Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Ερώτηση πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Άγγελος Μανωλάκης προς την υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Α. Διαμαντοπούλου, αν σε συνεργασία με άλλους φορείς, προτίθενται να προωθήσουν την ίδρυση σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Λουτράκι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ


Δεν κάνει πίσω η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων για το θέμα του Υπόγειου πάρκινγκ.

Σήμερα έληξε η προθεσμία του διαγωνισμού για την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κορίνθου, αφού δεν βρέθηκε επιχειρηματίας για να αναλάβει το έργο.

Όμως η Δημοτική αρχή του Δ. Κορινθίων καλεί και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει για να ξαναδημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ...

Σημαντικές συνεδριάσεις κάνει η ΝΟΔΕ Κορινθίας, για να κρατήσει σε εγρήγορση και "ετοιμοπόλεμα" τα στελέχη της, στο Νομό Κορινθίας.

Όμως δεν τα κατφέρνει πάντα :

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ "ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ"


Για άλλη μια φορά η "Κίνηση πολιτών " θα δώσει συνέντευξη τύπου για το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το Νομό Κορινθίας , την διαχείριση των απορριμάτων .

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για τα νέα δεδομένα που έβαλε ο νέος Περιφερειάρχης δηλαδή την προώθηση σε μεγαλύτερο βαθμό της ανακύκλωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΟΛΚΟ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Π.Γερουλάνο για το θέμα της Αρχαίας Διόλκου έκανε ο Βουλευτής του Νομού Κορινθίας κ. Άγγελος Mανωλάκης.

Ο κ. Μανωλάκης αφού έκανε παρουσίαση της Αρχαίας Διόλκου και την Ιστορική του σημασία, τόνισε πως χρειάζεται άμεση παρέμβαση για την προστασία και αποκατάστασή του.

Ο βουλευτής του Νομού στην συνέχεια ρώτησε τον υπουργό για το τι προτίθεται να πράξει άμεσα για την προστασία του χώρου, την αυστηρή χωροθέτηση και συντήρηση του και αν υπάρχει σχεδιασμός ώστε να αξιοποιηθεί αρχαιολογικά και τουριστικά η περιοχή αυτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2010


Πολλές είναι και φέτος οι εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Το εορταστικό πρόγραμμα θα κορυφωθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου,στις 16:00, στην κεντρική οδό της πόλης, την Εθνικής Αντιστάσεως,όπου και θα πραγματοποιηθεί παρέλαση αρμάτων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα C: REAL
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Κλειστή θα είναι από σήμερα όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι του Νομού Κορινθίας λόγο της συμμετοχής των μόνιμων και συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου & ώρα 21:00΄ στο κέντρο «ΜΕΔΟΥΣΑ» του Μεκριζή στην Μπαθαρίστρα Κορίνθου.Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων διοργανώνει
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ" με το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “Opus Femina” &
Μουσικούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2007 στο Δημοτικό Θέατρο έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών με θέμα : "Η Κίνηση Μπροστά στον Καλλικράτη"

O επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών και δημοτικός σύμβουλος κ. Χ. Κασίμης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κίνηση Πολιτών εδώ και 4 χρόνια για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των Κορινθίων και την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου.Ενω συνέχισε τονίζοντας πως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το παρόν ούτε το μέλλον του δήμου έχοντας ήδη κλείσει τον κύκλο της.

Το μέλος της Κίνησης Πολιτών Μαρία Θελερίτη ανέλυσε τα τρωτά σημεία του σχεδίου Καλλικράτης εκφράζοντας την ελπίδα πως η διαβούλευση και οι προτάσεις των δήμων θα έχουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του σχεδίου νόμου που αργότερα θα αποτελέσει νόμο του κράτους.

Το λόγο πήρε πάλι ο κ. Κασίμης εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως τα πρόσωπα αυτά υπάρχουν σε όλους τους χώρους και πως το μέλημα των κομμάτων και των εμπλεκομένων στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου θα πρέπει να είναι ‘’να μη χάσει ο δήμος μας’’.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2-Κόρινθος) τη 2η συνάντηση με σκοπό την ίδρυση Ανωνύμου Εταιρείας που θα ασχοληθεί με τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων στο Νομό Koρινθίας.

Το έργο αφορά στη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων για την υποδοχή νέων επιχειρήσεων ή τη μετεγκατάσταση υπαρχουσών επιχειρήσεων, καθώς και την οργάνωση άτυπων βιομηχανικών οργανώσεων γύρω από υπάρχουσες βιομηχανίες.

Καλούμε τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΙΕΡΕΙΣ


Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου μαζί με το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Νομού Κορινθίας «ΔΙΟΛΚΟΣ», στις 9η Φεβρουαρίου 2010 και στην έδρα του Κέντρου (Εθνικής Ανεξαρτησίας 61 στην Κόρινθο), οργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων για τον καταρτισμό των Εφημερίων της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου μας με τον τίτλο: «Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Σημαντική θα είναι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων που θα καθορίσει το μέλλον του κτιρίου της Δημοτικής αγοράς Κορίνθου. Το Δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19.00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα (οδός Κολιάτσου 32, 2ος όροφος).

Η συζήτηση προβλέπεται να είναι έντονη, αφού οι καταστηματάρχες που ήδη στεγάζουν τα καταστήματα τους στο σημείο, φοβούνται για το μέλλον τους .
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 11:40 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας του Ζευγολατιού Κορινθίας.

Δύο άγνωστοι άντρες μπήκαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, και με την απειλή όπλων απέσπασαν από τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Αμέσως μετά βγήκαν από την τράπεζα όπου τους περίμενε και τρίτος συνεργός και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ



Νέα δεδομένα δημιουργούνται από τις 3 Μαρτίου, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως. Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του έργου, θα ισχύσουν αλλαγές στη λειτουργία των σταθμών διοδίων Σπαθοβουνίου και Νεστάνης, με χρέωση πλέον και στις δύο κατευθύνσεις, αλλά με νέες χρεώσεις που συνολικά επιφέρουν μείωση στις τιμές διοδίων από
10 - 40 λεπτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΦΩΤΙΑ ΣΕ Ι.Χ. ... ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ


Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στην περιοχή του Ισθμού μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα.

Ο οδηγός του φλεγόμενου αυτοκινήτου πρόλαβε να βγει εγκαίρως έχοντας ελαφριά εγκαύματα.

πηγή : diogenis-press
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Κορίνθου όταν έγινε διακοπή ρεύματος Ο ηλεκτρισμός στην πόλη της Κορίνθου έχει αποκατασταθεί ενώ στο Νοσοκομείο Κορίνθου αυτό στάθηκε αδύνατον μιας και η γεννήτρια του Νοσοκομείου δεν λειτούργησε λόγο προβλήματος.

Ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στα ασθενοφόρα , αφού, λόγω της διακοπής ρεύματος, δεν είναι δυνατή η παροχή οξυγόνου από τα μηχανήματα του νοσοκομείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 18 ΩΡΕΣ


Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες 18 ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πιθανώς την Κρήτη και τις Κυκλάδες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από 300 μέτρα).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ετοιμάζει η κυβέρνηση με στόχο του ασφαλισμένους μετά το 1983 , τους νέoυς εργαζομένους, τις γυναίκες και όσους παίρνουν πρόωρες συντάξεις.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ οι αλλαγές θα έχουν τις εξής κατευθύνσεις :
  1. η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες, στο Δημόσιο, στα 65 έτη
  2. η «εθελοντική παραμονή» στην εργασία μετά το 65ο έτος με την παροχή κινήτρων
  3. η κατάργηση της 35ετίας με τη σταδιακή αύξηση του χρόνου ασφάλισης στα 40 έτη εργασίας
  4. η αύξηση των ετών ασφάλισης για τους ένστολους (αστυνομικούς και στρατιωτικούς)
  5. η καθιέρωση ενιαίων παροχών, για όλα τα Ταμεία, στο επίπεδο του ΙΚΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ "ΚΤΙΡΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Όσοι έχουν επισκεφθεί τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, βλέπουν ένα κτίριο το οποίο όχι μόνο δεν είναι κατάλληλο για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της υπηρεσίας, αλλά ούτε καν λειτουργικό για της ανάγκες που έχει κάθε αστυνομικό τμήμα.

Το κτίριο φάντασμα της αστυνομίας ,που βρίσκετε στο κέντρο τη Κορίνθου, αποτελείται από τριτοκοσμικά γραφεία "πνιγμένα" στους φακέλους όπου εκεί προσπαθούν οι υπάλληλοι να κάνουν την δουλεία τους. Τα κρατητήρια θυμίζουν παλιά αποθήκη. Ενώ τα όργανα γυμναστικής που θα έπρεπε να επανδρώνουν μία αίθουσα γυμναστικής είναι στοιβαγμένα σε αποθήκες.

Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν δικαιολογεί την έξαρση εγκληματικότητας και την ατιμωρησία που υπάρχει στους κακοποιούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ...


Και πάλι διάλογο ζήτησε, για την διαχείριση των απορριμάτων, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, με την μόνη διαφορά, ότι αυτός ο διάλογος θα γίνει με σημείο αναφοράς την ανακύκλωση.

Ο κ. Χατζημιχάλης δήλωσε πως έχουμε μεγάλη καθυστερήσει στο συγκεκριμένο θέμα και θα πρέπει να γίνει συζήτηση από την αρχή με νέα δεδομένα.

Δηλαδή όπως είναι εμφανές, ξεχνάμε τον δεματοποιητή, που τόσο μεγάλη αντιπαράθεση είχε προκαλέσει μεταξύ των αυτοδιοικητικών και περιμένουμε άλλα τρία χρόνια για να βρεθεί η λύση Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο προηγούμενος περιφερειάρχης με τους δημάρχους του Νομού Κορινθίας, για να καταλήξουν στην κακή λύση του δεματοποιητή, με αυτήν την απόφαση βέβαια να έχει μείνει στα χαρτιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗ Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ



Στον αποκλεισμό του κόμβου της Στέρνας στη Κορίνθου - Τριπόλεως προχώρησαν στις 13:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η κυκλοφορία από Κόρινθο προς Τρίπολη εκτρέπεται στο 109 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου και συγκεκριμένα, από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας οι οδηγοί κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Άργους και στα Δερβενάκια και λίγο πριν το Άργος ακολουθούν το δρόμο Άργους - Στέρνας. Αντίστροφα κινούνται οι οδηγοί που κατευθύνονται από Τρίπολη προς Κόρινθο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΥΘΥΝΗ


Παράπονα υπάρχουν από τους καταστηματάρχες της πόλης της Κορίνθου για μειωμένο τζίρο ακόμα και στην περίοδο των εκπτώσεων. Οι περισσότεροι έμποροι ρίχνουν ευθύνες στην Δημοτική Αρχή και ποιο συγκεκριμένα στην δημιουργία των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της Κορίνθου.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η δημιουργία των συγκεκριμένων πεζοδρομήσεων έχει φέρει μία αναστάτωση σε δημότες και επισκέπτες της πόλης. Το συγκεκριμένο έργο έχει μερικές αδυναμίες κυρίως μετακίνησης ανθρώπων τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με προβλήματα υγείας.

Αλλά τα προβλήματα που δημιουργούν οι πεζοδρομήσεις σταματούν εκεί. Η πτώση του τζίρου στα καταστήματα της Κορίνθου οφείλεται αποκλειστικά σε συμπεριφορές καταστηματαρχών και των προϊόντων που προωθούν στην περίοδο των εκπτώσεων.

Αλλάξτε συμπεριφορά απέναντι στους πελάτες σας . Δεν τους χαρίζεται, αγοράζουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στο νέο σχέδιο Καλλικράτης και να αλλάξει τον Αυτοδιοικητικό χάρτη.

Στο Νομό Κορινθίας πολλοί είναι αυτοί που θέλουν την θέση του Δημάρχου, σε έναν διευρυμένο δήμο, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που θέλουν μία συγκεκριμένη συνένωση, με άλλους όμορους Δήμους.

Όλοι οι δήμαρχοι έχουν κάνει την δική τους πρόταση, σύμφωνα με το συμφέρον τους αλλά και του δήμου τους, εκτός από τον δήμαρχο του Δήμου Άσσου - Λεχαίου κ. Καμπούρη, ο οποίος βλέπει ,θετικά την συνένωσή του με τον δήμο Κορίνθίων και αυτό γιατί πιστεύει πως μία τέτοια συνένωση θα ευνοούσε τον Δήμο του, κυρίως στο θέμα της υδροδότησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ;


Όπως όλα δείχνουν ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς, βλέπει ζεστά την θέση του Δημάρχου του διευρυμένου Δήμου Κορινθίων.

Ο κ. Ταγαράς στην τελευταία συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και μετά από ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε , πως κανείς δεν μπορεί να τον τελειώσει πολιτικά εκτός από τον λαό. Αυτό σημαίνει πως ίσως μετά το τέλος της θητείας του, θα δοκιμάσει από άλλη θέση να εκλεγεί.

Αλλά που θα θελήσει να δοκιμαστεί ο νυν Νομάρχης ;

Ως Περιφερειάρχης θα είναι δύσκολο, αφού η Ν.Δ. θα θελήσει να βάλει πρόσωπο με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην περιφέρεια.

Ως βουλευτής θα είναι εξίσου δύσκολο, γιατί υπάρχουν ήδη πρώην βουλευτές, ποιο έμπειροι στην μάχη των εθνικών εκλογών, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εκλογή του ως βουλευτής να δυσκολεύει αρκετά.

Ως δήμαρχος όμως ενός διευρυμένου δήμου Κορινθίων ;
Γιατί προσπαθεί ο κ. Ταγαράς να συνδέσει το όνομα του και επαναλαμβάνει πολλές φορές στις συνεντεύξεις που παραχωρεί κατά καιρούς ότι συνέβαλε και αυτός στην υδροδότηση του Δήμου Κορινθίων ;
Διαβάστε Περισσότερα »

STOP ... ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗ ΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Σε αδιέξοδο βρίσκεται πλέον η δημοτική αρχή του Δήμου Κορινθίων για το θέμα των απορριμάτων, αφού με απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόχας, βάζει stop στα απορριμματοφόρα του Δήμου Κορινθίων στον ΧΑΔΑ του Ζευγολατιού.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο Δήμων έγινε πριν απο δύο χρόνια περίπου με το σκεπτικό ότι θα είχε βρεθεί κάποια λύση για την διαχείριση των απορριμάτων. Ο δήμος Βόχας έδινε τον χώρο για την εναπόθεση των απορριμάτων της Κορίνθου ενώ ο Δήμος Κορινθίων προσέφερε αρκετό νερό για την υδροδότηση του δήμου Βόχας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Δήμος Βόχας έσπασε την συμφωνία με τον Δήμο Κορινθίων. Αλλά κανείς δεν σκέφτηκε τι θα γίνει το καλοκαίρι όταν θα υπάρξει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας ;
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ


Τρεις, και επίσημα έγιναν οι υποψηφιότητες για την θέση του δημάρχου του Δήμου Κορινθίων από την πλευρά της Ν.Δ. .

Χθες το βράδυ ο κ. Παναγιώτης Λούμπας και επίσημα δήλωσε την υποψηφιότητα του στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου.

Τώρα η Ν.Δ. έχει τρεις αυτοδιοικητικούς για την ίδια θέση τον κ. Παπαφωτίου , τον κ. Γιώτη και τον κ. Λούμπα.
Διαβάστε Περισσότερα »