆ηµόσιο θα δηµοσιοποιεί το υπουργείο Οικονοµικών


Λίστα µε τα ονόµατα όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς το∆ηµόσιο, από ένα ποσό και πάνω, θα δηµοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονοµικών µε βάση ρύθµιση που θα συµπεριληφθεί στο φορολογικό νοµοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα θεσπίσει κριτήρια για την κατάταξη των οφειλών αυτών σε εισπράξιµες και µη εισπράξιµες. Τα ονόµατα των µεγαλοοφειλετών µε ληξιπρόθεσµες οφειλές θα δηµοσιοποιούνται έπειτα από την πάροδο ενός εύλογου χρονικού διαστήµατος, ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία και το κίνητρο να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Επίσης, το νοµοσχέδιο πουθα συζητηθεί αύριο στις γενικές του κατευθύνσεις στο Υπουργικό Συµβούλιο και σχεδιάζεται να ψηφιστεί ώς τα τέλη Φεβρουαρίου, περιλαµβάνει µια σειρά από ρυθµίσεις για αυστηρότερες φορο-ποινές, όπως αυτόφωρο για µη απόδοση ΦΠΑ ακόµη και για ποσάαρκετά κάτω των 50.000 ευρώ, αλλά και µέτρα - ανάσα για τις επιχειρήσεις όπως µείωση του συντελεστήφορολόγησης στα αδιανέµητα κέρδη από 24% σε 20% και αναβολή για έναέτος του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες µετοχών. Οι λεπτοµέρειες των ρυθµίσεων συζητήθηκαν το Σάββατο σε σύσκεψη του οικονοµικού επιτελείου.

Πηγή : tanea.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ


Aυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων προς τους κλάδους υγείας των ταμείων, χωρίς ταυτόχρονα οποιαδήποτε αλλαγή στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Αν και σχεδιάζεται η μεταρρύθμιση στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας, με την κυβέρνηση να θεωρεί τη δημιουργία ενιαίου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας για όλους τους ασφαλισμένους ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το 2011, η αύξηση των εισφορών έρχεται για μια ακόμη φορά νωρίτερα από τη βελτίωση των παροχών.

Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης από τις 6 Δεκεμβρίου του 2010, η οποία όμως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 20 Ιανουαρίου, τροποποιείται ο κανονισμός του κλάδου υγείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και αυξάνεται η μηνιαία ατομική εισφορά των λεγόμενων παλαιών ασφαλισμένων, που εντάχθηκαν στην ασφάλιση πριν από το 1993. Βάσει της απόφασης, η μηνιαία ατομική εισφορά του Κλάδου Υγείας για όσους έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1992, ορίζεται σε ποσοστό 7,65% επί της 4ης ασφαλιστικής κατηγορίας όπως ισχύει κάθε φορά. Να σημειωθεί ότι, για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους, από το 2009, η εισφορά είχε οριστεί στα 90 ευρώ το μήνα και βάσει της νέας απόφασης, η εισφορά ανεβαίνει στα 92,80 ευρώ το μήνα.

Αυξημένες εισφορές για υγεία, πληρώνουν από τις αρχές του νέου έτους και οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Αναλυτικά, από 1/1/2011 οι εισφορές καθορίζονται σε 2,5% από 1,5% επί των ασφαλιστικών κατηγοριών που ανήκουν.

Μάλιστα, στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, προβλέπεται ότι από 1 Ιανουαρίου του 2012, η εισφορά θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να φθάσει για όλους τους ασφαλισμένους στο 4%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η μετενσάρκωση του Κερτ Κομπέιν!

Χαμός γίνεται στο YouTube γιατί υποστηρίζουν πως ο Κερτ Κομπέιν των Nirvana ζει στη Ρωσία και τραγουδά στο μετρό! Πρόκειται για τον Ρώσο καλλιτέχνη Νικολάι από το Novosibirsk και αξίζει να τον ακούσετε να τραγουδάει...

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα τριήμερη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί.


Τη συνέχιση πανελλαδικά της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28,Ιανουαρίου) ,αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του , το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ Πύργου-Καλαμάτας


Αναστέλλονται από τη Δευτέρα τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη διαδρομή Πύργου-Καλαμάτας.

Σύμφωνα συγκεκριμένα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλεται η κυκλοφορία των δρομολογίων 1350, 1351, 1352, 1353 μεταξύ Πύργου - Καλαμάτας - Πύργου.

Η απόφαση εντάσσεται πλαίσιο της νέας πολιτικής που καλείται να εφαρμόσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υλοποιώντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη διακοπή ζημιογόνων δρομολογίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία σε τράπεζα με λεία 500.000 ευρώ στη Πάτρα


Ληστεία με λεία 500.000 ευρώ σημειώθηκε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα.

Οι δύο δράστες, που φορούσαν κράνη, εισέβαλαν στο υποκατάστημα, αφού πρώτα έσπασαν την πόρτα με βαριοπούλα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τα ταμεία, πήραν τα χρήματα και βγήκαν από την τράπεζα.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μηχανή και εξαφανίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τη Δευτέρα η αύξηση των διοδίων


Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.

Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70.

Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11.

Αντίστοιχές θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Εξανεμίστηκε 1 δισ. ευρώ από την κινητή περιουσία του ΙΚΑ


Το 2010 εξανεμίστηκε 1 δισ. ευρώ από την κινητή περιουσία του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ.

Με βάση συγκριτικά στοιχεία των δύο προηγούμενων ετών που κατέθεσε χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, το Ίδρυμα εμφάνισε το 2010 απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009, από την απομείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου του, σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.

Οι απώλειες - έστω και λογιστικές - που καταγράφει το χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ αφορούν αφενός τη μείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου των Ταμείων, δηλαδή των επενδεδυμένων αποθεματικών σε μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο, αφετέρου τις απώλειες από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά και των ομολόγων που κατέχει το ίδρυμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στην ΕΡΤ


Στην κεντρική ιστοσελίδα της ΕΡΤ Α.Ε. αναρτήθηκαν οι κατάλογοι με τα ονόματα των προσληφθέντων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου http://www.ert.gr/el/anakoinoseis/ .

Αναλυτικά, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 18/1, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής Αξιολόγησης, την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου 146 δημοσιογράφων, 15 ραδιοφωνικών παραγωγών, τριών φωτογράφων, 15 ηχοληπτών ραδιοφώνου, 15 γραφιστών και ενός καλλιτεχνικού διευθυντή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το οριστικό καθεστώς των αποδείξεων


Οι αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, θα παραδίδονται σε κλειστό φάκελο με αναγραφή του συνολικού αριθμού των αποδείξεων αλλά και της συνολικής αξίας τους.

Σε περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων, οι αποδείξεις θα κρατούνται σε φάκελο από τον φορολογούμενο και θα παραδίδονται στην εφορία εάν και εφ' όσον ζητηθούν σε περίπτωση ελέγχου της δήλωσης.

Ειδικότερα για όσους προβλέπεται επιστροφή φόρου θεωρείται πιθανό ότι θα ζητηθούν ούτως ή άλλως.

Να υπενθυμιστεί ότι σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου, σε περιπτώσεις που οι αποδείξεις έχουν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και το μελάνι τους έχει εξαφανιστεί δεν θα προσμετρώνται.

Στις αποδείξεις θα μπουν όλα τα ποσά δαπανών που έγιναν στην Ελλάδα με ανώτατο ατομικό όριο τις 15.000 ευρώ και οικογενειακό όριο τις 30.000 ευρώ.

Στις δαπάνες των αποδείξεων περιλαμβάνονται και τα παρακάτω:

- δαπάνη συμβολαιογράφου για σύνταξη απόκτησης ακινήτου εφ' όσον δεν εμπίπτει στις δαπάνες των τεμηρίων (π.χ. γονική παροχή ή δωρεά)

- αποδείξεις ΕΛΤΑ, εταιρειών courier

- αποδείξεις αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών για κοινόχρηστους χώρους εκτός από τους λογαριασμούς.

- διόδια

Υπενθυμίζεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν:

α) Τα εισιτήρια

β) Οι λογαριασμοί (νερό, τηλεπικοινωνίες, ΔΕΗ)

γ) Οι δαπάνες τεκμηρίων, όπως : Αγορά αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κλπ, αγορές αγαθών αξίας άνω των 10.000 ευρώ, αποπληρωμή δανείων, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, φροντιστήρια, οι δωρεές χρηματικών ποσών και οι δαπάνες σε τόκους στεγαστικών δανείων

δ) Οι δαπάνες που εξασφαλίζουν φορολογική έκπτωση και συμπεριλαμβάνονται σε ξεχωριστό πεδίο της δήλωσης.

Αυτές είναι:

- οι αποδείξεις σε γιατρούς και δικηγόρους

- όλες οι ιατρικές δαπάνες σε νοσοκομεία (με εξαίρεση τις δαπάνες για τα φάρμακα) ¦οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία

- ενοίκια κύριας κατοικίας αλλά και τα ενοίκια των παιδιών που σπουδάζουν

- οι δωρεές χρηματικών ποσών και οι δαπάνες σε τόκους στεγαστικών δανείων

- ασφάλιστρα ζωής ή θανάτου, πυρκαγιάς, αυτοκινήτου

Ποιοι δεν χρειάζεται να μαζέψουν αποδείξεις

• Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό καθώς και αυτοί του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και των στρατιωτικών, που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και των υπαλλήλων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, των υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και των υπαλλήλων της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες.

• Όσοι μένουν σε οίκο ευγηρίας

• Οι φυλακισμένοι

• Οι κάτοικοι μελών της Ε.Ε. που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα πλέον του 90% του συνολικού τους

Ποιες αποδείξεις μετράνε για το αφορολόγητο

Αποδείξεις που μαζεύουμε από:

1. Δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων

2. Κέντρα διασκέδασης (κοσμικές ταβέρνες, καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, μπουάτ, χορευτικά κέντρα),

3. Εστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες με ή χωρίς ζωντανή μουσική,

4. Οινομαγειρεία ή οινεστιατόρια,

5. Πιτσαρίες, ψητοπωλεία, οβελιστήρια (σουβλατζίδικα),

6. Μεζεδοπωλεία, ουζερί, τσιπουράδικα, ζυθοπωλεία και σνακ μπαρ

7. Δαπάνες σε μεσίτες για την ενοικίαση ή την αγοραπωλησία ακινήτων

8. Ωδεία

9. Σχολές χορού, ρυθμικής και μπαλέτου

10. Σχολές πολεμικών τεχνών, πάλης και παρόμοιων αθλημάτων γυμναστήρια

11. Κολυμβητήρια

12. Ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής

13. Κομμωτήρια

14. Διαιτολόγοι

15. Διατροφολόγοι

16. Ομοιοπαθητικοί

17. Λογοθεραπευτές

18. Μασέρ

19. Επισκευή και συντήρηση συσκευών κλιματισμού

20. Υδραυλικοί

21. Ηλεκτρολόγοι

22. Ελαιοχρωματιστές και επαγγελματίες που ασχολούνται με την επισκευή και συντήρηση οικοδομών

23. Αποδείξεις από φαστ φουντ

24. Σούπερμάρκετ

25. Εμπορικά καταστήματα

26. Αποδείξεις τσιγάρων

27. Καταστήματα τροφίμων-ποτών

28. Αποδείξεις σε πλοία
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή χωρίς τροποποιήσεις το ν/σ του υπ. Υγείας


Χωρίς τροποποιήσεις για τα ζητήματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, την ώρα που τα φαρμακεία έχουν μείνει κλειστά στο πλαίσιο των διαδοχικών 24ωρων απεργιών που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ζητήματα που ενδεχομένως γεννούν ανασφάλεια στον κλάδο των φαρμακοποιών, όπως η χορήγηση άδειας σε μη φαρμακοποιούς και η λειτουργία πολυκαταστημάτων - φαρμακείων, έχουν κλείσει οριστικά, διευκρίνισε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ξεκαθάρισε: «Για μας, αυτά είναι κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να γίνουν». Σχολιάζοντας ωστόσο τη στάση των φαρμακοποιών, ανέφερε πως «η άρνηση δεν είναι επιλογή».

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας προχωρούν από σήμερα έως και την Παρασκευή σε διαδοχικές 24ωρες απεργίες, κινητοποίηση που θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς


Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς -πλην του Μετρό και του τραμ- αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο.

Διάλογος με το επιβατικό κοινό σε ομηρία δεν μπορεί να γίνει, διαμηνύει το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στο Τραμ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει ο διάλογος, ενώ οι ενώσεις των υπολοίπων συγκοινωνιών μετέχουν μεν στο διάλογο, συνεχίζουν δε τις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα:

- Σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, τα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

- Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσει από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4:00 το απόγευμα.

- Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου τα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζουν εκτάκτως τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου


Έτοιμοι για αγώνα διαρκείας είναι οι φαρμακοποιοί, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις απεργίες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω παρά τις οργισμένες αντιδράσεις εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στέλνει την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος, δήλωσε ότι η πρότασή του θα είναι ο κλάδος να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ τόνισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα κοπεί η πίστωση από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι φαρμακοποιοί-όπως τόνισε-έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση για το θέμα του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο


Με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, συνδικαλιστές των υπαλλήλων του σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Περιφερειακό Σύμβουλο, Θανάση Πετράκο, συναντήθηκε μετά από αίτημα τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλουκέφαλος, και οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου , Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και τον λόγο έλαβαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστείδης Μπουρμάς, ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΣΕ και ο κ. Πετράκος, παρουσιάζοντας την αγωνία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα αύριο στις χειμερινές εκπτώσεις


ύριο Σάββατο ξεκινούν επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αν και τα εμπορικά καταστήματα πωλούν ήδη με προσφορές - προεκπτώσεις και μειωμένες τιμές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Όπως σημειώνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος και των συντάξεων, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, άλλαξαν τα δεδομένα και τις προτεραιότητες της καθημερινότητας.

Για αυτούς λοιπόν τους λόγους οι χειμερινές εκπτώσεις που φέρνει η νέα χρονιά αναμένονται από τους περισσότερους καταναλωτές με ιδιαίτερη ανυπομονησία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδική κινητοποίηση στα διόδια από το ΠΑΜΕ


Το ΠΑΜΕ πραγματοποιηεί σήμερα κινητοποίηση στα διόδια όλης της χώρας και καλεί τους πολίτες να παλέψουν οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μαζί με το ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).

«Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους» αναφέρει το ΠΑΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Ραγκούση-Μπιρμπίλη με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος για τις παράνομες χωματερές


Με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Γιάνες Ποτότσνικ θα συναντηθούν εντός της ημέρας στις Βρυξέλλες η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με θέμα τις παράνομες χωματερές στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου, η συνάντηση αφορά τη διαδικασία προσφυγής της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χωματερές, οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ελλάδα κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα απόβλητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αλμα της ανεργίας στο 13,5% τον Οκτώβριο


Στο 13,5% «σκαρφάλωσε» τον Οκτώβριο η ανεργία στη χώρα μας έναντι 9,8% τον Οκτώβριο του 2009 και 12,6% το Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.369.543 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 684.047 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.263.751 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 135.557 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009 (μείωση 3,0%) ενώ αυξήθηκαν κατά 3.048 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (αύξηση 0,1%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 192.908 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009 (αύξηση 39,3%) και κατά 56.332 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (αύξηση 9,0%).

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών- Πατρών έως 15/4


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, με τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στην λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (ΛΑΕ), από σήμερα μέχρι και την 15η Απριλίου, στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, από το 59ο ως το 88ο περίπου χιλιόμετρο, για την ασφαλή εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στον αυτοκινητόδρομο.

Δεν θα εκτελούνται εργασίες το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα


Στα χέρια των λιμενικών έπεσε χθες λίγο πριν τις επτά το απόγευμα ένας 34χρονος οδηγός φορτηγού , αφού ύστερα από έλεγχο βρέθηκε να μεταφέρει χωρίς νόμιμα παραστατικά 31.380 κούτες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 313.800 πακέτα ή σε 6.276.000 λαθραία τσιγάρα. Το παράνομο φορτίο ήταν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε κουτιά με φελιζόλ.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλύψεις Wikileaks για την Ελλάδα


Σε ένα από αυτά, µε ηµεροµηνία 29 Ιανουαρίου 2010, ο τότε υπουργός Προστασίαςτου Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εµφανίζεται να λέει στον αµερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα πως η ΕΥΠ είναι «ένα τίποτα» και πως η Αστυνοµία γνωρίζει τις ταυτότητες όλων των µελών των τροµοκρατικών οργανώσεων, αλλά δεν έχει στοιχεία ώστε να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Και τα τρία διπλωµατικά τηλεγραφήµατα δηµοσιοποιήθηκαν από την «Guardian», ένα από τα πέντε ξένα έντυπα που συνεργάζονται µε το Wikileaks, στο πλαίσιο της υπηρεσίας You Ask, We Search (Εσείς Ρωτάτε, Εµείς Ψάχνουµε). Τουλάχιστον τα δύο τηλεγραφήµατα δηµοσιοποιήθηκαν ως απάντηση σε ερωτήσεις χρηστών του ∆ιαδικτύου σχετικά µε τη Frontex, την υπηρεσία ελέγχου των συνόρων της Ε.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »