Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Το κλίμα ανάμεσα στα στελέχη της Ν.Δ., μετά και από τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, είναι σχεδόν εχθρικό.

Πόσο ρόλο όμως θα παίξουν οι τελευταίες αυτές εκλογές και το αποτέλεσμά της, για το χρίσμα της υποψηφιότητα για τον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Κορινθίων ;

Όπως όλα δείχνουν οι υποψηφιότητες από την πλευρά της Ν.Δ. θα είναι τουλάχιστον τρεις, και το όνειρο του χρίσματος ορισμένων από τους υποψηφίους φαντάζει μακρινό , αφού η στήριξη τους στην κα. Ντόρα Μπακογιάννη στις τελευταίες εκλογές, είναι τώρα εμπόδιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

"ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ"


"Τρίβει τα χέρια του" ο νυν Δήμαρχος του Δ. Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, μετά την ανακοίνωση του κ. Απόστολου Παπαφωτίου. για την υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος του Δ. Κορινθίων .

Η διάσπαση στην αντίπαλη παράταξη είναι προ των πυλών, αφού οι μνηστήρες για την θέση του Δημάρχου του Δ. Κορινθίων, που θέλουν την στήριξη της Ν.Δ., είναι τουλάχιστον τέσσερις.

Αυτό σημαίνει πως αν παραμείνει από την μεριά του ΠΑΣΟΚ σαν μοναδική υποψηφιότητα ο κ. Πνευματικός τότε οι πιθανότητες για την επανεκλογή του νυν Δημάρχου, αυξάνονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Οργή υπάρχει για την κυβέρνηση από τους πολίτες μετά από τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

Σε μία περίοδο που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από την οικονομική κρίση ήρθε και το "κερασάκι στην τούρτα" δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας .Χρήματα που θα πήγαιναν σε ανάγκες της οικογένειας τώρα θα πάνε στις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Ο ΑΠ. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ


Ο Απόστολος Παπαφωτίου είναι η δεύτερη επίσιμη υποψιφιοτητα για την θέση του Δημάρχου του Δ. Κορινθίων.

Μετά από μία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρόεδρος του Λυσσιπείου Πνευματικού Κέντρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας δήλωσε, παρουσία φίλων και υποστηρικτών του , πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δ. Κορινθίων.

Τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι πολλά, αφού υπάρχει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη θέση, από την πλευρά της Ν.Δ. , από αρκετούς μνηστήρες π.χ. ο κ. Λουζιώτης, ο κ. Λούμπας καθώς και ο κ. Γιώτης.

Πάντως μουδιασμένοι είναι, μετά από την υποψηφιότητα του κ. Παπαφωτίου, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της " Ένωσης Κορινθίων", αφού βλέπουν ότι οι υποψηφιότητες για την θέση του Δημάρχου του Δ. Κορινθίων από την μεριά της δεξιάς παράταξης όλο και πληθαίνουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΑΝΤΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟ



Εορταστικό το κλίμα σε όλες τις περιοχές του Νομού Κορινθίας. Η εικόνα στους δρόμους των πόλεων αλλά και των χωριών, πάνω κάτω γνωστή, με τα μικρά παιδάκια να λένε τα κάλαντα ενώ παράλληλα ενήλικες να βρίσκονται στα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές δώρων αλλά και τροφίμων.

Η μοναδική παραφωνία ήταν, πολλά μικρά παιδιά έλεγαν τα κάλαντα με την συνοδεία των γονιών τους, οι οποίοι φοβήθηκαν να τα αφήσουν μόνα τους για το ενδεχόμενο κλοπής των χρημάτων που θα μάζευαν από τρίτους.

Ας ελπίσουμε για άλλη μία φορά αυτά τα αρρωστημένα μυαλά, που τα Χριστούγεννα τα βρίσκουν σαν μια ευκαιρία να κλέψουν τα χρήματα από τα κάλαντα των μικρών παιδιών, να σταματήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΜΥΡΙΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ


Επιτέλους η πόλη της Κορίνθου μύρισε Χριστούγεννα . Και αυτό γιατί στην πλατεία περιβολάκια, μικροί φίλοι χαίρονται τις Γιορτές, στα παιχνίδια που έχει στήσει η Δημοτική Αρχή του Δ. Κορινθίων.

Έκπληξη προκαλεί και το παγοδρόμιο που στήνετε στην πλατεία του φλοίσβου, κάτω από το άγαλμα του Πηγάσου. Ενώ τα τμήματα της Φιλαρμονικής Κορίνθου άρχισαν να παίζουν, στο κέντρο της πόλης, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η Δημοτική αρχή μπορεί να άργησε να πραγματοποιήσει αυτά τα εορταστικά δρώμενα αλλά όπως λέει και μία παροιμία "κάλιο αργά παρά ποτέ".
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

BLOGS vs M.M.E.


Πρωτοφανής διαστάσεις έχει λάβει η νέα μόδα της αρθρογραφίας στο ίντερνετ, μέσω τον blogs. Για πρώτη φορά στην Κορινθία, με την βοήθεια του ίντερνετ, ο κάθε πολίτης ενημερώνεται αντικειμενικά και σφαιρικά για όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κάθε κάτοχος blog έχει την δυνατότητα, μέσα από την δική του ματιά, να εκφράζει την άποψη του, αρθρογραφώντας και καταθέτοντας την άποψη του και τις πληροφορίες του στο Κορινθιακό κοινό.

Αρκετοί όμως έχουν κατηγορήσει αυτή την προσπάθεια των bloggers , όπου και μας χαρακτηρίζουν "σχολιαστές με κουκούλα" .

Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως ο πολίτης διψάει για ποικιλία απόψεων και αυτό φαίνεται στο σύνολο επισκεψιμότητας αναγνωστών σε όλα τα Κορινθιακά blogs .
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ


Σίγουρος δήλωσε ο νυν Δήμαρχος του Δήμου Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός ότι θα πάρει για άλλη μία φορά το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα του Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Κορινθίων.

Ο κ. Πνευματικός δήλωσε πως η δημοτική αρχή έχει να επιδείξει σημαντικό και μεγάλο έργο και συνέχισε δηλώνοντας πως είναι σίγουρο ότι οι δημότες θα κρίνουν θετικά το έργο του.
Διαβάστε Περισσότερα »

" ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ "


H αποταμίευση των περισσοτέρων Δημάρχων του Νομού Κορινθίας πήγε καλά. Τα χρήματα τα οποία αποταμιεύτικαν τρία χρόνια τώρα είναι αρκετά, και αν κρίνετε ότι μαζεύτηκαν σε τόσο δύσκολους καιρούς οφείλουμε να τους πούμε ένα μπράβο.

Αλλά αναρωτήθηκε κανείς γιατί έγινε μια τόσο μεγάλη αποταμίευση ;

Μα φυσικά για την δημιουργία έργων που έχουν σαν στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας του κάθε δημότη, με την δημιουργία πεζοδρομίων, παλατιών (στις οποίες και δεν πατάει κανείς), καθώς και νέες ασφαλτοστρώσεις στα δημοτικά οδικά δίκτυα.

Και φυσικά όλα αυτά στο τελευταίο έτος τη θητείας τους, δηλαδή λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές .
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

" ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ "


Σε εορταστικό κλίμα η πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας. Οι εορταστικές μελωδίες, έχουν αντικατασταθεί με μία ποικιλία ήχων από σφυριά, φορτηγά και γενικά όλων των μηχανημάτων που δουλεύουν από τις πρώτες πρωινές για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο τις πόλης, ενώ τα εορταστικά και χαρούμενα τραγούδια έχουν αντικατασταθεί με τις φωνές " γλυκομίλητων " μαστόρων.

"Καταραμένη πόλη" η Κόρινθο αφού τίποτα δεν θυμίζει ότι είμαστε σε περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Οι προσωπικές πινελιές των εμπόρων στις βιτρίνες των καταστημάτων τους δεν είναι αρκετές.

Ο στολισμός ελάχιστος ενώ η πολυδιαφημισμένη φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων άφαντη, λες και περιμένει, σαν τα μικρά παιδιά, να πει τα κάλαντα για να μαζέψει χρήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ


Στα ίδια επίπεδα, με τα περσινά, θα κυμανθεί το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών :
  1. η γαλοπούλα φέτος θα κοστίζει 8,03 από 7,52 ευρώ το κιλό
  2. το αρνί φέτος θα κοστίζει 8,14 από 8,34 ευρώ το κιλό
  3. το χοιρινό φέτος θα κοστίζει 8,25 από 8,95 ευρώ το κιλό
  4. η φέτα φέτος θα κοστίζει 7,27 από 7,24 ευρώ το κιλό
  5. το λάδι φέτος θα κοστίζει 5,50 από 5,20 ευρώ το κιλό
  6. οι ντομάτες φέτος θα κοστίζουν 1,21 από 1,07 ευρώ το κιλό
  7. η ρετσίνα φέτος θα κοστίζει 2,52 από 2,46 ευρώ το λίτρο
  8. τα αναψυκτικά φέτος θα κοστίζουν 1,37 ευρώ από 1,45 ευρώ το λίτρο
  9. οι κουραμπιέδες φέτος θα κοστίζουν 12,10 από 12,29 ευρώ το κιλό
  10. τα μελομακάρονα φέτος θα κοστίζουν 11,70 από 11,99 ευρώ το κιλό
  11. τα μήλα φέτος θα κοστίζουν 1,12 από 1,40 ευρώ το κιλό
  12. οι πατάτες με ανεπαίσθητη μείωση από 0,70 ευρώ το κιλό πέρυσι στα 0,69 ευρώ φέτος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ


Στρατιωτικές μονάδες του Έβρου επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, ενόψει των γιορτών.

Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε τα εξής : "Ο στόχος της επίσκεψής μου ήταν διπλός. Συμβολικός, για να αποτελέσει αυτή η γέφυρα γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά βεβαίως και ουσιαστικός, για να δηλώσω με την παρουσία μου τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στις ένοπλες δυνάμεις, στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και στους ένστολους πολίτες, που υπηρετούν εδώ στον Έβρο τη θητεία τους"
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

KAI ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΠ. Υ1/Γ.Π.οικ. 153109 23/11/2009, που αφορά την γρίπη Α(Η1Ν1) και με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 18-12-2009 και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα:
  1. Δημοτικό Σχολείο Πύργου
  2. Δημοτικό Σχολείο Αθικίων
  3. Ολοήμερο Τμήμα Δημοτικού Σχολείο Ξυλοκέριζας Τάξεις Ε και ΣΤ (όπου γίνεται συνδιδασκαλία)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΥΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Ένας εμπορικός σύλλογος Κορίνθου δύο εορταστικά ωράρια. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δηλαδή με ένα εορταστικό πρόγραμμα που είχε μοιραστεί σε όλα τα καταστήματα της Κορίνθου.

Πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα , το οποίο δεν είχε και την έγκριση του εμπορικού συλλόγου , να τυπώθηκε και να μοιράστηκε από γνωστό επιχειρηματία της πόλης και μέλος του συλλόγου.

Τα αντανακλαστικά του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου ήταν σχετικά γρήγορα αφού έσπευσαν να μοιράσουν σε όλα τα Μ.Μ.Ε. του νομού Κορινθίας το σωστό πρόγραμμα το οποίο είναι και αυτό που είχαμε αναρτήσει χθές.

Μετά από αυτήν την κίνηση του συγκεκριμένου επιχειρηματία η κατάσταση είναι έκρυθμη στον εμπορικό σύλλογο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12/2009 10:00 - 16:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/12/2009 09:00 - 21:00
ΤΡΙΤΗ 22/12/2009 09:00 - 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12/2009 09:00 - 21:00
ΠΕΜΠΤΗ 24/12/2009 09:00 - 17:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/12/2009 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/12/2009 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/12/2009 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/12/2009 09:00 - 21:00
ΤΡΙΤΗ 29/12/2009 09:00 - 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/12/2009 09:00 - 21:00
ΠΕΜΠΤΗ 31/12/2009 09:00 - 17:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/1/2009 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 02/1/2009 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 03/1/2009 ΚΛΕΙΣΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ από την Τετάρτη 16-12-2009


Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΠ. Υ1/Γ.Π.οικ. 153109 23/11/2009, που αφορά την γρίπη Α(Η1Ν1) και με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 16-12-2009 και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα:

  1. · 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου
  2. · 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου Τμήμα Α1
  3. · 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


Αύξηση των διοδίων θα έχουμε από το νέο έτος, για τους σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας (με κατεύθυνση Κόρινθο), του Ισθμού (με κατεύθυνση Αθήνα), του Ζευγολατιού (με κατεύθυνση Πάτρα), του Ρίου (με κατεύθυνση Αθήνα), της Νέας Περάμου (είσοδος προς Κόρινθο) και των Αγ. Θεοδώρων (είσοδος προς Αθήνα και είσοδος προς Κόρινθο).
Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Δίκυκλα, τρίκυκλα 2 ευρώ (1,90 σήμερα)
ΙΧ 2,90 ευρώ (2,80 σήμερα)
Μικρά φορτηγά 7,20 ευρώ (σήμερα 7 ευρώ)
Μεγάλα φορτηγά 10,10
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

48ωρη ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ


Προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους.

Ζητούν, επίσης, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ώστε να δοθεί άμεσα λύση στις διεκδικήσεις τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Έντονη χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές του Νομού Κορινθίας.

Πολλά τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα οδικά δίκτυα των δήμων, καθώς και βραδυπορία στη Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, όπου τα αυτοκίνητα προχωρούν με μικρές ταχύτητες
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

Για το επόμενο τρίμηνο, ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε:
  1. Νομοσχέδιο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  2. Αύξηση προϋπολογισμού ΤΕΜΠΜΕ
  3. Εξόφληση μέρους χρεών Δημοσίου
  4. Απλοποίηση διαδικασιών για ΕΣΠΑ
  5. Αναπροσαρμογή ΕΣΠΑ με κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη
  6. Αλλαγή αναπτυξιακού νόμου για προσέγγιση παραγωγικών κεφαλαίων
  7. Με ν/σ θα καταργηθούν αντικίνητρα για επιχειρηματικότητα με στόχο να αυξηθούν επενδύσεις. Στόχος να ιδρύεται επιχείρηση σε 15 μέρες, όπως στην Ευρώπη (one stop shop)
  8. Ταμείο αναχρηματοδότησης της οικονομίας
  9. Αστικές αναπλάσεις
  10. Αξιοποίηση λιμανιών
  11. Διάλογος για κλειστά επαγγέλματα
  12. Χρονοδιάγραμμα για ασφαλιστικό το τέλος του α’ εξαμήνου του 2010.
  13. Καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας
  14. Επιθεώρηση εργασίας θα ελέγχει και τις καταγγελίες από παράνομους μετανάστες
  15. Υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας για απασχόληση παράνομων μεταναστών
  16. Ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία
  17. Αλλαγή του εκλογικού νόμου
  18. Όλες οι αποφάσεις του δημοσίου θα δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο
  19. Καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Το συντονισμό αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  20. Πρώτο στόχος, στο παραπάνω πλαίσιο, η καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων και έπειτα η καταπολέμηση της διαφθοράς και της σπατάλης στο Δημόσιο
  21. Η αγορά καυσίμων, ειδικότερα, θα ελέγχεται ηλεκτρονικά
  22. Μείωση του ελλείμματος κατά 4% το 2010, δηλαδή κάτω από το 9%, αντί αρχικού στόχου 9,1%
  23. Μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το τέλος της τετραετίας.
  24. Αποκλιμάκωση του χρέους από το 2012
  25. Οι προσλήψεις αναστέλλονται για το 2010, με εξαίρεση την παιδεία, την Υγεία και την ασφάλεια
  26. Από το 2011 θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις
  27. Έως τα μέσα του 2010 θα υπάρξει ενιαία αρχή πληρωμών στο Δημόσιο
  28. Τα εξοπλιστικά προγράμματα μειώνονται το 2011 και 2012
  29. Τα υπουργεία υιοθετούν τριετείς προϋπολογισμούς
  30. Συστήνεται σώμα ελεγκτών εκτέλεσης του προϋπολογισμού
  31. Ενιαία θα είναι και η διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων
  32. Τα μπόνους των στελεχών θα φορολογούνται με συντελεστή 90%
  33. Θα ισχύσει ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα
  34. Ξεκινά διάλογος για την ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος
  35. Καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων
  36. «Πόθεν έσχες» για τους εφοριακούς και απόλυση για όσους παρατυπούν
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΥΔΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Έχουμε μπει για τα καλά στο γιορτινό κλίμα. Οι βιτρίνες των καταστημάτων του Ν. Κορινθίας έχουν βάλει τα γιορτινά τους, και πολλοί έμποροι αυτές τις γιορτές, τις βλέπουν σαν τελευταία ευκαιρία για να σωθούν από το λουκέτο, που τον τελευταίο καιρό φαντάζει για πολλά καταστήματα το πιθανότερο σενάριο.

Το εφιαλτικό αυτό σενάριο με το πέρασμα των ημερών γίνεται όλο και ποιο πιθανό αφού η οικονομία της περιοχής στηρίζεται κυρίως στους αγρότες . Αγρότες οι οποίοι ακόμα περιμένουν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους από τις τελευταίες καταστροφές που υπέστησαν στα παραγόμενα προϊόντα , ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν τις αγορές τους.

Αλλά και η "μόδα" που λανσάρουν πολλά εργοστάσια του Ν. Κορινθίας ,με τις οικειοθελείς αποχωρήσεις, φέρνουν και τους υπαλλήλους των συγκεκριμένων μονάδων σε απόγνωση. Η απόγνωση αυτή μεταφράζεται με την αβεβαιότητα για το αύριο και έχει σαν αποτέλεσμα την σφιχτή οικονομική πολιτική σε όλα τα νοικοκυριά.

Με τα παραπάνω όλοι καταλαβαίνουμε πως οι γιορτές θα είναι πολύ δύσκολες για όλους και ειδικά για τα εμπορικά καταστήματα του Νομού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΙΑΚΟ


Ακινητοποιημένος είναι ο συρμός του προαστιακού σιδηροδρόμου της γραμμής Αθηνών - Κορίνθου μετά το τηλεφώνημα άγνωστης γυναίκας στην γραμμή της αστυνομίας (100).

Σύμφωνα με την αστυνομία μία άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στο 100 και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στη γραμμή χωρίς να προσδιορίσει το σημείο. Ενώ άμεση ήταν και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), το οποίο και διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του εκρηκτικού μηχανισμού.

πηγη: kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ από το Σάββατο 12-12-2009



Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΠ. Υ1/Γ.Π.οικ. 153109 23/11/2009, που αφορά την γρίπη Α(Η1Ν1) και με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας σας ενημερώνουμε ότι από το Σάββατο 12-12-2009 και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα:

  1. Δημοτικό Σχολείο Περιγιαλίου Τάξη Α
  2. Νηπιαγωγείο Χιλιομοδίου
  3. Προνηπιακό Τμήμα των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ


Προσωρινή διακοπή του κυνηγιού, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, του οποίου η περίοδος λήγει κανονικά στις 28 Φεβρουαρίου 2010.

Αίτηση διακοπής του κυνηγιού είχε κάνει η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος ενώ η απόφαση στηρίζεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προβλέπει την υποχρέωση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, στο οποίο περιλαμβάνεται και η υποχρέωση προστασίας της άγριας πανίδας.

Στην απόφαση του ΣτΕ τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι με την υπουργική απόφαση δεν επιβάλλεται απαγόρευση κυνηγιού στο σύνολο των εκτάσεων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, ούτε λαμβάνονται μέριμνα για την προστασία των ειδών που διαβιούσαν σε καμένες εκτάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ



Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν δημοτικοί σύμβουλοι, από τον Δ. Κορίνθου o κ. Κασίμης, από τον Δ. Σικυωνιών ο κ. Χουρσελάς ,από τον Δ. Λουτρακίου ο κ. Λόης και από τον Δ. Σαρωνικού κ. Λέκκας, με θέμα την διαχείριση απορριμάτων. Ενώ παρέστη και το μέλος των οικολόγων πρασίνων κ. Σπινθάκης.

Με δηλώσεις τους τάχθηκαν όλοι κατά της καύσεις των απορριμάτων ενώ συμφώνησαν στην μέθοδο της ανακύκλωσης και της σωστής και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων, ως μοναδική λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Δύσκολο έργο περιμένει τον νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη με την ανάληψη των καθηκόντων του .

Το πρώτο και σημαντικότερο θέμα που ζητά άμεση επίλυση είναι η διαχείριση των απορριμάτων, όπου ο προκάτοχος του είχε αφήσει να αιωρείται, και μάλιστα σε προεκλογιή περίοδο, πως αποφασίστηκε η λύση του προβλήματος διαχείρισης απορριμάτων.

Αναστάτωση έχει φέρει η φημολογία ότι έχει ήδη παρθεί απόφαση για το σημείο διαχείρισης απορριμάτων στην θέσει Γκα του Δήμου Σαρωνικού Νομού Κορινθίας καθώς και οι καταγγελίες του συμβούλου διαχείρισης απορριμάτων κ. Πάνου Αλαβέρα για δημιουργία εργοστασίου καύσεις απορριμάτων στο ίδιο σημείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ από την Παρασκευή 11-12-2009


Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΠ. Υ1/Γ.Π.οικ. 153109 23/11/2009, που αφορά την γρίπη Α(Η1Ν1) και με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 11-12-2009 και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα:

  1. · Γυμνάσιο Νεμέας
  2. · Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου Τμήμα Α1
  3. · 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου Τμήμα ΑΤ2
  4. · Γυμνάσιο Χιλιομοδίου
  5. · Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου
  6. · Ολόκληρο το Δημοτικό Σχολείο Ροζενών
  7. · Ολόκληρο το Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου
  8. · Το ΣΤ1 Τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου
  9. · Οι Ε΄και ΣΤ΄ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Κλένιας
  10. · Το Δ2 Τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου
  11. · κοινή Γ΄ Τάξη του 6ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου
  12. · Ολόκληρο το «Παύλειο» Δημοτικό Σχολείο (Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου)
  13. · Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΧΑΣ


Οι παράνομες ηλεκτροδοτήσεις καλά κρατούν στους τσιγγάνους στο Δ. Βόχας, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Λιούντρη να μην μπορεί να κάνει τίποτα, αφού οι καταγγελίες και οι ενέργειες που έχει κάνει έχουν πέσει στο κενό.

Από την μία οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και από την άλλοι η αστυνομία Βραχατίου που παραμένει αμέτοχη στο συγκεκριμένο θέμα.

Η ΔΕΗ δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία αφήνοντας αυτό το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

Όλοι γνωρίζουμε τι θα γινόταν αν δεν πληρώναμε κάποιον λογαριασμό ή είχαμε παράνομη ηλεκτροδότηση στα σπίτια μας.

Αλλά γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στους τσιγγάνους ;
Πάντως όχι γιατί ευαισθητοποιήθηκαν για την ποιότητα ζωής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ


Διαψεύδουν τα στελέχη της κυβέρνησις τις πληροφορίες που ήθελαν να καταργούνται τα επιδόματα άδειας και Πάσχα.

Σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού mega o αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης τόνισε πως η κυβέρνηση αποκλείεται να προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σε νέα σκληρά οικονομικά μέτρα θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν ακολουθώντας το Ιρλανδικό πρότυπο .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ένα από τα μέτρα που έχουν εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο περικοπών στις αμοιβές ή στα επιδόματα των εργαζομένων, κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας, και στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε η πρόταση να ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου την κατάργηση ή τον ετεροχρονισμό του 14ου μισθού, και ειδικότερα του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας για το 2010.

Ερώτηση: Γιατί δεν κάνουν και περικοπές στους δικούς τους μισθούς ;
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΔΗΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ;


Μετά από τις εσωτερικές εκλογές της Ν.Δ. και την εκλογή του νέου αρχηγού της,άρχισαν οι κόντρες, μεταξύ στελεχών που στήριξαν των κ. Αντώνη Σαμαρά και την κα. Ντόρα Μπακογιάννη .

Άγρια κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει για την ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τον Δήμο Αθηναίων. Ο κ. Κακλαμάνης με χθεσινή παρέμβασή του, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη, διαμήνυσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων και άφησε να εννοηθεί ότι θα επιμείνει ακόμη κι αν δεν του δώσει το χρίσμα η νέα ηγεσία της Ν.Δ

Πληροφορίες θέλουν οι προτάσεις του κ. Σαμαρά για τον Δήμο Αθηναίων τους κ.κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο καθώς και τον Σταύρο Δήμα με τον δεύτερο να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αφού ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά του μια υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, αλλά έχει προσθέσει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο και αποστολή τού αναθέσει η νέα ηγεσία .
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥ


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στην εθνική τράπεζα του Βέλου Κορινθίας. Δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα, εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης στην τράπεζα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, πήραν από το ταμείο μικρό χρηματικό ποσό .

Στη συνέχεια, οι ληστές βγήκαν από το υποκατάστημα, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠ


Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου προχωρούν οι υπάλληλοι όλων των ΚΕΠ της χώρας.

Σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ αναφέρει τα εξής :

"Είναι ανεπίτρεπτο έως σήμερα να έχουν λήξει συμβάσεις ΚΕΠ και να λειτουργούν με συναδέλφους που δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες ανανεώσεις, καθώς επίσης είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζεται ο Θεσμός με μείωση του προσωπικού και με κλειστά ΚΕΠ το απόγευμα εξαιτίας αυτής της μείωσης που θα επιφέρει ο όρος ότι πρέπει να είναι πάνω από το 50% στο σύνολο των εργαζομένων οι συμβασιούχοι, για να ανανεωθεί η σύμβασή τους τη στιγμή μάλιστα που αυξάνεται καθημερινά ο όγκος της εργασίας ".
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 & 9-12-2009


Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΠ. Υ1/Γ.Π.οικ. 153109 23/11/2009, που αφορά την γρίπη Α(Η1Ν1) και με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 8-12-2009 και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα:

  1. Γυμνάσιο ΛουτρακίουΟλοήμερο Τμήμα Νηπιαγωγείου Άσσου
  2. Ολοήμερο Τμήμα Νηπιαγωγείου Κρυονερίου
  3. 3ο Νηπιαγωγείο Κιάτου
  4. 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου Τμήμα Β1
  5. 6ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου Τάξη Α
  6. Δημοτικό Σχολείο Λυκοποριάς Τάξεις Α και Β
  7. Δημοτικό Σχολείο Βοχαϊκού Τάξη Γ
  8. Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας
  9. 8ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου Κλασικό Τμήμα
  10. Γενικό Λύκειο Δερβενίου

Από την Τετάρτη 9-12-2009 και για 7 ημέρες κλειστά θα παραμείνουν τα:

  1. 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου Τμήμα Α4.
  2. Νηπιαγωγείο Λυκοποριάς
  3. 2ο Νηπιαγωγείο Αγίων Θεοδώρων
  4. 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου
  5. Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου
  6. Δημοτικό Σχολείο Περιγιαλίου Τάξη Γ
  7. Δημοτικό σχολείο Δερβενίου Τάξεις Γ και Δ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΓΙΟ ΕΙΧΕ 15ΧΡΟΝΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ


Άγιο είχε 15χρονη αθίγγανοι όταν δέχθηκε αργά χθες το απόγευμα δέχθηκε σκάγια κυνηγού στην περιοχή του Κιάτου.

Αμέσως η 15χρονη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα τραύματα δεν ήταν σοβαρά αφού η απόσταση του κυνηγού με την 15χρονη ήταν πολύ μεγάλη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα,να μην διαπεράσουν τα σκάγια το σώμα της .

Προανάκριση διενεργεί Α.Τ. Κιάτου

πηγη: zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΑΛΛΟΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ... ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ


Όταν οι αγρότες του Νομού Κορινθίας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση ο πρώτος πολίτης του Νομού, ο Νομάρχης κ. Νίκος Ταγαράς τραγουδούσε για τους φίλους του, με αφορμή την ονομαστική του γιορτή.

Αφού έλυσε το αρδευτικό πρόβλημα των Κορινθίων αγροτών και δρομολόγησε την δημιουργία του φράγματος του Ασωπού, είπε και να το ρίξει λίγο έξω. Σε μια αίθουσα τόσο ζεστή, που δεν θύμιζε για κανένα λόγο τα σπίτια των αγροτών, με τους ίδιους να περιμένουν τις αποζημιώσεις για να περάσουν τις γιορτές.

Είναι καλό να πραγματοποιείτε εκδήλωση για την ονομαστική σας εορτή κ. Ταγαρά, αλλά σε μια δύσκολη τέτοια περίοδο όπου ο αγροτικός κόσμος δεν έχει χρήματα να ζήσει, ας μην κάνουμε τέτοιες φανταχτερές εκδηλώσεις με πλούσια catering.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 8-12-2009


Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΠ. Υ1/Γ.Π.οικ. 153109 23/11/2009, που αφορά την γρίπη Α(Η1Ν1) και με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας σας ενημερώνουμε ότι:
Από την Τρίτη 8-12-2009 και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα:
  1. Γυμνάσιο Δερβενίου
  2. Γενικό Λύκειο Λουτρακίου
  3. Γυμνάσιο Σοφικού
  4. Γυμνάσιο Ζευγολατιού Τμήμα Α2
  5. 1ο Γυμνάσιο Κιάτου Τμήματα Α3, Β1, Β2 και Β3
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ JUMBO ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Το υποκατάστημα JUMBO της Κορίνθου έβαλαν στόχο για ληστεία άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αφού αναρριχήθηκαν από στύλο της ΔΕΗ, έσπασαν το τζάμι της κουζίνας στο ημιώροφο του υποκαταστήματος και οδηγήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο. Εκεί με έναν τροχό άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι τώρα χρηματικό ποσό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΧ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΠΕΖΟ ΑΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ


Την τελευταία του πνοή άφησε, το Σάββατο το απόγευμα, στην άσφαλτο άνδρας ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει πεζός κάθετα τον δρόμο της βοηθητικής οδού που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στην περιοχή "Κρητικά" της Αρχαίας Κορίνθου,και παρασύρθηκε από ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο κινούμενο με κατεύθυνση από την παλαιά προς την νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ... ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΟΙ


Πάλι σε τυχαίες συλλήψεις προέβησαν οι αστυνομικοί ;

Πως είναι δυνατόν όσοι συλλαμβάνονται, να έχουν εκείνη την ώρα κάποια άλλη δουλειά στο σημείο, όπου διαδραματίζονται οι φασαρίες και οι φθορές ξένης περιουσίας ;

Πως είναι δυνατόν μετά από τις συλλήψεις, να έχουμε ανακοινώσεις για βίαιες συμπεριφορές αστυνομικών, από διαφόρους γραφικούς εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι δεν έχουν κάνει τίποτα στο να δώσουν στα παιδιά ηθικές αξίες και αρχές ;

Πως είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται πάντα λάθος άτομα ;

Δεν είναι πλέον άγνωστοι αλλά γνωστοί, ας πληρώσουν για μια φορά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ίντερνετ του ΟΤΕ αφού εδώ και ένα μήνα περίπου πολλοί καταγγέλλουν για συνεχής διακοπές της σύνδεσή τους .

Οι τεχνικοί στην υπηρεσία των βλαβών της εν' λόγο εταιρίας σε τηλέφωνα χρηστών για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος απαντούν πως δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα.

Ας ελπίσουμε ότι οι συνεχής διακοπές του ίντερνετ να σταματήσουν και μαζί με το συγκεκριμένο πρόβλημα να σταματήσουν οι υπάλληλοι να θεωρούν του πολίτες χαζούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ



Από γέφυρα ύψους έξι μέτρων, στο ύψος της Χαλυβουργικής, έπεσε τουριστικό λεωφορείο που κινούνταν πριν από λίγο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση την Κόρινθο.

Στο λεωφορείο, ευτυχώς, δεν επέβαιναν επιβάτες ενώ ο οδηγός του τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση.

Στο σημείο το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό λόγω της βροχόπτωσης.

πηγη: zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ !!!


Τα επεισόδια στον κέντρο της Κορίνθου για την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλο ίσως να μην ήταν τυχαία. Και αυτό το λέω γιατί ορισμένοι από αυτούς που θέλουν να λέγονται αναρχικοί και ζουν στη Κορινθία, χρησιμοποιούν τους μαθητές, οι οποίοι ακόμα διαμορφώνουν χαρακτήρα, για να σπάσουν και να καταστρέψουν χωρίς κανένα λόγο.

Αλλά ποίοι είναι οι Κορίνθιοι δήθεν αναρχικοί ;
Μήπως είναι κάποια άτομα καλών οικογενειών του Νομού, που η μέχρι τώρα ζωή τους ήταν πολύ άνετη, τόσο που δεν έχουν μάθει να ακούν αρνητική απάντηση και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, και αυτό γιατί οι γονείς τους,με διάφορες μεθόδους, τους βγάζουν από διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης;

Αναρχία δεν συνδέεται με βία αλλά με την ειρήνη και την καλοσύνη μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι θα ζουν σε μια κοινωνία που δεν θα φοβούνται κανέναν και τίποτα που θα μπορούσε να τους κάνει κακό.

Κλάψαμε για έναν 16χρονο, θα κλάψουμε για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά και για αυτούς που χάθηκαν πάνω στο καθήκον και που ήταν και αυτοί μικρά παιδιά ;

Σταματήστε μαθητές να ακολουθήστε τους δειλούς που κρύβονται μέσα στο πλήθος που δημιουργείτε εσείς
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Έλευση στην Ελλάδα αντεξουσιαστών από Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Σερβία εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Εκτός από τη φανερή αστυνομική παρουσία με μονάδες των ΥΑΤ και των ΥΜΕΤ, εκατοντάδες θα είναι και οι αστυνομικοί με πολιτικά. Έχει εκπονηθεί ήδη και σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που προβλέπει την ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων σε συγκεκριμένες περιοχές και τη μεταφορά από την επαρχία πολυπληθών αστυνομικών μονάδων.

πηγή : ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

"ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΕbank


Στροφή προς την "πράσινη οικονομία" κάνει πλέον η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. O νέος πρόεδρος της Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος κ. Θ. Πανταλάκης στο πλαίσιο ακρόασής του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή δήλωσε πως προτίθεται να δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην τράπεζα που θα ασχολείται με την πράσινη οικονομία και τα πράσινα προϊόντα.

Ο κ. Πανταλάκης συνεχίζοντας την ομιλία του πρόσθεσε : "Πέραν των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σκοπεύουμε να συμβάλουμε χρηματοδοτικά και σε δραστηριότητες όπως η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός και ο οικοτουρισμός"
πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ lamogiopress
Διαβάστε Περισσότερα »

400 ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ LAPTOP


Σε επιδότηση των πρωτοετών φοιτητών, για την αγορά φορητών υπολογιστών, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας.

Το ποσό που θα δοθεί σε 18.000 πρωτοετής φοιτητές, που εισήχθησαν σε ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση το 2009, θα είναι 400 ευρώ ενώ για τους φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες θα δίνονται 800 ευρώ .

Η προμήθεια των επιδοτούμενων φορητών υπολογιστών θα γίνει από 21 Δεκεμβρίου έως 23 Ιανουαρίου του 2010.

Ενώ όσοι δικαιούνται την συγκεκριμένη επιδότηση θα τους αποσταλεί ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν Προσωπικό Κωδικό για την απόκτηση laptop .
πηγή : TA NEA lamogiopress
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ


Για την γρίπη Η1Ν1 με απόφαση του Νομάρχη Κορινθίας και του Υπουργείου Υγείας τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή 4-12-2009 και για 7 ημέρες θα είναι τα εξής:
  1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεμέας
  2. Δημοτικό Σχολείο Μουλκίου
  3. 1ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου (κλασικό και ολοήμερο)
  4. Δημοτικό Σχολείο Λεχαίου Τάξη Δ΄
  5. Πειραματικό Γυμνάσιο Κορίνθου Τμήμα Α4
  6. Πειραματικό Γυμνάσιο Κορίνθου Τμήμα Γ2
  7. Πειραματικό Γυμνάσιο Κορίνθου Τμήμα Γ3
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ


Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις για τις περιπτώσεις ζημιών, για τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί τα πορίσματα του οργανισμού. Όσον αφορά την ακαρπία, εκκρεμεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης καθώς μελετάται το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων

Για τα θέματα του ΕΛΓΑ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε χθες συνεργασία με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Νίκο Κατσαρό.


πηγή : ΠΑΣΕΓΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα »